Dispozicia domu nazory

Ahojte, prosim o nazory na dispoziciu tohto rodinneho domu. Dve izby/spalne, obyvacka, kuchyna, kupelna, vstupna cast oddelena vstavanou skrinou. V obyvacke je krb. Je to bezbarierovy dom. Rozmery domu su 12m krat 9m. Zastavana plocha 108 m2, uzitkova plocha (zastavana minus steny) 90 m2. Je tam aj montovana technicka miestnost pri dome a pri ceste je montovana garaz pre dve auta. Pozemok je velky 8 arov (v buducnosti tu bude mozno planovany aj druhy rod. dom). 3d model je spraveny v Sketchupe, smer slnecnych tienov ako na obrazkoch by mal presne zodpovedat casu na prelome juna a jula o 16:00 hodine. Zelena osa smeruje na sever, cervena na vychod. Este uvazujem aj o obytnom podkrovi (mozna poloha schodov vyznacena ciarou na stene), bude to vsak zavisiet od konecnej ceny. Dakujem za vase postrehy a nazory. :-)
Odpovedať
@zetareticuli Ahoj.. No chýba tam poriadne zádverie s dverami. Treba to oddeliť od obytnej časti... Kúpeľňu by bolo lepšie riešiť tak, aby nemal vstup zo zadveria. A ešte co ma napadlo, neviem cim budete kúriť, a kam plánuješ umiestniť kotol, ale keď do technickej, tak to bude daleko od kupelne.. Nie je to velky dom, dalo by sa to urobiť aj lepsie a praktickejšie. Treba hladat dalsie variacie 🤞
Odpovedať
Ja by som z vlastnej skúsenosti uz nechcela dispoziciu kde z obyvacky ides rovno do spalne. Zili sme tak v byte a bolo to hrozne koli hluku, niekedy mi pripadalo ze sme v jednej izbe. treba to nejak oddelit. Tiez mi tam chyba technicka miestnosť a šatník. Kupelne 2 alebo oddelit WC.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak Ameriku už nevymýšlis, tak prečo sa nenechať inšpirovať už jestvujucimi projektami alebo to zveriť radšej skúsenejším. Na tvojom projekte chýba funkčné zadverie, technická miestnosť a tá obývačka je nevyužitá vzhľadom na priestor.
Odpovedať
návrh nie je zlý, no asi by som to nechala na architekta, ktorý sa samozrejme môže vašim projektom inšpirovať. mne osobne tam chýba zádverie a neviem prečo ste volili technickú miestnosť mimo domu
Odpovedať
@zetareticuli taký klasický dom. Nič špeciálne. No pokiaľ vám vyhovuje, tak do toho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?