Co si myslite o tomto projekte

Ahojte, zaujímal by ma názor na tento projekt domu. Orientovany Sever vchod -juh terasa.Vítany je kazdy napad na vylepsenie projektu.Ďakujem :-)
Odpovedať
@mirulinka2 10-štvorákové kumbály. ako inak...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirulinka2 Mne osobne sa tento domček páči. ALE: Ľudia, ktorí dnes majú dosť peňazí na takýto dom, potrebujú k svojmu životnému štandardu 2 autá. Auto s garážou - 1 garážovou - v dome nedáva zmysel. To budete parkovať 1 v garáži a 2. pred ňou...? A ako sa budete ráno vyhýbať? Garáž by som za domu vyhodil a riešil by som 2-garáž resp. 2-PRÍSTREŠOK mimo domu, na hranici vstupu na pozemok. Veď nie je normálne, aby malo auto obývačku o výmere 27 m2 a deti kamrlíčky o výmere 10 m2. Auto je VEC. ;-) Dôležitý nie je len pôdorys domu, ale celý systém fungovania aj mimo dom.
Odpovedať
@mirulinka2 - usporiadanie je fajn, ale tak ako napísal kolega, namiesto garáže radšej väčšie izby, nech majú deti pohodlie, poprípade ako hosťovské, ak detičky nie sú, a auto nech stojí pod prístreškom, poprípade dobudovať mimo v budúcnosti garáž
Odpovedať
Profilova fotka
@mirulinka2 Príde mi že ste si tento projekt vybrali kvôli tomu ako vyzerá z vonku a bolo vám jedno čo je vo vnútri. Našiel som si ten projekt a tieto čísla to zhrnú zastavaná plocha 191 m2, Obytná plocha 80 m2. Takže o 41 m2 väčšiu plochu majú kúpeľne chodby technická miestnosť garáž a terasa ako izby obývačka jedáleň a kuchyňa. Takže ak vám ide o komfortné bývanie pre štyroch ľudí poobzeral by som sa po inom projekte. Ak chcete dom čo bude len dobre vyzerať a máte na to dosť financií a dosť veľký pozemok, kľudne do toho, a tobôž ak vám ho niekto postaví na komplet od základov po kolaudáciu za tých 139 000 na kľúč ako je uvedené pri tomto projekte lebo na stavbu firmou na kľúč takéhoto domu je to fantastická cena niektorý by to za tie peniaze nezvládli ani svojpomocne. Aby som ešte uviedol čo sa mi nepáči na pôdoryse, už spomenuté malé izby, žiadne samostatné WC, malá technická miestnosť a možno špajza skôr v obývačke ako v kuchyni.
Odpovedať
@mirulinka2 Na južnú stranu by som dal dve detské izby, ktoré by zároveň boli väčšie a mali by viac svetla a tepla. Na severnú stranu by som dal spálňu, šatník a dve kúpeľne. Garáž do zateplenej obálky domu nepatrí. Von, na hranicu pozemku, by som dal prístrešok na dve autá, ako píše @leonardom . Tá akože garáž bude zrejme slúžiť ako sušiareň prádla, sklad a dielňa, takže z vonka jej stačia dvere 100-120 cm, aby tadiaľ pohodlne prešiel bicykel, fúrik alebo kosačka.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasim s jakino - garaz prec, vodu netahat kade tade po dome, ale prehodit rodicov na druhu stranu a tym padom ajk upelku, zvacsit izby apson o 2 m2 kazdu a taktiez by som spajzu dala z kuchyne (do terajsej garaze) nez z ibyvacky - je to daleko a neprakticke :)
Odpovedať
Pekná garáž s príslušenstvom.
Odpovedať
Ja tiez nie som zastankyna garaze v dome...mimo..prec...radsej osve pri branke...a hned na dve... A ako bolo uz spomenute...spajzku ku kuchyni, obe detské zvacsit a dat na juh...spalnu na sever s wc a kupelnou...alebo namiest garaze spalna so satnikom.
Odpovedať
Pekne, pracovna pre mna daleko od spalni kde je vlastne vsetko spinave a nasledne aj ciste pradlo skladovane. Neviem co vam deti urobili,ze maju take mini izby naplanovane.
Odpovedať
a z každého kumbálku ešte 2 štvoráky odoberú skrine.
Odpovedať
@jr4 @leonardom Ahoj Leonard je to katalogovy projekt a tiez sa mi nepozdavali velkosti izieb a garaz dakujem za postreh :-)
Odpovedať
@jakino dakujem za napad
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mirulinka2 Miesto garáže radšej prístrešok pri neobývaných miestnostiach, hala okná aj na juh k ceste.
Odpovedať
vstup do kuchyne cez obývačku....ehm...Nie dobré riešenie. Úprimne, projekt mi príde značne nedomyslený.
Odpovedať
@jabadaba Smelo napíš že projekt je otrasný. :-D
Odpovedať
@deravastrecha :-D ale né...až tak som to nemyslela. To sú tie katalógy - naškicované bez rozmyslu, niekedy si myslím, že to robia magori bez zmyslu pre realitu. :-N
Odpovedať
@jabadaba presne takí to robia :-D
Odpovedať
@jabadaba Projektant by mal postaviť svoj dom, bývať v ňom a až potom mať povolnie kresliť iným. :-D
Odpovedať
Myslim ze takmer vsetko bolo povedane a vyzdvihnem jednu vec ktoru pozorujem dlhsiu dobu. Ludia vacsinou zapracu garaz ak je pre jedno auto vsetkym moznym a auto parkuju von pred domom. ak urobia dvojgaraz je to podobny scenar ale s tym rozdielom ze zaparkuju iba jedno auto ostatna plocha je vyhradena pre vsetko mozne. Skuste sa na to pozriet takto. 1 m2 zastavanej plochy vyjde na cca 500 € a viac + hodnota pody. Vynasobte plochu garaze s tou cenou a pozrite sa na to tak ci je nevyhnutne urobit pre auto vlastnu detsku izbu vacsiu ako maju vase deti. :-)
Odpovedať
@niless Tiez som bola toho nazoru, ze detske izby su male .Dakujem za nazor kazdy pozitivny ci negativny vazim si to ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?