Ďalší postup k stavbe domu

Zdravím, chcel by som požiadať o radu pri ďalšom postupe k stavbe domu. Kúpil som stavebný pozemok, čo nasleduje teraz ? Mám predstavu ako dom bude vyzerať, chcel by som projekt skorej na mieru + inžiniering pre vybavenie stavebného povolenia. + v akom štádiu zájsť do banky pre vybavenie hypotéky na financovanie stavby? Ďakujem za rady 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@patres95 tak si treba dohodnut stretnutie s architektom, ktoremu povies svoju predstavu a on ti taky dom nakresli a spravi projektovu dokumentaciu. potom bude potrebne vybavit stavebne povolenie. do banky je najvhodnejsie ist, ked mas aspon do metra vytiahnute obvodove mury, aby si tou nehnutelnostou mohol rucit.
Odpovedať
@janulienicka3 @patres95 alebo ručiť pozemkom (cca 60-70%), ktorý je možné založiť vydaným stavebným povolenim
Odpovedať
Profilova fotka
@rados611 ale pozemok nema az taku hodnotu a v tom pripade banka da mensiu hypoteku, ci? nam bolo povedane, ze pozemok nema skoro ziadnu hodnotu a preto je lepsie mat do jedneho metra obvodove mury vytiahnute.
Odpovedať
@patres95 ako píše @janulienicka3 treba nájsť a osloviť architekta / projektanta a niekoho na inžiniering, samostatne alebo spolu v jednom balíčku. Potom už môžete všetko nechať na nich. Ak chcete veci urýchliť, vyžiadajte si na miestnom úrade územnoplánovacie informácie k Vášmu pozemku a oslovte správcov sietí o určenie pripojovacích podmienok. Ostatné podľa konkrétnych miestnych podmienok. Ak ide o financovanie je viacero možností, záleží v akom ste momentálne finančnom stave, koľko máte našetrené a čo všetko ste schopný financovať z toho čo máte. Potom podľa toho aký dom chcete, treba zvážiť, akú veľký úver budete potrebovať a podľa toho riešiť potrebné veci.
Odpovedať
@janulienicka3 tak zalezi kde ten pozemok je. ak ma hodnotu 100k tak cca 60k je dost na zaciatok vystavby
Odpovedať
@patres95 tak otázka je kedy budeš potrebovať peniaze z banky či už na začiatku alebo máš aj na hrubú stavbu. Ak máš predstavu aký chceš dom tak vieš povedať či doska bude stáť 10 000 alebo 30 000 a hrubá stavba 45 000-100 000 ak to bude zámok
Odpovedať
skôr, než pôjdeš za architektom, tak si zájdi na stavebný úrad a opýtaj sa na možnosti stavby, či platia určité obmedzenia, nariadenia regulatívy a pod. Lebo zaplatíš projektantovi za návrh, resp. komplet plány a tie ti nemusí schváliť príslušný stav. úrad. Potom by sa to muselo prerábať a platiť navyše. K financiám len toľko, že záleží, koľko máš ešte k dispozícii. Ideálne, keby si začal stavať a urobil komplet hrubú stavbu. Ak toľko nemáš, urob aspoň 4 rady obvodových stien, vtedy tento stav je považovaný za rozostavaný dom, ľahšie sa získava úver a tiež dosiahneš väčšiu hodnotu úveru. Ak peniaze nemáš, tak musíš postupne žiadať banku o uvoľnenie financií podľa toho, ako stavba bude priebežne rásť.
Odpovedať
@patres95 treba si fakt zajst aj na stavebny urad a popytat sa na tvoj pozemok, ci tam nie je ziadny problem s vystavbou domu a nasledne chod za projektantom s ktorym spolocne navrhnete dom, aky chces.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?