Čo poviete na tento projekt?čo by ste tam zmenili?

http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=4...
Odpovedať
Profilova fotka
V zadveri ziadny ulozny priestor, ziadna technicka miestnost, ziadna spajza...
Odpovedať
veď toľko lepších pôdorysov existuje ... Janka má pravdu, úložné priestory v dome sú proste kľúčové.
Odpovedať
presne suhlasim s jankazb, to je najpodstatnejsie + dalsie veci, ako orientacia izieb na svetove strany atd...
Odpovedať
ja by som to nevidel tak kriticky.... ked dnes vidim domceky kde je uloznych priestorov a neviem akých terás a výklenkov a maličkých kamerlíkov, ktoré doslova vraždia priestor je mi do plaču.... hentam ma kunbál pod schodami a čo viac potrebuje. dá tam sušič, žehliacu dosku, kýbel mop vysavač a čo ešte...??? ostatné veci narve do garáže.... hádam tam nebude trepať kosačku baby to sú také názory... ani jedna z Vás nepovedala: - že tam má 4 izby pričom každá má viac ako 15 m2 haloooo tomuto sa hovorí komfortne bývanie - že to je presvetlený dom - že sa dá pekne vykúriť a kombinovať podlahovka s krbom - že sa v nom dá rozumne hospodáriť s energiami okrem toho má pravidelný tvar bez výklenkov čím zbytočne nepredražuje samotnu stavbu.... inak tento projekt som mal v najužšom výbere... ak by sme nešli doindividuálneho tak ho berem.... do individuálneho sme museli ísť lebo máme maličký pozemok a nemôžem si dovoliť dať naňho ešte jednu stavbu/garáž pre auto, ale musel som to vyriešiť v rámci jednej stavby, aby som ušetril pozemok.... jediné mínus nemá špajzku, ale tak každý dom má nejaké +/-
Odpovedať
z mojho pohladu pekne rieseny dom. Otazka je kde a ako budu svetove strany. Co sa tyka ulozneho priestoru, da sa dat vela pod schody a spajza sa da urobit ako skrinka v ramci linky. vela ludi to tak ma a pride mi to aj praktickejsie. Ale 100 ludi, 100 chuti. dobre je, ze tam su velke izby. Neviem kolko ich v dome bude zit, ale su tam 4 izby na spanie. Ked aj z jednej spravia kumbal, stale maju 3 izby, co je pre 4-clennu rodinu az az pri tych rozmeroch izieb. urcite sa tam daju porobit male zmeny a v pripade potreby by sa nasli aj ukladacie priestory ak by bolo treba.
Odpovedať
spajza chyba. ked nemate ani pivnicu, ani spajzu, ani technicku, kam odlozite veci? vysavac, vianocny stromcek napr.? kde bude kotol? kam date potraviny - mlieko, voda, a pod? izby su pekne velke, ale chyba miesto. kupelna hore je mala. sprchu by som dala do kupelne dole a hore wc do kupelne. a bez spajzi sa neda,
Odpovedať
velke izby - to je super. na ten ulozny priestor si daj pozor, toto je domcek pre rodinu a rodina ma hodne veci. Ja vyhadzujem co sa da , som taky minimalista ze vacsieho tazko hladat. neznasam zbytocnosti. a byvam v dome kde nik nemyslel na ulozne priestory. priestor pod schodami je chabe nahradne riesenie. povalovy priestor - velmi neprakticky , naozaj len na veci ktore nepotrebujes opakovane. nemam spajzu aj ked je megavelka kuchynska linka , tlacenie veci po skriniach je tiez len chabe riesenie. spajza zufalo chyba aj ked je viac ovocia, ked sa robia napr. kvasene uhorky / nie som nejaky hospodar ale obcas ma clovek aj taky napad/ kam to das? ten projekt nema ani garaz. ak by aj mal, ked tam mas auto, ulozneho priestoru tam zostava len velmi malicko.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj nazor : Vyhody - je dobre mat jednu miestnost dolu, pre pripad, ze by sa niekto liecil zo zlomenej nohy alebo nevladal ist po schodoch. Ale kedze je na opacnej strane ako obyvacka, typujem ze bude niekde na svere a to je mozno trosku nevyhoda. Velke miestnosti = dostatok ulozneho priestoru, takze netreba satnik Nevyhody - osobne preferujem mensie strechy, nie take sikme. Skoro vymurovat az hore a strechu len taku capicku. Priestor vo vnuri je opticky vacsi a nie su useknute stropy. A asi to bude aj menej pracne na stropy, a mozno nakoniec aj lacnejsie. Kotolna, technicka miestnost, pracovna alebo ako sa to najlepsie vola - to by mi naozaj chybalo. Je to super ked peries, kupes psa, dojdu deti zablatene, uschovna vsetkeho bordelu ale po ruke, kotol nezavadzia v kupelni, to iste pracka... Umiestnenie krbu a tym padom aj komina nie je najlepsie riesenie. Komin bude velmi trcat na dom, kedze je tak naboku.
Odpovedať
Co sa tyka vonkajsku, ten vstup, oblozenie je priserny sucasny hit a zaroven gyc, obkladat fasadu takto nezmyselne - lepsia by bola jednoducha jednoliata farba fasady. Ten pristresok nad vchodovymi dverami ma divny tvar, v kombinacii s tym uz spominanym oblozenim absolutny nevkus. Vnutrajsok: odstranil by som priecku v kuchyni aby vznikla jedna velka spojena obyvackokuchyna. priserny krb v rohu by som odstranil , robi to iba bordel a robotu a aj tak clovek stihne sediet pri tom iba ak na vianoce a tam by som dal rohovu sedacku. Je tam dost vela okien v obyvacke co je podla mna uz jednak davno nemoderne - zbohom 90 - roky - a vyzera to aj divne a malorolnicky. Riesil by som prave v prizemi velkorysejsie okna, trebars do stredu dat spolu poriadne siroke a od zeme cele presklene aj so vstupom do zahrady. V kuchyni by som dal ako je linka take sirsie podlhovaste okno. Kurnik , ved trochu moderny treba tam je to vykopavka oprasena stylovo spred 20 rokov tie okna. Co sa tyka prave tych velkych okien zasa na poschodi, tie tam prave su zle, su neprakticke a nefunkcne, treba tam dat normalne klasicke okna. Kupelna - co dodat - ma to sprchovy kut rohovu vanu a 2 umyvadla ale kde su nejake ulozne priestory tam, miesto na rebrikovy radiator?.. mne osobne by tam chybal bidet, ale komu nechyba, ok. Co velmi chvalim je velkost izieb. To je vynikajuce a super :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?