Čo vravíte na náš upravený pôdorys?

Profilova fotka
Pozdravuj Vas. Mozte mi prosim niekto z Vas skusenych okomentovat nas upraveny projekt? Co by ste na nom zmenili, resp. ake priecky pridali, ci ubrali, atd. Vopred dakujem.
Odpovedať
vyzerá to superdal by som asi preč tu priečkuoproti kuchynskej linke.... inak kolko m2 to má? kolko ta vyšiel projekt? a je to atipický projekto či volne dostupný?
Odpovedať
@brano_seman Aká je orientácia? Mne sa páči riešenie kuchyne, jedálne a obývačky, chválim aj dostatok uložných priestorov. Na druhú stranu mi ako prvé padli do oka detské izby s oknami na terasu, čo by som určite zmenila, ak je možnosť. Aspoň u nás sa celé leto sústredia všetky rodinné aktivity, vrátane návštev na terase (aj dlho do noci) a deti by to stopercentne rušilo, či už malé, alebo veľké. Takže s tomto návrhu by som sa s tým pohrala tak, aby cca miesto 1.07 bola spálňa so šatníkom a 1.08, 1.09 a 1.10 prerobiť na dve detské. (teda 08 by bola čiastočne ešte spálňa, jedna detská by bola v pravom hornom rohu a druhá, trochu dlhšia v ľavom rohu. Práčovňa by sa tým posunula niekde na úroveň 1.11. Šatník dať do spálne. Okrem toho by som zmenila ešte terasu - záleží síce od orientácie, ale snažila by som sa zakryť ju čo najviac, takto by bola počas dažďu nepoužiteľná. A čo je 1.02? Inak celkom sympatický dom, všetko má pekne svoje miesto, len treba domyslieť aj praktickú stránku a bude to super :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ramon560 Ahoj tak s terasou 172m2 a bez terasy 136 m2 obytnej plochy. Projekt je atypicky, prisposobeny na moj pozemok, no prva inspiracia bola z katalogu eurolines slovakia... uz neviem ake cislo bungalovu to bolo.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna, na to, aky je to velky dom su detske izby prilis male( hlavne sirka 2900). Taktiez sirka obyvacky 3900 mi pride malo i ked otvoreny priestor pod strechou to asi opticky zvacsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@azzflo Ahoj dakujem. Orientacia domu je na sever. 1.02 bude nieco ako ulozny priestor pre moju aparaturu, kedze robim DJ-a a zvukara zaroven. Chapem co chces povedat, no napadlo ma zopar zmien, ktore planujem aplikovat :) Rad by som pocul tvoj nazor na to. Inac tento projekt je obdobou katalogoveho projektu z eurolines SLOVAKIA, neviem ake cisclo bungalowu to uz bolo, prisposobene na nas pozemok. Takze - Rozsiril by som dvere na terasu, tym padom kozub by sme chceli dat do stredu obyvacky na lavu stranu tej televiznej steny. Tym padom by som ziskal priestor pre vacsi priestor dveri na terasu. Dalej do spalne planujem sprchovaci kut, ako je zakreslena skrina tam - tak do toho rohu k technickej miestnosti. Ide o to ze zo strany kde je WC, technicka miestnost, satnik ci kupelna sa nachadza bar, preto sme tam nechceli strkat ziadne obyvacie izby, nech je vyhlad do dvora ako aj bolo brane do uvahy vychod a zapad slnka. Teraz neviem ci si si vsimla, ale terasa je strechou prekryta asi do polovice, co myslim je rozumne, kedze niekto ma rad aj slnko a nikto tien :) No a uplne nakoniec - ten satnik ak nahodou budu 3 deti mozno do buducna prerobit na 3. detsku izbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy Musel som sirku obyvacku prisposobit na sirku pozemku. Ono sa v konecnmom dosledku este zvacsi, pretoze nepoje 375, ale iba 300mm obvodovy mur...no a to ist detske izby...
Odpovedať
Profilova fotka
Davno som nevidela projekt, ktory by mi bol tak padol do oka. Pekne a priestranne riesene. Tie decke okna do terasy podla mna absolutne nevadia a co sa tyka priecky v kuchyni, ako je tam trocha ako past na oko, ale tak ono sa to ukaze az ked bude hotova, ako bude ozaj vyzerat. No msuim priznat, ze ste sa s nim vyhrali dobre
Odpovedať
@brano_seman ja viem presne aky to bol bungalov v Euroline, my sme sa tiež dlho rozhodovali medzi nim a iným domom. Nakoniec zavažilo v neprospech u nás tie okna z detskej a izby na terasu. Trochu sme sa obavali, že decka sa budú báť, ked budu rovno na terasu do otvoreného priestoru otočené velke francuzske okná, mne je to tiež dosť npríjemné v tej spálni. A okrem toho, že budú chodiť nakúkať do našej spálne. Dalej ked budeme večer sedieť na terase s niekým bude ich to rušiť. Dalsia vec je, že pôdorys tohto domu je tak velký, že mám zapratal skoro celý pozemok a to máme 800m2.Preto sme sa rozhodli pre poschodový.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to mate super premyslene, nechali ste si zadne vratka aj keby sa postastilo viac deti, nebude mat problem. Celkovo sa mi to paci, je to take priestranne, vsetko tam bude mat svoje miesto. Joj keby sme si my mohli postavit takyto vacsi doma ale zase neviem kto by ho upratoval :-D :-D Jedine coho by som sa bala, ze ked je ta terasa pod strechou iba na polovicu a chcete tam mat nejake posedenie tak ked bude prsat a bude sibat, ako sa u nas hovori, tak to budete mat cele mokre
Odpovedať
Profilova fotka
@sykorka75 :-) Dakujem velmi pekne. Ked Ti poviem ze to co vidis bolo az na 12.pokus prerabiek projektu, tak ani neuveris :) ta priecka v kuchyni je tam preto aby sme ju vyuzili ci uz na nejake police, alebo malu telku. Uvidime pri stavani, mozno sa este nakoniec zrusi. Ako som povedal. Tie detske s oknami na terasu som videl uz na dost vela projektoch. V podstate aj tento vychadzal od jedneho architekta, iba je prisposobeny pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 Jasne, kazdy si vybera dom podla pozemku a aky sa komu paci... Presne ako vravis, v tom projekte boli povodne francuzske okna, ale presne kvoli tomu ako vravis, v detskych izbach sme dali obycajne okna asi meter a pol od zeme (neviem presne) a ziadne az po zem a je to vybavene. A co sa tyka rusenia, tak dnes mas take okna ze ak och zavres nepocujes skoro nic :)
Odpovedať
@brano_seman s tymi oknami ste to super vyriešili. Určite sa vam bude dobre byvať. Ten bungalov bol moja srdcovka od čias, ked sme ešte len o dome snívali :-) pekný deň :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mame detske na terasu, aj spalnu a rusi to. Ak uz by som fr.okna nerusila, urcite to bude krajsie, a decka budu chodt na terasu a nie preskakovat okna, lebo toto ich lakat urcite bude. Na projekte by mne vadila kuchyna daleko od terasy a maly hlavne uzky vtup.
Odpovedať
Profilova fotka
@zur Juuuj tak toho sa nebojim, ked vies, niekto ma rad aj slnko, niekto tien. No a samozrejme terasa bude vyspadovana presne kvoli dazdovej vode... ved koniec koncov prax ukaze, vsak?
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 Dakujem velmi pekne aj tebe pekny den a dakujem za tvoj nazor. Postupne budem pridavat fotky, tak poviem ti pravdu sam som zvedavy ako to bude finalne nakoniec vyzerat, kedze nemam spraveny 3D navrh, ale myslim si, ze tiez celkom fajn. Uvidime... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ahoj. Dakujem za tvoj nazor. Vstup myslis na terasu? Ci hlavny vstup do domu? Lebo oba budu rozsirene. ;-) Uz som to tu aj pisal. Na terasu budu mat dvere sirku minimalne 2,5m no a vchodove sa rozsiria na celu sirku po priecku (teda 1,5 metra) ale budu aj asi so svetlikom. No a kuchynu nechceme menit hlavne kvoli oknu nad kuchynskou linkou, z ktoreho bude vyhlad do zahradky.
Odpovedať
@brano_seman Hmm kolko chvlay..Vstup 1,6m, das skrinu 0,6m ostane ti metrova uzka chodbicka - ziadny zazrak. Pracka v kupelni ked tam mas tu kotolnuy .. naco? naco 2 kotle, tuhe palivo v dnesnej dobe? Co je 1.06? Spajza? co mate pole alebop sad.. nejaka velka. Orientacia na sever - to co znamena kde je sever. Spracha v spalni -* tak sem hod final obrazok lebo to uz sa mi nejako nezda. Satnik velky ale ked ratas s oprerabkou na izbu pre heryho potera .. budis, obyvacka 3,9 ... hmm nic moc. To rozlozeni iozieb inak super stolik oproti oknualebo tepreticky freancuzkemu - idealne ked robim tak mi svetlo ide oproti monitoru ... kedze ma izba len 2,9m a su tam dvere ako su tazko vy,myslis nejake slusne rozlozenie nabuytku.. Na 18m dlhu chajdu mi pridu male obytne priestory
Odpovedať
Profilova fotka
Projekt takto vyzerá v celku zaujímavo. Čo som čítal tak budete potrebovať celkom dosť priestoru a keď sú na to peniaze tak prečo nie. Len by ma tiež zaujímalo ako si myslel tú sprchu v spálni. To normálne chceš mať len sprchový kút niekde v spálni hodený alebo ako? Lebo to mi príde už také moc, je pravda, že v nejakých filmoch som to videl akože už nejakých boháčov doma ale takto do bežného života to asi nie je moc praktické.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Nikde nie je napisane, ze ked to tam je zakreslene, ze to tam aj realne bude. Ako s tou skrinou, tak aj s prackou, ci stolikmi. Tie urcite realne nedam k oknu, kde ich on nakreslil. Mozno ani tie skrine nebudu, kedze je velky satnik. Vsetko sa ukaze ako sa budu tahat priecky. Tuhe palivo na to, ze kedysi na tom mieste kde sa bude stavat novy dom, stal stary. (asi 8 x 25m) Tak si vies predstavit, kolko stareho dreva sa asi zvysilo (len z krovu a to nepocitam stare dosky co boli v nom, postele, stoly, stolicky atd.) Nebudem davat pracku do kotolni kde bude bordel, ked v kupelni bude miesta na tancovanie a cisto :) - moj nazor.
Odpovedať
@brano_seman aha takze na tuhe palivo nemyslis ani pelety ani nic ptoste kusy dreva, stare tramy a postele .. no kazdemu ako si praje. A ta orientacia na strany..?
Odpovedať
Profilova fotka
@lukaluki V rohu spalni pri techn. miestnosti by bola tenka priecka. Rozmyslam asi sklenena stena aby bola co najtensia a vnutri iba sprchovaci kut s vetranim. V podstate jedna priecka a jedne dvere navyse vnutri v spalni.. kedze je tam si myslim na to dost miesta. Ale opat to len je v stadiu uvahy. Urcite sa tam potiahne odpad a uz ci tam bude stat aj kut, alebo nie, to sa ukaze...
Odpovedať
Profilova fotka
@brano_seman dostavala som dom c.2 a moje zakladne poziadavky boli: 1. Samostatna technicka miestnost 2. Vychod z kuchyne na terasu 3. Orientacia izieb nie smerom na terasu 4. Chcela som oddelenu kuchynu od obyvacky 5. Velka vstupna chodba 6. Oddelena nocna cast od denne casti Teraz uz byvam v dome c.2 dva a vsetko co som hore uviedla si neviem vynachvalit. Takze v tvojom podoryse mi najviac vadi: 1. Kuchyna daleko od terasy...vsetko budete prenasat cez obyvacku, plus podla toho ako je to nakreslene pojdete pred TV... Urcite by som to vymenila 2. Orientacia izieb na terasu - poznam kopec ludi co to tak ma, vsetci nadavaju. Hlavne ak na tej terase planujete s niekym sediet. Rusi to osoby co su v izbach... podla mna podstata domu je v tom, ze ludia vyuzivaju prave terasu a zahradu... 3. Vchod do domu malicky - uzky. Mala som na dome c.1 - pohroma. Nakoniec som tie skrine co tam boli vyhodila, lebo bol problem, aby vosli dvaja ludia dnu... 4. Suhlasim s tym, ze tie detske izby su uzke...ale zas budu vacsie na dlzku...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell No presne tak, proste to stare drevo zo stareho domu chcem nejako zuzitkovat.. a pocul som ze plyn uz je dost drahy... tak ho neriesim
Odpovedať
Profilova fotka
@brano_seman Aha takže takto to máš premyslené. Tak ak to bude nejako oddelené, aj keď len nejakou tenkou sklenenou stenou a bude tam odvetrávanie tak je to v poriadku. Lebo vieš keby to tam len tak hodíš, aj voda, aj para a tým pádom aj vlhko by bolo v tej izbe a plesniam by ste sa asi potom neubránili. Ak to nakoniec zrealizuješ tak si veľmi rád pozriem výsledok.
Odpovedať
@brano_seman Uz viac nejdem pisat posledny prispevok, skus sa zamysliet, akoze chces ma na dvore mrd zo stareho dreva, mozno plneho klincov, starych naterov... zakryvat to plachtami aby to nemohlo, rezat na male kusky, aj tie skladovat, nosti do do domu vynasat popol, prikladat do pece - ta miestnost nebude nikdy extra cista, vzdy sa trocha zadymi. To drevo ti vyda na kolko rokov? 5 -10? Ak tammas plyn tak neni lahsie sediet kliknut si na telefone ze chcem o stupen viac a mam teplo, na stene mala krabicka ciste tiche, bezudrzbove + lahky ohrev TUV. Ako budes orievat TUV pri tom ked palis to odpadove drevo - zeby elektrikou? tepelnym ceropadlom? To je lacne? Na plyne je drahe co? pripojka? Kolko stoji pec na tuhe + bojler s tc + akumalacna nadrz + komin na tuhe palivo + ten nekonecny bordel a onanie s drevom? Uplne cisty nezmysel, To drevo co mas predaj alebo vyhod niekto sa urcite najde a sprav si kureniue hodne sucasnej generacie a nie jaskyne pracloveka. a ta orientacia je ako? sever je na obrazku vpravo?
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 Vsetko sa uvidi v reale. Ano dalo by sa s tym vselijako pohrat, ale pokial mate pozemok siroky 17 m a aj to mozem byt rad ze ma sused pustil na hranicu so zakladom a mali sme o nasom dome predstavu s velkou terasou tak myslim si ze vela by sme uz nevymysleli.
Odpovedať
No neviem, buď by som spravila jednu plnohodnotnú izbu naviac alebo nejako proste ten šatník pomenila alebo čosi. Aj v prípade, že by ste ho v budúcnosti menili na izbu - menšiu ako kúpelňu, tak to je úplný výsmech. Okrem toho, ak ten dom má byť teoreticky pre 5 osôb, tak tá mini vstupná chodba je tiež, no, povedzme že dosť zlá. Ak bývate teraz v byte, ťažko si predstaviť, ako bude ruch na terase počuť dnu, a to nech tam dáte akékoľvek okná. Deti sa vám raz poďakujú :-D No a so zastrešením nejde o to, či má niekto rád tieň alebo slnko, ale o to, že v daždi bude celá terasa úplne nepoužiteľná a ešte k tomu budete musieť zakaždým utekať schovávať vankúše a pod. Keď ešte do spálne napcháte zbytočný sprcháč, tak vám nezostane miesto na skrine. A teda chodiť si po oblečenie okolo ďalších dvoch izieb by sa mi veru nechcelo :-) No a v kuchyni máte síce okno a môžete mať aj pekný výhľad, ale ak do okna strčíte drez, tak si ten výhľad budete užívať akurát tak pri občasnom umývaní riadu ;-) Vidno, že vy ste už asi rozhodnutí, že nič meniť nebudete, takže ťažko radiť, ale skúste sa nad niektorými radami aspoň zamyslieť. Predsa len tu píšu ľudia, čo už majú čo-to v domoch odžité a prešli si celým týmto procesom.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Vsetko o com pises je uz premyslene.. Ahoj
Odpovedať
Ahoj, pekny podorys. Znama ma takto priecku v kuchyni a ma na tej stene blok s rurou ladnickou a mikrovlnkou. Paci sa mi to velmi. Vyzera to dobre a vobec to nezavadzia ani z jednej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@uglybetty1234 Dik, super potom.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?