Čo sa mám opýtať staviteľa pri 1. stretnutí?

zdravim vsetkych, zajtra idem za stavitelom aby sme presli dva projekty ktore mi nacenil. Ak mate nejake rady co sa ho opytat sem s nimi :). Napr. z akych materialov bude stavba, aky strop (zelezobeton, dreve, atd).. pripadne nieco ine. Ide o to ze ja som laik a velmi sa nevyznam v tom co je kvalitne a co nie... :( vopred dakujem
Odpovedať
@bonefisher ... a teraz čakáte, že Vám tu my, cudzí, a hlavne takto narýchlo, poskytneme kompletné informácie??? Ešte zostaňte študovať problematiku - fóra, prospekty firiem, poloodborné i odborné články... Až potom robte rozhodnutia. Vy potrebujete tak neskutočne komplexnú odpoveď, že teraz by tu museli všetci do rána sedieť a zapísať Vaše vlákno na 10 strán. Odporúčam ešte sa nehrnúť do záväzných vyjadrení nejakej firme. To sa môžete akurát tak popáliť.
Odpovedať
@bonefisher Naša cesta bola takáto: http://pasivnydom.blog.cz/0904/ako-sm... Všetky materiály sú objektívne kvalitné, dom možno postaviť na viacero spôsobov. Zlý návrh a spackaná robota však môžu znehodnotiť aj tip top materiál.
Odpovedať
V prvom rade trvaj na tom, aby bol projekt dodržaný, po druhé nech Ti ukáže čo postavil. Po tretie trvaj na kvalite detailov. Uzavrí zmluvu, kde budeš platiť dielčie práce, napr. základy, obdovoé mury atď a na každú časť budeš mať samostatne peniaze a faktúru. Nikdy nedávaj vopred veľa peňazí. len čiastkové a doplatok podmieň vždy dokončení toho úseku v primeranej kvalite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Tak ja opat obnovim tuto temu. Ja viem, je to na nekonecnu dopoved a Jarka to dobre napisala, ale ked je clovek v tejto sfere neskuseny, tak by trvalo velmi dlho sa pripravit, nastudovat a stat sa takmer rovnocennym partnerom pre stavitela.... Chceli by sme stavat drevodom na kluc a oslovili sme firmu Haas Fertigbau, ktori dnes pridu na konzultaciu, zatial nic seriozne, bude to pre nas len informacne. Ale aj tak neviem, na co sa pripravit. Mame uz nejake typove domy vyhliadnute. Je nieco, co Vas takto z brucha napadne, co ste riesili nedavno aj vy alebo ste zabudli doriesit s firmou a potom Vas to skrelo?
Odpovedať
My sme určite dbali na to, že chceme vedieť o všetkom čo je v dome použité, všetky materiály. To bolo to čo sme potrebovali vedieť hneď na začiatku. A samozrejme sme sa boli presvedčiť aj na vlastné oči k nim do výroby, či sa naozaj tie materiály aj používajú. Stavali sme montovaný dom a najlepšie na tom všetkom bolo, že po každej etape prišli z firmy a chceli aby sme pozreli celú stavbu a až potom prevzali práce čo boli urobené..... Mohli sme proste prejsť všetko od spodu až nahor a keď sme videli, že niečo nie je v poriadku, dohodli sme sa na ďalšom termíne obhliadky a až potom sme práce prevzali. Takže to bolo super :) Určite by som sa pýtala na garanciu, čo ak sa niečo pokazí, alebo stane pár rokov po tom čo dostavajú, ako to chcú riešiť..... Samozrejme záruka!!! Nielen na materiály ale celkovo aj na práce a celý dom.... A určite treba vyžadovať časový harmonogram- aspoň predbežný,pretože je jasné, že sa vždy môže niečo stať, ale harmonogram musí byť..... A určite referencie alebo stretnutie s nejakým klientom... :)
Odpovedať
A pridám link na tú firmu www.skvelydom.sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?