Čo poviete na tento projekt od susedov?

Profilova fotka
uvítam každé pripomienky, zmeny dispozícií všetky vaše názory
Odpovedať
Projekt sa mi veľmi páči, žiadne výklenky veľmi chválim. Pár pripomienok ale mám: 1. Schody by som dal tam kde je práčovňa -tým pádom by sa trochu posunula kuchyňa do pravej strany - čo by nevadilo - lebo je tam hluchý priestor. 2. Tú práčovňu by som asi zrušil, pričom kúpelňa by sa tým pádom mohla - nakoľko schody sa posunuli niekam inam zväčšil a bola by tam aj práčovňa - napr. za posuvnými dverami - t.j. estetický dôvod by to vo WC nepokazilo. Touto zmenou by sa aj obývačka zväčšila čo by mohlo byť celkom fajn. Garáž by som určite nerobil takto - ale ak áno - tak ju treba rozšíriť - lebo po stranách skoro nič nedáte - ledva otvoríte dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak budem vychádzať s toho že poliaci tými číslami myslia rozmery v centimetroch. Na 1 NP vchod do technickej miestnosti cez garáž asi nie radšej rovno z chodby, práčovňa široká 1,3 m asi celkom zbytočné robiť zvlášť miestnosť na práčku keď je tak malá, špajza pod schodmi je dosť od ruky, v obývačke ten priestor v rohu z oknami mi príde nevyužitý a orientácia domu ak je kuchyňa na juh tak je na južnej fasáde málo okien ešte ma napadlo že keď dole nieje žiadna obytná izba je tam potrebná kúpelňa zo sprchou kto sa bude chodiť sprchovať dole keď izby sú len hore tam by asi stačilo len wc z umývadlom. V horných izbách tie dve na pravo nepotrebovali by väčšie okná ďalej by som tam uvítal ešte jednu kúpeľňu a izba na ľavo 25 m2 zbytočne veľká ale zasa iba jedno okno na juh aj to do kúpelne ale najhoršie na celom pôdoryse je tá terasa hore ak ti príde návšteva budeš ich vodiť na terasu po schodoch cez izbu a všetko nosiť po hore alebo to bude terasa len pre teba na vypitie rannej kávy ktorú si aj tak budeš musieť ísť urobiť dole do kuchyne. Niektoré miesta mi prídu zbytočne veľké a nevyužité a preto je ten dom dlhý 18 metrov a nemá ani izbu dole na prízemí aj keď tam je garáž ale tú by som radšej oddelil od domu.
Odpovedať
Profilova fotka
nevyzerá to zle, otazne je, ci chces chodit s kavou ku telke cez chodbu alebo priamo z kucyhne do obyvacky... pekna by bola aj spojena kuchyna s obyvkou...
Odpovedať
Profilova fotka
super dakujem za nápady k tomu prízemiu zvažujem vymeniť práčovňu a kúpeľňu a práčku by som dala pod schody a tým by sa to trošku posunulo doľava, kotolňu budeme mať na pevné palivo takže vstup z garáže musí byť aby sa mi nenosilo do domu aj nad tou kuchyňou premýšľam trošku posunúť doprava. na tú obývačkovú stenu chceme dve okná o šírke 2 metre jedno napevno a druhé otvárateľné no a k tomu poschodiu teraska tam nebude na garáži bude strecha, terasa bude z obývačky. aj z tej spálne to chceme predeliť na dve izby no len môjmu manželovi sa to zdá veliké že by sa to mohlo dáko o zo dva metre scvrknúť no neviem z ktorej strany by to šlo? u mňa zo žiadnej :-)
Odpovedať
@22petruska práčku pod schody určite nie, a určite nie v blízkosti obytných miestností - bude tam vlhko - nie je tam okno.. ten priestor je najlepšie využiteľný ako sklad na upratovacie potreby, prípadne čistacie potreby, nič iné..
Odpovedať
@22petruska Mám otázku. Okná z jednej strany domu nie sú z dôvodu, že je ,,nalepený,, na iný dom alebo že sú blízko susedia? V každom prípade mám pár pripomienok: 1.Priečku medzi práčovňou a kuchyňou by som posunula na úroveň priečky medzi kúpelňou a schodiskom. Práčovňa by sa zväčšila, takže by ste tam mali priestor aj na sušenie prádla a vysávače, metly, mopy a pod. Zároveň by bola špajza hned pri kuchyni. 2. Alternatíva je dať do práčovne aj kotol, a z terajšej technickej spraviť dvere von a mať tam veci do záhrady, lyže a pod. ak však nie ste nalepení na suseda. 3. Veľmi mi prekáža ale, že spodná kúpeľňa nemá okno, takže je tu možnosť vymeniť práčovňu s kúpelňou a zväčšiť ju posunutím kuchyne a urobiť tam okno (to by som tam dala aj ak by to ostalo ako práčovňa) 4. Dvere do kotolne by som posunula viac k obvodovej stene. 5. V horných izbách by som zrušila šikmé priečky, urobila by som ich rovno a tak vstup do izieb. 6. Veľkosť spálne je v poriadku, viem si tam predstaviť menšiu pohovku alebo kreslá k TV. 7. Vo všeobecnosti sa mi zdá, že je v návrhu málo okien... chýba v práčovni, v spálni je len jedno na takú veľkú miestnosť, v detských izbách tiež.
Odpovedať
@22petruska v podstate viac menej suhlasim s pripomienkami ktore napisala @vanessa06. Tie okna do tych vedlajsich miestnosti snad nebude problem ich dat. Kupodivu nenachadzam nejaky material na velku kritiku, co je u mna asi zriedkave pri obvyklej a castej tu prezentacii kadejakych katalogovych "skvostov". Kazdopadne by som vymenil tu "lazienku" s pradelnou za predpokladu posunutia priecky na ukor kuchynskej linky tak ako uz pisala vanesa. Inak OK. Aj velkost spalne OK. Videl som uz nespocet priemernych, podpriemernych a vylozene zlych, otrasnych projektov. Toto je vcelku ok, odstranil by som tie falosne balkony a dal normalne okna v detskych izbach
Odpovedať
Profilova fotka
@vanessa06 @snowy66 no takze okna na tej celej jednej strane nie su z toho dovodu lebo pozemok mame uzky 12,5 metrov a chceli by sme ist na hranicu alebo meter od susedov,ktori tam zatial este nie su ziadny ale ak by sa dalo tak tie aspon malinke okna do kupelky ci pracovne urcite chcem aj do kotolne. Okna budu hore normalne a urcite vo vacsom pocte ako na obrazku.spalnu nechame taku velku a mozno casom budeme este potrebovat jednu izbu tak by sa tam dalo predelit to.ale dakujem za postrehy kazdy co napisete zas mam nad cim premyslat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
krb vedla spajze nie ;-)
Odpovedať
@sissik Ked je krb spraveny ako ma byt prestup do tej spajze bude prakticky nulovy.
Odpovedať
@22petruska ano stresne okna aj do detskych by boli velmi uzitocne a presvetlili by.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 no len chceme pultovu strechu tak stresne asi nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a mali by ste nejaké návrhy ako domček trošku skrátiť? neviem kde by bolo vhodné ubrať?
Odpovedať
Profilova fotka
a takýto typ schodiska by tam namiesto toho pôvodného asi nevošiel či?
Odpovedať
@22petruska vošiel, aby museli by ste prerobiť skoro celú dispozíciu, takže to by bol už iný dom zasa :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vanessa06 no veru hej potom som rozmýšľala nad takýmto a popri ňom dať krb
Odpovedať
Profilova fotka
@vanessa06 ale nie tak ako je v projekte ale dať ho ku stene
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?