Co vybavit pri stavbe RD

Dobry den chceli by sme si postavit maly domcek a chcela by som sa informovat ake papierovacky,projekty a vsetko ostatne budeme k tomu potrebovat aby sme na nieco nezabudli lebo nemame s tym ziadne skusenosti :)
Odpovedať
@mirka255 Zájdi na stavebný úrad a tam ti povedia čo všetko chcú. Obvykle na územné konanie treba opečiatkovaný projekt, na stavebné povolenie vyňatie pôdy. Treba zaplatiť poplatky a počkať na odvolacie termíny. Územné konanie a stavebné povolenie sa dajú zlúčiť do jedného sedenia s úradníkom a susedmi, na ktoré vás úradník pozve. Už máš projekt? Aké rozmery má pozemok?
Odpovedať
este mame len vybraty projekt(dom) totizto my by sme chceli montovany ale len ako holodom ostatne si vieme dokoncit sami podla vkusu.rozmery pozemku su cca18x17 ono je to kus z pozemku mojich rodicov zatial si len tak predbezne zistujeme kolko by nas to vsetko vyslo
Odpovedať
Najskor si zisti,ci tam mozete stavat a co Vam povolia postavit a za akych podmienok-na stavebnom urade. Niekedy treba normalne ziadost o UPI-uzenoplanovaciu informaciu /k tomu ale potrebujes cislo pozemku-blo by dobre keby uz Vas pozemok mal svole parclene cislo/. potom vyberte projekt, kupte ho, za podmienky,ze je pozemok uz Vas dajte dom osadit na pozemok so zakreslenim inz.siet. Povybavuj vsetko potrebne k staveb.povoleniu a ked ho dostanes mozes zacat stavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirka255 ahoj. hlavne si zisti aký je tam uzemný plan. či nemusite dodržať nejake podmienky. my sme mali tiež stavať u rodičov v zahrade a nakoniec sme nedostali povolenie prave pre UP. ;-)
Odpovedať
Dakujem za vsetky rady a nevedeli by ste mi povedat len cca kolko budem za tie papierovacky platit :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Zmluva kupna stoji cca 250, vklad na kataster 66, projekt komplet 1300, vyjadrovacky + podanie na urad ta vide cca 150, plati sa este za zmluvy SPP, EL a ZVAK to je cca 150+280+150 a pak môťeš začať stavať. Ešte som zabudol stavebný dozor. Všetko ceny nie na klúč - teda obeháš sama. Dúfam, že som poradil.
Odpovedať
Montovaný dom je na prd. Drevo nie je vhodné do nosnej konštrukcie domu. Istota je (poro)betón a polystyrén.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?