Dispozícia 13 x 12

Dobrý deň Čo sa dá vylepšiť na tejto dispozícii a prečo? Dole je cesta, po bobkoch susedia, hore záhrada. Pozemok má šírku 20,4 m, pre 4-člennú rodinu. Je lepšie podlahové kúrenie priamo na základovej doske, alebo radiátory?
Odpovedať
Obývačka a kúpeľná malé a chodba zbytočne veľké. Ešte treba riešiť orientáciu a odstupy. Ja by som dal podlahové do poteru.
Odpovedať
@jumt Nepopraská základová doska ak sa omylom pustí do podlahovky horúca voda? Orientácia a odstupy sú vyriešené, 20,4 m - 13,4 m = 7 m. @virnik27 Chodba zaberá 13 % zastavanej plochy. Je to veľa? Viete prekresliť dispozíciu podľa svojich návrhov?
Odpovedať
@re2pi nechcel by si kuchynu a obyvacku do zahrady? A ako bolo uz vyssie kupelna je mala. Ked sa na to pozeram mam pocit ze sa pozeram na intrak alebo byt pre studentov. Urcite nevidim dom pre rodinu.
Odpovedať
@wivik Kuchyňa alebo obývačka môže byť do záhrady, ale chcem aj výhľad na cestu (dedinský televízor). Stačia odstupy 4 metre, ak by som nemal k susedovi okno z obytnej miestnosti, ale on by mal? Môžete zdôvodňovať? Prečo je kúeplňa malá? Prečo to vyzerá ako intrák?
Odpovedať
Profilova fotka
@re2pi Pre teba je to perfektné Radko len nechápem načo to sem každú chvíľu hodíš keď na tom za tie roky nič nezmenil. ;-)
Odpovedať
@re2pi prve co mi do oci udrelo je v kazdej izbe po dve postele a po dva pisacie stoly. Pre mna cisty intrak. Vstup do domu ako do nejakej satne. A v kupelni si predstav ako sa tam rano styria umyvate. Mas dcery alebo synov. Aj ked v poslednej dobe uz je to asi jedno. Kde si v tej mini kupelni poukladaju spolu s manzelkou vsetku kozmetiku,.....? Vsetko bude vo vstupe? Od sezonnych veci, uterakov, postelneho, veci do zasoby, vysavaca, metly,.....a neviem este co vsetko nechce sa mi tu vsetko rozpisavat bude vo vstupnej chodbe? Ani do kuchene sa vela toho nezmesti. Asi som nepochopila temu. Pytas sa na vylepsenie ale nazory druhych nechces. Kazdy ma ine potreby k beznemu fungovaniu tak ked si ty vies predstavit ze tvoja rodina bude v tom dome spokojna a tebe sa navrh paci tak si to postav. V tom pripade mozem napisat len jedno. Navrh je super lepsi si si nemohol navrhnut.
Odpovedať
@wivik Ďakujem za informácie. Aká veľká kúpelňa má byť? Čo tam všetko má byť? Kozmetika, zubné kefky, mydlo, hrebene... sa dajú položiť na poličku pod zrkadlo nad umývadlom. Izby majú takú veľkosť aby tam mohli bývať dvaja ľudia, ale nemusia. Napríklad ak sú deti malé, bývajú spolu, ak sú väčšie, majú vlastnú izbu. Sklad na spomínané veci je tá miestnosť s množstvom poličiek (preškrtnutý obdĺžnik). Nestačí? Myslela si takúto dispozíciu?:
Odpovedať
@martosko Debilom ako ty škoda niečo vysvetľovať, bez urážky.
Odpovedať
@wivik vo vstupe - zádverí, sú len topánky a vyzlečené kabáty
Odpovedať
@re2pi ako budes v stupovat do sprchoveho? Bude zaves? Na to mini umyvadielko vela toho nenasklas. Ake je siroke? Zeny potrebuju rozne hygienicke potreby, niekolko kremov, masiek, vonavky, licidla..... Standardne sa do kupelne dava aj nejaka skrinka na stenu. Kde das radiator? Kde zavesis 4 uteraky, 4 osusky, 4 zupany. Urcite je potrebna nejaka stolicka kde polozis oblecenie ked ides do sprchy. Tebe sa toto vsetko do kupelne nezmesti. Mne po take veci by sa nechcelo behat do vstupnej chodby. Niektore veci potrebujes mat po ruke. V spalni mi 1,5 metrova alebo kolko ti to vysla skrina je malo. Takze opat veci budu vo vstupnej chodbe. Ste alebo budete sportovo zalozeni? 4 krat topanky na sport, 4 krat sezonne topanky (ideal samozrejme ich bude viac), k tomu 4 krat prilby na leto na zimu a skrine vo vstupe mas zaplnene ani nevies ako. Aku velku mas alebo budes chciet mat telku. Ako daleko od nej teraz sedis? 4 metre mi pridu malo. Kuchynsku linku by som tiez zvacsila a dala do L. Nam vychadza dom tiez cca 150 m2 ale je ucelenejsi, je tam satnik pri spalni, na chodbe velky ulozny priestor, nie len vo vstupe, velka kupelna, komora pri kuchyni. Vies sa v tom programe prepnut do 3D? Skus sa poprechadzat po dome a hlavne ho dozariadovat.
Odpovedať
@re2pi zle som pochopila co je vstup domu. Myslela som ze je vlavo
Odpovedať
@wivik Do kúpelne som pridal stoličku vedľa záchodu, a zväčšil umývadlo na 60 cm x 50 cm. V detských izbách som predĺžil skrine na 180 cm. Župany nepoužívame, do kúpelne si prinesieme čisté veci a uterák (položené na stoličku), a potom špinavé veci dáme do koša na prádlo (vedľa práčky v práčovni). V kúpelni sa kúpe/sprchuje jeden človek, viac ľudí môže byť ráno pri umývaní zubov - zídu sa dva umývadlá? V skriniach sú aktuálne používané veci, dlhodobo nepoužívané sú v sklade zavesené na vešiaku alebo vo vzduchotesných škatuliach.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@re2pi ja netrvrdim ze to mas zle ale mne by to nevyhovovalo. Ja som sa chcela v dome vyhnut tomu aby som veci len prekladala ako to robim teraz v byte. Dom mam tak navrhnuty ze vsetko bude mat svoje miesto a stvorakovo to mame rovnako. Ale ked vam to takto vyhovuje tak ok. Ved 100 ludi 100 chuti. Ale ja na tvojom mieste by som si dala urobit navrh. Aky velky mas pozemok a ako je orientovany? Vies tu pridat nejaku mapku?
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik Sorry už ti neodpovie nahlásil som ho adminom a tí ho zmazali, už je tu známa firma. Určite sa neboj že by mal v úmysle niečo stavať, takýto pôdorys od neho som tu videl možno aj pred viac ako dvoma rokmi. Za chvíľu by všetkých začal presviedčať že pol metra široký pórobetón je to najlepšie na stavanie a podobne, samozrejmé sú nadávky a urážky všetkým ktorý ho už poznajú.
Odpovedať
@martosko tak dlho tu nechodim tak nemam taky prehlad. Dik za info
Odpovedať
@re2pi chodba fakt obria, stiahol by som to na ukor inych izieb :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?