Dispozicia ...

Zdravím, čo hovoríte na takúto dispozíciu ? Je tam niečo, čo by ste okamžite menili? Dakujem
Odpovedať
dvere do satnika by som dala z chodby, nie zo spalne.. Do technickej by som zakomponovala este umyvadlo na "spinave" veci.. A spajza je sice super, ale neviem, ci aj takato malinka a bez okna ma zmysel..To by som uz radsej nekazila vzhlad linky.. Resp. myslim, ze by sa dala posunut cela kuchyna smerom k stolu a spajza by mohla byt po celej dlzke.. Jedalen nemusi byt taka velka.. Inak dispozicia je fan, mame nieco podobne a sme spokojni..
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som bol povedal, ze je to v celku vydareny projekt, len tiez by som mal vyhradu k tej jedalni. Je zbytocne velka, teda tak posobi z toho nakresu. Spajza zas podla mna okno nepotrebuje a ak je potrebna len na drobnosti, tak ani nemusi byt nejako velka
Odpovedať
Vcelku vydarene. Ja by som nerobil zvlast satnik ale spojil by som ho so spalnou. Uz teraz ma na sirku odhadujem 1,2m. Z toho skrina zaberie 65cm, takze tam ostane slabych 60cm na chodenie, takze tam aj tak nic neulozite mimo skrinu lebo by ste sa nevedeli dostat do skrine. Preto by som zrusil tu priecku a mal radsej "vzdusnejsiu" spalnu s perfektnym pristupom ku skrini. Spajzu by som urobil pozdlz kuchyne, tak ako pise @akvi.
Odpovedať
Neviem celkom, ci by som daval ten satnik k spalni. Zabera zbytocne vela miesta, radsej by som o polovicu satnika zvacsil kupelnu, ta sa mi zda na moj vkus celkom mala. A aspon tam vznikne tiez nejaky priestor na odkladanie napriklad uterakov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@db600ir Tiež sa mi ľúbi... Aj keď - ale to nie je výčitka len k tomuto projektu - je to len byt na vlastnom pozemku... Kam, lyže, lyžiarky, bicykle, sane, motyky, rýle, kosačky.....? :-) Asi do nejakej búdy... 8-( Zaujímala by ma orientácia na svetové strany. Na dispozícii by som osobne nič nemenil (možno ak ten šatník - vchod z chodby?)... Ale určite by som (preto sa aj zaujímam o tie svetové strany) urobil poctivé strešné presahy, aby ste nemuseli špekulovať nad klímou a ponad tú terasu (ak je na juh, alebo západ) by som normálne potiahol strechu. Lebo tie letá sú fakt každým rokom horšie. Tak nech tam máte chládok. A na jar a na jeseň, keď je slnko nižšie, môžete mať viac slniečka. Ale - keďže nevidím odhora žiadne okná - verím, že vchod je z juhu, takže terasa asi na východ (moc dobrá vec!) a do spálne a tej susediacej detskej od západu by som určite dal exteriérové rolety, z ktorými treba počítať už pri výstavbe (zabudovaný kastlík). Ale páči sa mi táto dispozícia a pozdravujem aj ostatných ( @maslenka74 , @hasom , @hoblinka13 , ....), ktorí tvrdia, že všetko len kritizujem... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som spojila to wc pri vchode a TM. Mu to tak máme tiež a je to fajn. Dnešné kotle nepotrebujú veľa miesta a mozno by ti tam vyšla ešte aj sprcha a bolo by o kúpeľňu naviac . A tu špajzu urobiť po celej dĺžke steny, veď jedáleň je dosť široká a meter jej z krásy neuberie
Odpovedať
mne sa to paci, len ja by som si satnik nedala, ale to je moj nazor. Obyvacka a kuchyna super priestor, izby primerane velke, fajn.
Odpovedať
@db600ir orientacia pozemku a tym padom aj domu je podstatna. samotny podorys domu nevyzera zle, no ak sa nebude dat rozumne osadit na pozemok, bude to zly projekt pre tvoj pozemok. porozmyslaj vsak nad tymto: 1) satnik - cele zle. zaplatis si za stenu, aby si nevide skrine (ktore mozu byt aj pekne) a potom sa pri tych skriniach budes tlacit, lebo nebudes mat dostatok miesta. zrus tu stenu! 2) skus porozmyslat nad umiestnenim separatneho zachodu inde. v zime budes mat zadveri kopu bordelu a navstevy ti ho roznesu po dome, kedze tam budu chodit na zachod. prehod to s technickou, ktora je vedla. 3) jedalenska cast je strasne hlucha, taka nevyuzita.
Odpovedať
Dakujem pekne za názory, ta špajza pozdlž kuchyne je fajn napad, to ma nejako nenapadlo ;) s tym šatnikom ma to napadlo , že radšej zväčšiť kupelnu na ukor šatnika. Ale aj tento napad sa mi páči od carolinka, že spojiť wc a TM a mam o kupelnu naviac, tym padom nemusim rušiť šatnik, popripade ako písal danculd, že ho otvorím a bude vzdušnejšia spalna. Ďakujem z názory :))
Odpovedať
a čo hovorite na vysoké stropy? Ano, alebo nie?? V zime to bude asi ťažko vytopiť.
Odpovedať
@db600ir mne osobne vysoke stropy z praktickeho hladiska vadia,prach,pavuciny,vykurovanie a podobne.
Odpovedať
@db600ir ja osobne by som šatník zrušila úplne. Ja som ho mala tiež v pláne (veď vysnený šatník musí byť) no potom by bol taký maličký že by len zaberal miesto. Rozdelila by som ho napoly - pol do plusu k spalni a pol do plusu ku kupelni. Pozdlz celej kuchyni by som dala spajzu + technickú miestnosť (TM kvôli rozvodom aby bolo všetko ako tak pri sebe). Tým pádom by samostatný záchod mohol prísť na miesto TM a na mieste WC by mohol byť šatník v predsieni. 1.09 izba je trošku malá - tam by som vyhodila výklenok na predsieňový šatník (keďže by bol na druhej strane chodby pri obývačke) a tým by bol väčší. Kuchynskú linku by som možno potiahla po tej vrchnej stene až k terase a z lavej strany (od spajze a TM) by som tam pridala pult. Keďže máte velkú kuchynu môžte si to dovoliť. Jedáleň môže ostať približne tam kde je. Otvorený strop - za mňa áno :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@db600ir skús si to prekresliť. Spojiť tu TM a wc. Dvere posunúť bližšie do vnútra domu, ale nie úplne k stene priečky. My máme za dverami cca. 75cm priestor na kotol a príslušenstvo. A pod okno dať sprchový kút. A ďalej tam osadiť wc a umývadlo. Pri 4 členoch domácnosti sa určite zíde ešte jedna menšia kúpeľňa. A co sa tej špajze tyka, tak možno by som z nej ubrala na jednej strane a tak by vznikla v kúpeľni nika buď na sprchovy kút alebo na schovanie práčky a sušičky.
Odpovedať
Kuchynu by som vymenil s obyvackou (rozvody su vo wc) a zvacsil kupelnu na ukor satnika alebo kuchyne
Odpovedať
@majkeel Presne tak, kuchynu vymen s obyvackou + kuch.kut. Kupelnu zvacsi o pol sirky satnika, aby ti do spalne vosla skrina. Spojit do jednej miestnosti TM+zachod +sprchovy kut+umyvadlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?