Co vam chyba vo vasom bungalove?

Zdravim vsetkych. Zvazujeme stavbu bungalovu strednej velkosti, sme 4 clenna rodina (2 male deti). Velmi by ma preto zaujimali postrehy majitelov bungalovov. Comu by ste sa dnes uz vyhli, co vam vo vasom dome chyba, co si pochvalujete. Piste cokolvek, co sa tyka domu, usporiadania miestnosti, zariadenia, pozemku...Proste cokolvek, co moze byt pre nas uzitocna informacia, aby sme sa vedeli lepsie zorientovat v dzungli projektov a co nam pomoze vybrat kvalitny projekt nasho domu :) Dakujem krasne za kazdy prispevok.
Odpovedať
1
2
6
My máme bungalov 2 od f.Pr.d.m. Plocha postačujúca pre 2+2, ale veľmi nám chýba technická miestnosť, kde by sa sušilo prádlo v zime s riadenou ventiláciou a kde by sme mali odkladací priestor na vysávač, mopy a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
Spisujte si svoje potreby,zvyklosti a predstavy. Potom to dajte projektantovi... Bude z toho domcek na mieru presne vam.
Odpovedať
Je podla vas potrebny aj samostatny satnik? Pripadne staci len tech.miestnost (ja to volam bordelova:))
Odpovedať
@zuzana1291 Ak šatník, riešil by som to vrámci izieb. Nakoľko by v izbe nebola skriňa (vstavaná skriňa), úplne postačúca veľkosť izby je cca 10-12m2 (môj názor)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana1291 samostatny satnik nemam. Velke vstavane skrine stacia. K tej bordelovni... My jej hovorime technicka miestnost a je fakt mala. Chyba mi tam hlavne velke umyvadlo na um.topanok a kupanie psov :). Napratala som tam susicku,pracka uz nevleze. Regal na drobne naradie a kreativne :) potreby...Miesto na vysavac, susiak,skladaci rebrik, vedra,mopy... Velmi dolezita miestnost. Nam to nik nepovedal a chybaju v nej metre :)
Odpovedať
@jankazb neda sa vam susicka postavit na pracku? ja to mam tak v byte a vyzera to tak, ze do technickej to bude musiet byt rovnako.
Odpovedať
Profilova fotka
@finis neda. Pracka je slim este z bytu a navyse je nad nou okno. Nenapadlo mi posunut okno pri stavbe. Ani projektant na toto nemyslel :(
Odpovedať
Mame bungalov 03 od atelieru ale prerobeny na nase potreby. Cize z mojho pohladu pre nas dolezite technicka miestnost mala ale na vysavac kotol staci. Jednoznacne spajza kopec veci sa zmesti mineralky mlieko zavaraniny a pod. Dve kupelky z toho jednu pouzivam ako pracovnu :-D v druhej je aj vana aj sprchac. A satnik na topanky a zimne bundy je schovaty vo viklenku. Vedla kuchyne oddelene barovym pultom je jedalen z velkym stolom sa zmestime viaceri co je super. 😆A muz ma garaz kde ma svoj stol z naradim. Za domom je este zahradny domcek. Ja by som nic nemenila a este okrem detskych izieb mame pocitacovo hostovsku izbu a v spalny je velky roldor.
Odpovedať
@zuzana1291 Technická miestnosť nestačí. Chýba mi šatník. Umiestnila by som ho pri vchode do domu - boli by tam umiestnené kabáty, topánky, tašky, kufre. Taká nejaká prezliekáreň, lebo v predsieni si navzájom zavadziame. Pôvodne som plánovala veľkú vstavanú skriňu do predsiene, ale keď sme dokončili dom, tak som zistila, že vstavaná skriňa by v predsieni nepôsobila dobre a zabrala by veľa priestoru z predsiene. Samozrejme zišiel by sa mi aj šatník ku spálni a ešte ešte jedno WC s umývadlom a bidetom.
Odpovedať
@zuzana1291 technickú miestnosť treba väčšiu, aby sa tam okrem kotla a ostatných technických zariadení domu vmestila pračka, prípadne sušička, umývacie centrum, úložné priestory na čistiace prostriedky, remeselnícke náradie, vysávač, mopy, prípadne sušiaky na bielizeň, žehliaca doska...my tam máme aj taký žehliaci kútik, kútik na triedený odpad.
Odpovedať
@zuzana1291 mame bungalov 961 od euroline a vybrali sme si ho kvoli 4 pre nas klucovym veciam - dostatocne velka technicka miestnost, satnik, spajza a samostatne male wc pri vchode. je to vynikajuci, velmi prakticky domcek a nemenili by sme za nic :)
Odpovedať
Urcite odkladacie priestori. Ja som obetovala pracovňu na vstupny satnik, na vsetky bundy,kabaty, sportove tasky pre nas na treningy. + bordel izba. velka kuch.linka, spajzka na mrazak, pekaren na chleba,ryzovar,zrmzlinovac,krajac na chleba........aby tieto veci nespatili kuchynu. Vychod na terasu z kuchyne. Pozri si temu co by ste pri stavbe domu urobili inak - nejaka taka tu je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roberto1923 možno by bolo dobré vyskúšať pračku s integrovanou sušičkou.
Odpovedať
určite si urobte veľkú technickú miestnosť, kde by ste sušili prádlo poprípade, my tam máme kotol, práčku, úložný priestor, mopy, lavór, vysávač, čistiace prostriedky a pod...a sezónne oblečenie...
Odpovedať
Vstavana skrina vo vstupnej chodbe, dostatocne velka chodba, aby sa ludia netlacili a pohodlne vyzuli, prip. aby sa dalo vojst napr. s kocikom, technicka miestnost s umyvadlom, v ktorom sa daju umyt napr. zablatene cizmy, plus miesto na vesanie pradla..ja mam vtechnickej aj pracku..osobitny satnik, spajza.Toto su naj veci, co by som urcite nezabudla dat do ziadneho domu. Za mna urcite satnik ako miestnost, nie skrine v kazdej izbe - zaberaju zbytocne jednu stenu, tym padom mensia moznost variability nabytku. Tak isto do satnika mozes odlozit pradlo, co si prave zvesila zo snury a v klude ho tam nechat aj tyzden bez toho, aby ti to spatilo niekde v spalni a pod. :-D Spajza pre mna nepostradatelna vec a nechapem, ako niekto argumentuje, ze ved potravinove skrine v linke ju nahradia. Neviem si predstavit, kolko tych skrin bysom musela mat, aby sa tovsetko zmestilo :-D Pricom potraviny v spajzi u nas zaberaju asi dve police, ostatne su ine potrebnosti, ktore netusim, kam inam by som dala.
Odpovedať
technicku dost velku na: pracku, susicku, rekuperaciu, kotol, bojler, regale na kompoty, odhad 280 x 140 bungalov potrebuje siroky previs strechy fukanu izolaciu v strope - nelezu do nej hlodavce a lepsie izoluje v lete nobasil FKD na steny - ovela lepsie izoluje vonkajsi hluk ako EPS, male rizilo pre datle drevene alebo drevohlinikove okna s bezpecnostnym sklom connec drevene alebo hlinikove vstupne dvere centralnu rekuperaciu klimu s inverterom anhydrit netreba: drahe zaluzie, drahy plot, krb, drahu garaz priamo v dome
Odpovedať
staci linka z IKEy
Odpovedať
@curious_george Presne o tento projekt mame zaujem :) Preto som rada ze ste pridali ohlas prave k nemu :-) Zo vsetkych proj.co som poprezerala nam vychadza tento bungalov ako najvhodnejsia alternativa.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana1291 máme malý 4 izbový bungalov rozmerov 8x13,5 http://www.modrastrecha.sk/blog/ups/a... čo mi v dome určite chýba je väčšia technická miestnosť a samostatná špajza. my to máme v jednom a na pomerne malom priestore (3x1,2 metra + výklenok na kotol a zásobník). zmestilo sa nám síce všetko okrem práčky (tá je v kúpeľni a nejak mi to nevadí), ale je tam predsa len málo miesta. sušiť prádlo sa tam nedá, nie je kde. šatník nemáme a asi budem za divnú ale nikdy mi nechýbal. keby staviam ďalší dom, tak pravdepodobne opäť bez šatníka. v spálni máme dostatok skríň na to, aby sa nám zmestilo oblečenie, do skrine dávam aj uschnuté prádlo a nikde sa mi nepovaľuje. vo vstupnej chodbe je dobré vyhradiť miesto na veľkú vstavanú skriňu (alebo kto chce, tak šatník) na odkladanie búnd, topánok a iných vecí. v tom bungalove 961 je ten priestor na skriňu úplne mini, skúste si ešte premyslieť, či by sa nedal zväčšiť. my máme pri vstupe skriňu dlhú 2,75m a menšiu by som ani nechcela. okrem technickej by som rada mala väčšiu aj obývačkokuchyňu, ale v malých domoch je to proste tak - priestoru nie je nazvyš. určite je dobré ešte v štádiu projektovania rozmýšľať nad tým ako budú izby zariadené, premyslieť si usporiadanie kuchyne je úplne nevyhnutné...
Odpovedať
@zuzana1291 Bydlíme 3 roky v bungalovu a neskromně musím říct, že nám nechybí nic. :-D Máme individuální projekt, v RD jsme bydleli už dřív (řadovka) a tak jsme měli jasné požadavky. Ale je asi trochu větší, než plánujete Vy. Máme vstup od severu - zádveří, z něj přístupná malá šatna. Potom chodba s velikou vestavěnou skříní, z ní dveře do tech. místnosti (kotel, umyvadlo, pračka, sušička). Přes TM se dá přejít do dvougaráže. Za garáží je manželova dílnička, sklad a WC se sprchou (pro pejska) se vstupem ze zahrady. JInak máme 4+kk, koupelnu s vanou a sprchou, WC a bidetem a dále sam. WC. 2 terasy, větší na západ, kam jde sluníčko tak od 14,00 hod., a druhou menší u bazénu, kam jde slunce dopoledne. Takže za mě: zvolit dobrou orientaci vůči světovým stranám, nepodcenit úložné prostory, přiměřeně velké místnosti. Velkou předností bungalovu je spojení domu se zahradou, tak toho využít a udělat východ na zahradu a terasu z více místností. Dobře zateplit podlahu a strop, okna kvalitní s trojskly. Pokud chceš, mrkni do albíčka na české verzi MS.
Odpovedať
Ja som na tom najhoršie mne chýba celý bungalov :-D
Odpovedať
No chystáme sa rovnako s bytu do domu. Pre mňa jedna dôležitosť, v projekte bungalovu chcem mať oddelenú tzv. rodičovskú časť (hlavne ak máte dve deti) ... Proste samostatná spálňa zo samostatnou kúelkou + wc a šatníkom. Miesto, kam nechodia deti ani návštevy ...
Odpovedať
@zuzana1291 ten katalogovy bungalov co mate vyhliadnuty nie je podla mna nic moc. Male izby, kuchynka mala, mala chodba, komora bez okna, kupelna napratana sanita vedla seba. Ja som si zo ziadneho katalogu nevybral, urobil som si vlastny projekt. Ak chcete mat komfortny bungalov, pod 140 m2 uzitkovej plochy ani nechodte.
Odpovedať
@snowy66 @zuzana1291 na prvý pohľad, resp. pri pohľade na pôdorys vyzerá byť dom malý, no pravda je taká, že tomu tak nie je. kuchyňa je dostatočne veľká, úplne vyhovuje. načo je vám v komore okno??? kúpeľňa naprataná? je len na vás, ako si ju zariadite a podľa mňa je to úplne zbytočne nevyužitý priestor, ak je kúpeľňa veľká - koľko času tam trávite? a ani izby nie sú malé, sú úplne ok. pravdu povediac, my sme boli dosť prekvapení, že v skutočnosti je dom o dosť väčší, ako sme si ho predstavovali podľa nákresov. plocha 110 m2 je ako veľký 4-izbový byt, čo v kombinácii s tým, že bývate na vlastnom pozemku a máte súkromie, ktoré dáva len dom, je podľa mňa super. zbytočne veľká plocha predražuje nielen výstavbu, ale aj následné mesačné náklady. suma sumárum, ak by ste dom videli naživo, zrejme by ste napísali niečo iné :)
Odpovedať
@snowy66 Vsetko je otazka ceny a prostriedkov, ktore sme ochotni investovat do stavby. Nakolko sme mlada (na dnesne pomery VELMI mlada :D) rodina, nemozeme realne uvazovat nad domom, ktory bude nad nase financne moznosti. Takze predstava velkeho domu je fajn, ale my potrebujeme kompromis. Apropo, momentalne byvame v trojizbovom byte a bohato sa pomestime, takze nevidim dovod hrabat sa do velkeho domu. Aj ked na moj vkus 110 m2 plochy rozhodne maly dom nie je :)
Odpovedať
@snowy66 @curious_george 961 nie je až tak zlý...mám pocit, že je to najviac stavaný dom na SK podľa toho koľko ich tu na MS je. Nechápem načo živiť veľkú chodbu, alebo či je nevyhnutné mať okno v komore? Rovnako súhlasím, že kúpelňa je tak akurát a samostatný šatník a technická je rovnako veľké plus.Samostatné WC by som zrušil na úkor kuchyne aj tak by na môj vkus bola malá cca9 m2. @zuzana1291 Podľa mňa zmestíte sa v ňom aj keby ste boli dvaja dospeláci a tri deti.
Odpovedať
@zuzana1291 je len na Vas ale len upozornujem na kardinalnu chybu mnohych nazdavat sa, ze mozu porovnavat velkost bytu s velkostou domu. Tam kde sa na istej ploche ludia zmestia do bytu, nepomestia sa v dome a to z jednoducheho dovodu, dom obnasa potrebne miesto navyse (na dost veci a zariadeni), ktore by ste v byte nikdy nepotrebovali. Nebudem ani komentovat poznamky typu naco v komore okno...atd. kto nechce sa uvedomit, nema zmysel mu vysvetlovat. A vseobecne - co sa tyka minidomcekov: snad aj tu by malo platit, ze nejsme tak bohati aby sme si kupovali lacne "veci". V konecnom dosledku, nas taketo usporne opatrenia vyjdu viac, nez keby clovek od zaciatku viac zainvestoval.
Odpovedať
@snowy66 můžu se zeptat, co konkrétně navíc potřebuji v domě na rozdíl od bytu?
Odpovedať
@rabies Potřebuješ uskladnit - kočárek, lyže, výbavu na sport, kola, a spoustu jiných věcí, které jsi měl v bytě patrně v nějakém sklepě či sklepní kóji a v domě nic takového nemáš (pokud tedy není podsklepený). A co jsi v bytě nepotřeboval a v domě potřebovat budeš? Sekačku na trávu, případně vertikutátor, zahradní nářadí, nějakou tu lopatu, zahradní nábytek, pokud bude bazén tak věci k jeho čištění, hrablo na sníh, koště, zahr. nůžky, nějaká hnojiva, konve na vodu, pokud budeš zahradničit tak třeba žebřík, přepravky na výpěstky atd. Je toho dost, to poznáš, až budeš v domě bydlet. :-)
Odpovedať
@aneri53 tak logicky věci na zahradu v domě nikdo skladovat nebude, takže musí mít nějakou kolnu nebo zahradní domek. No a tam se pohodlně vejdou i ty věci na sport atd. V paneláku jsou sklepní koje pár metrů a taky se to tam musí nějak vejít. Nehledě na to, že skoro každý udělá na půdu schody a tam se taky pár sezonich věcí vejde.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?