Co vravíte na tento projekt

Prijekt domu 1 np
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
tak by bolo dobre dat viac info ohladom otocenia pozemku/cesty a svetove strany... bude aj druhe podlazie ??? kupelka je podla mna velmi daleko od spalne. tazko sapozera na projekt ked chyba druha polovica domu...co vsetko bude hore ?? co tam nebude ?? je vela veci ktore mozu ale nemusia vadit podla toho co bude hore
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe Tá kúpeľňa ako už bolo povedané je dosť od ruky, možno by som ju skúsil vymeniť s technickou miestnosťou, do komory by som nedával okno, ten šporák s digestorom asi nebude môcť zostať tam kde je ak je nad ním nejaká miestnosť lebo by cez ňu išla rúra z digestora. Ale asi najhoršie je že to nieje úplne malý pôdorys ale všetko je tam nejak natlačené spálňa sa mi zdá dosť malá a o obývačke a jedálni ani nehovorím odsunúť si stoličku od stola bude problém a prejsť cez obývačku, nehovoriac o tom že jedno kreslo vám vychádza chrbtom k tomu veľkému oknu. Teto priestor treba alebo zväčšiť alebo ho ináč preskladať z menej vecami.
Odpovedať
Profilova fotka
Kúpeľňa by mi až tak nevadila, no tá denná časť čo sa týka kuchyne, jedálne a obývačky je podľa mňa hrozne stiesnený. Osobne by mi dosť vadilo, že je jedálenský stôl priamo v obývačke. Celkovo to pôsobí stiesneno a veľa daného do takého priestoru. Okno v špajzke je zbytočné a keď tak stačilo by len také malé vetračkové.
Odpovedať
@wewio nevadila by ti kupelna? Pre mna je to najvacsi problem ta kupelna. Neviem si predstavit, ze rano musim ist pomaly cez cely dom, len aby som mohol ist na wc a umyt si zuby. Neviem nezda sa mi to celkom rozumne riesenie. Radsej to dat miesto technickej a urobit dvere zo strany schodov.
Odpovedať
Profilova fotka
@bertie nechel som to riešiť až tak globálne, aby som autorku neurazil. Neviem celé je to podľa mňa zle naprojektované. Od ruky a ešte aj moc na tesno. Niekomu možno taký priestor stačí, no neviem, ja by som tam asi existovať nevedel.
Odpovedať
@wewio podla mna tu nejde o urazenie, myslim, ze clovek potrebuje aj pohlad a nazor inych, aby sa na to pozrel aj z ineho uhla pohladu a vedel si niektore veci zvazit. Ci sa do nich oplati alebo naopak neoplati ist ;-)
Odpovedať
@bertie @wewio ďakujeme za názory tiež sa nám to takto nepáči ,, uz nám tak tri návrhy vobec sa nepáčili tak asi budem musieť vymeniť architekta .. neurazila som sa :)
Odpovedať
Kupelna je uplne odveci a z kuchyne na terasu komplikovany presun . TV nebude?
Odpovedať
Tiez mi pride ta kupelna len tak odveci vsunuta, ze zabudol som na nu tak ju niekam hodim. Ak to uz je treti projekt a stale to je take nijake tak by som jednoznacne skusila aj ineho architekta, popripade dala nejake konkretnejsie poziadavky ako by to cca mohlo vyzerat :) Ale poznam ludi, ktory vystriedali troch architektov kym sa dopracovali k projektu, ktory sa im pacil.
Odpovedať
@matusmino hore budú tri izby a kúpeľňa .. vstup je zo severu .. este sa ti tam niečo nepozdáva?
Odpovedať
Zmeň architekta/dizajnéra. Dispozícia je tragická. Samé chodbičky výklenky. Kúpelna do "L" !!?? Panelákový byt 90 roky. Dnešný trend je otvorený maximálne využitý priestor, denná nočná časť. Toto nedodržiava žiadnu zo zásad. A to okno medzi kuchyňou a obývačkou s odskočením obvodovej steny ??!! Ak dobre čítam cca 11,5 x 9 !!! Na tom sa 100% dá spraviť niečo funkčné architektonicky pekné a napriek tomu stavebne a aj cenovo v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe popravde by som zurcil cely ten projekt a zacal odznova.. tak ako sa uz pisalo hore je tam strasne vela veci ktore by pravdepodobne vadili alebo by ste museli robit velke kompromisy.. a urcite by som vymenil achitekta a hlavne pozeral na nete projekte ktore su najblizsie vasim poziadavkam a ked tak trosku upravit... my sme nas projekt riesili asi 3 mesiace a uravovali asi 7x kym sme sa dopracovali k vysledku..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ak vam ten architekt nevedel na trikrat nejako normalne navhrnut dom s tym, ze ste mu povedali aj nejake svoje postrehy k predchadzajucim projektom tak ho kludne zmente. Ono nie zakazdym sa musi clovek s architektom pochopit, respektive on si mozno mysli, ze takto je to dobre, jemu to vyhovuje ale vam nie. To je uplne normalne :)
Odpovedať
Toto je jednoduchy dom, podobne najdes aj katalogove.
Odpovedať
@magdusbe nám čosi podobné poslal architekt ako prvý nastrel na náš úzky pozemok, akurát časť domu so zadverim, TM, kúpeľňou a schodami bola elegantnejšie vyriešená + nevychádzalo sa priamo do kuchyne. Otázka je, aké sú vaše požiadavky na dom.
Odpovedať
@pripad001 dobre si to napisal, tiez sa mi z toho az chlpy zjezili :-D Ked uz mam stavat alebo teda prestavovat dom, tak robim vsetko pre to aby neboli miestnosti stiesnene, aby som mal dostatok priestoru a aby bolo vsetko co najpraktickejsie, najfunkcnejsie riesene. :-)
Odpovedať
@zltalienka mame úzky pozemok chceli sme mat kuchyňu vpredu domu
Odpovedať
@doddy8 a co vravíte na toto
Odpovedať
@magdusbe rozmiestnenie ako take sa mi zda uz lepsie pri tomto, najma teda ta blizkost kupelne a spalne. Ale samotna kupelne sa mi nezda celkom dotiahnuta a technicka miestnost chyba, myslim, ze to by mohlo byt casom dost problemom.
Odpovedať
Myslim dispozične
Odpovedať
@doddy8 dakujem
Odpovedať
@magdusbe ... je to oveľa lepšie no. 1. Technická rozmermi OK vítam viac ozaj netreba, vedla kotla vojde pračka, sušička, možno aj CV ak by ste chceli. 3. Kupelna WC dizajnovo katastrofa. Namiesto vane sprchový kút so žlabom. No cele prehádzať. Mne sa nechce no neladí to oku a kúpelna nestojí hubičku. 4. Zadverie by som skratil a dal sklený vstup v smere k pohladovému schodisku. Schodisko musí zaujat 5. Plynak/varna doska na ostrove je možno "in", no prakticky a technologicky obrovská blbosť. Kam budeš odsávať? Daj sporák na obvodovú stenu a nad neho štýlový sklo/nerez obrátené "T" digestor. 6. Ostrov v tamtom riešení je nezmysel. Skús kuchynu do "U" a nech z ostrova, ktorý pôjde po novom od priečky smerom k HSP vychádza v jeho pred´žení (posledné 3/4) pekný jedálenský stôl hoci aj pre 10 ľudí. Ušetríš priestor súčasného stola pre obývačku, spriechodníš 90% HSP smerom na terasu. Vtedy by som už neuvažoval o rohovej sedačke. 7. No a ešte by som zadal ubrať max možného z časti po dl´žke domu od zádveria po obvod a zisky venoval kuchynoobývačke. 8. Úplný extrém ... dal by som si urobiť ešte aj návrh, kde vstup by bol tam, kde je tá "9". 10. A ešte k poschodiu. Ak ho budeš riešiť tak odporúčam v plnej výške, žiadne šikminy v podkroví. Streche stačí sklon 25-27 stupnov. Choď sa k niekomu, kto tak má poprechádzať a pochopíš. Spokojný by som bol, až ak z architektových prstov potečie krv. A ver mi len vtedy bude aj on sam so sebou spokojný. Viac už nenapíšem nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe Tento druhý síce na prvý pohľad vyzerá lepšie ale nieje, okrem toho že mu úple chýba komora a technická nemá ani poriadne zádverie keď tam doložíš druhé dvere otváravé do zádveria nezostane s neho nič. Čo sa týka obývačko kuchyne vyzerá to väčšie ale v prvom návrhu je kuchyňa normálne používateľná v tomto druhom je medzi linkou a ostrovčekom priestor koľko 700 mm pritom optimum je 1400. Obývačka je tam akurát menej nábytku nie že by bola väčšia. Jediné vylepšenie je samostatné wc.
Odpovedať
Profilova fotka
Celkovo podla mna je to umiestnenie vhodne skor do bytu ako domu. Je skoda sa v dome tlacit, to by sa potom jeho vystavba podla mna ani neoplatila. Kuchyna s obyvackou je podla mna ten najvacsi problem toho projektu. Vsetko namackane na sebe. Dalej zadverie a kupelna. NEviem podla mna to nechce tento projekt prerabat, ale najst nejaky novy a vhodnejsie rozmiestneny.
Odpovedať
Ja som hľadala kopec projektov ,, mysleli sme si ze spravíme niečo rozmerovo 9x11 a poschodie .. mame pozemok 15 m plus musíme uchovať odstupy .. vstup je zo severu tak vlastne ani neviem kde by som taký optimálny projekt nasla lebo aj v iných diskusiách mi zhodili projekty ktoré som napr na euroline nasla ? Aký by ste mi vy ukážkový projekt odporučili ? ? Je pravda ze skôr sme chceli menší domček ale nedajú sa spraviť pivnice tak tie skladové priestory a technická musí byt normálne na 1 np.. hľadám projekt kde budem mat na prvom poschodí kuchyňu obývačku izbu technickú, kúpeľnú so sprchacom , wc a aj komora by bola fajn a aby to ladilo so svetovými stranami .. ale teda uz som stratena .. viem ze sa niektorí snažíte pomôct a dávate cenne informácie za to vam dakujem ,, kedže sme laici v tejto téme tak sme hneď oslovili projektanta a teda menej pozerali katalógové ,,
Odpovedať
kuchyňo- obyvačka na 9 m (vnutro menej) je to stiesnené. Určite by vyhodenim ostrovčeka bolo vzdušnejšie. čo tak kuchyňu do L?
Odpovedať
@magdusbe my máme pozemok široký len 14m a veľmi podobné požiadavky ako vy :-) ak chcete dom 11x9m s tým že okná si môžte dať len na sever a juh, tak podľa mňa vždy bude časť domu tmavá - bez okien. Ja som hľadala aj katalógovy projekt ale nič ma neoslovilo, tak sa s tým potrápi architekt. Aj keď samozrejme sa snažíme vymyslieť aj my dačo - ono to človeku nedá nerozmýšľat nad budúcim bývaním.
Odpovedať
Ako sa vam pozdáva tento ?
Odpovedať
@magdusbe vzhladom k tomu, ze okna na zapad a na vychod si nemozes dat, tak aj kuchyna a aj jedalenska cast bude potom tmava. Tento projekt sa zial nehodi na Tvoj pozemok.
Odpovedať
@magdusbe .... takže nie architekt, ale google !? :-) Stanov si priority! Šetri na dome, nie na projekte. "Také architekti musí žrát. "
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?