Čomu sa treba vyvarovať pri stavbe domu?

Profilova fotka
Pomôžte vytvoriť zoznam nástrah, ktorým sa treba vyhnúť pri výstavbe domu. Zaveste to sem na fórum alebo mi napíšte prosím správu. Tí z Vás, ktorí ste stavali alebo staviate svoj dom, či riešite prestavbu domu - s akými ťažkosťami ste sa stretli od okamihu, čo ste si povedali "postavíme dom" až po súčastnosť? Podľa toho čo čítam, mal/má každý rôzne a mnoho problémov či ťažkostí. Nemusíte uviesť všetky. Stačí tie najzásadnejšie, ktoré by ste najradšej ani neriešili. Myslím, že pokiaľ by sme ich verejne viacerí pomenovali, vedeli by sme spolu pomenovať určitú skupinu nástrah, s ktorými pomôžeme budúcim stavebníkom. Každému, kto prejaví záujem o výsledky ich pošlem mailom. Ďakujem Vám za Vašu pomoc a upozornenia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
najvacsi problem je s ludmi. :-D treba napisat aky dom ides stavat,bo kazdy ma ine problemi.nemozes porovnavat dom ako dom.nulovy alebo pasivny dom ma uplne ine riesenia co sa tyka technologie ako ob.dom alebo NED.a prerabky su zasa uplne inde.daj konkretnu temu.napr.siete,zaklady,deka,strecha atd.
Odpovedať
odhliadnuc od takych tych problemov, co vznikaju nedorozumenim medzi ludmi, tak uplne vseobecne by som povedala, ze najvacsi problem pocas uplne celej stavby boli casove sklzy. Napr. hned na zaciatku - stavebne povolenie sme si dali aj s rezervou, ze to vybavime za 3 mesiace na 100%, ale realita bola uplne ina, pritom my sme ani nemali ziaden problem. Akurat sa nam napr. stalo, ze nasa ziadost prilis dlho trcala u hlavneho architekta mesta - az ked som tam sla osobne a urgovala to, tak sa veci pohli.. Potom nam ochorela pani, co nas mala na stavebnom urade na starosti a z tyzdnovej chripky bol mesacny zapal priedusiek :-D A ziadosti tam trcali a nik s nimi nic nerobil.. nasledne na to sa zacalo vsetko nabalovat - dohodnuti majstri museli vziat inu pracu, nasledne my sme museli cakat. Potom prisli dazde, zase sa vsetko odsuvalo. Ledva sme urobili krov - zacalo tak mrznut, ze sa nedalo robit s plechom a tak dalej.. Dalo by sa pokracovat az do momentu vydania supisneho cisla, noveho LV a novych OP - momentalne sme uz v tejto faze a clovek by povedal, ze ved to rychlo vybavi, ale velke H.. :-p Proste ratajte s tym, ze vsetko bude trvat dlhsie, ako si myslite :-D :-D :-D
Odpovedať
ja beriem ako problem predajcov. po cely cas mi vadila jedna vec. ked som chcela nieco kupit a neprisla som do predajne na bmw audine alebo porsche tak ledva pozdravili. vobec nejavili zaujem o to ci nieco chcem. ak som si aj nieco vybrala a isla to konkretne omrknut do obchodu ako to vyzera pchali mi potom lacne sr...ky lebo asi podla oblecenia a auta usudili ze to co chcem ja nato urcite mat nebudem.(podlaha do domu chcela som pozicat vzorku od quick stepu a pani mi furt tlacila lacnu podlahu. povedala som jej teda ze skusim na inom mieste pozicat a hned bola trosku milsia) inak na dome som nevidela problem. mozno tak raz ked sme nasli po strecharoch spaky od cigariet :-)
Odpovedať
Taka tema tu uz je: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... , takze mozes robit vyskum aj z nej. Inak pre mna bolo najvacsim problemom uplne vsetko - peniaze, urady, neseriozne stavebne firmy, neodborna vlastna praca a peniaze este raz :-D Absolutne som netusila, aky velky zrut penazi je stavba domu. Keby som to vedela, postavime o dve tretiny mensi. Nelutujem, ale nas dalsi dom bude malicka chalupka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
-Az sa rozhodnes stavat dom uz mas o problem postarané. -Ak sa ho rozhodnes stavat tu na SK, je to dalsi BIG problem. -Potom sa to zacne uradmi, natrafis na kopec"ochotnych " ludi(cest vynimkam).Je len na Tebe ako to budes vse psychicky zvladat,a ak nevzdas ten tazky boj hned v zac. , zacne sa kolotoc plny vybavovaciek cez rozne firmy, "super majstrov", az nakoniec zistis, ze vsade treba len kopec penazi, a vysledok sa akosi nedostavuje. :-D Teda niesi spokojny s tym,co si ocakaval..kazdy len flaka ako sa len da,a pokial nebudes nad majstrami od rana do vecera stáť, tak nic dobre od nich ani necakaj. :-) hm....no a nakoniec sa mozno rozhodnes tak ako aj my a mnohi tu z MS, ze najlepsie a najlacnejsie si to aj tak spravis vsetko vlastnymi rukami :-p Potom mozes nadavat tak akurat uz len na seba:-)Vela stastia!
Odpovedať
Profilova fotka
Robili sme podobný prieskum pred rokom, takže ak si nás vygúglite, nájdete v odporúčaniach anketu s 19 otázkami, ktoré sa nám ako stavarom zdali pri stavbe domu problematické. Je tam zatiaľ odpoveď od 12 stavebníkov aj s popisom toho, čoho by sa vyvarovali. Takže môžete čerpať aj tam. Ak budete mať výsledky, rada by som ich dostala e-mailom. Zaoberám sa touto problematikou aj vo svojom blogu.
Odpovedať
Profilova fotka
viem, že mnohí tu už čo to popísali .... ale pre istotu :) http://www.porada.sk/t77335-p7-chyby-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?