Co poviete na tento projekt bungalovu

neviete niekto nahodou kolko by stala vystavba takeho bungalovu ?
Odpovedať
174834€
Odpovedať
s DPH :-)
Odpovedať
a svojpomocne ?
Odpovedať
Profilova fotka
@hengl neviem ake materialy by ste pouzili, co vsetko svojpomocne, ale tipnem si cca 120 000 €
Odpovedať
@eddiem a tvoj domcek kolko vysiel
Odpovedať
Pekný projekt! Môžem sa spýtať odkiaľ je? Ďakujem!
Odpovedať
Akože nie som odborník, ale nad týmto rozum postáva, keď niekto pridá fotku a pýta sa koľko by vyšiel? Netreba uviesť napr. z čoho sa bude stavať? aká kritina, aké kúrenie, okná ...... .Skúsme najprv porozmýšlať, kým niečo pustíme do sveta.
Odpovedať
vyše 190 m2, členitá strecha, štrukturovaný pôdorys... za 120 000 nie je šanca.... 30 kubíkov betonu pojde len do platne... t. j. minimálne 1 200€, ktoré musí ošalovať a kúpiť dosky obvod DT... v tom su strašne prachy... ako domček pekny nie je čo riešiť... zvykol by som si, ale platiť by som to nechcel....
Odpovedať
Profilova fotka
Aj sa veľa porobí svojpomocne a zoženie sa materiál bez DPH tak do 100 000 sa to dá.
Odpovedať
Profilova fotka
@vikiem no snivaj dalej :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@siberiax Nemyslím si, že by som veľmi snívala. Dôkazom sú toho mnohí, ktorí postavili dom podobných rozmerov. Ale rozhodne záleží na množstve skutočnej svojpomoci a cene materiálu a aj faktu v ktorej časti Slovenska sa stavia.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne vadí to wc.Hneď z kuchyne a sedím,skôr by som ho dala do predsiene.Tie okná by som nechcela ani zadarmo,je to riadna drina to umývať
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vikiem nebudem sa hadat ale tento dom je narocny a skutocna svojpomoc? nuz tam je to diskutabilne a k tomu sa zabudaju priratat naklady na jedlo a pitie nik ma nepresvedci ze rodinna svojpomoc je zadarmo
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@hengl Ak to este nie je uplne pase, vymenila by som toaletu so satnikom a dvere na toaletu posunula viac do chodby - viac do tej nocnej casti... Ked teraz otvoris dvere zo zachoda, uvidia Ta vsetci, ktori budu sediet v jedalni alebo za barovym pultum. To je take...no... mne by sa to nepacilo. Inak projekt pekny, palec hore. Kvitujem hlavne samostatnu rodicovsku kupelnu... ;-)
Odpovedať
@hengl no mne sa ten dom nepáči. Tie izby sú dosť malé, WC oproti jedálenskému stolu bez okna? Tie pidi šatníky? dosť oničom. Krásna obývačka, celkom fajn kuchyňa so špajzov - tam treba ešte okno dorobiť , dobrá technická ale to asi tak všetko. Spálňa s tým mini šatníkom - to je zbytočnosť, radšej tam dať na tú stenu šatníkovú skriňu a bolo by viacej priestoru aj na posteľ a spraviť normálnu kúpelňu - tie dve čo tam sú sú hrozne maličké. V detských izbách neviem kde budú šaty - nikam sa nezmestia. Moc členitý dom veľa rohov, výklenkov -teplené mosty jak sviňa. Čo sa týka ceny výstavby - tak to tiež tipujem na 120.000,- EUR - len okná budú položka min. 10.000,-EUR - a to nehovorím o nejakej kvalite, ak budete chcieť kvalitu - tak tých 25.000,- EUR len okná s dverami - záleží ako ste náročný a čo chcete. Zložitá strecha, základy a základová doska - dooosť veľa betónu. No počítať treba radšej viacej, aby ste potom nebývali v holodome bez dverí atď. Ešte treba rátať aj na zariadenie domu. Máte tam 12 interiérových dverí - ktoré sa dajú kúpiť za 100 E ale aj za 700 E - tak treba rátať a rátať... Lebo len dvere Vás môžu stáť cca 3500,-- EUR. Tiež treba počítať s plotom, terasou, chodníkmi, prístupovou cestou, garážovou bránou, bránou na elektriku.. Je toho jednoducho veľa a podľa mňa sa ani do 120.000,- EUR nemestíte - ale to je len môj názor.
Odpovedať
@xr22 A este rozcapane rozvody vody a odpadu po celom dome......
Odpovedať
@megdesign presne, o rozvodoch ani nehovorím.
Odpovedať
Tie izby podľa mňa tak akurát. Tiež som to tak riešila čo sa týka veľkosti. A cena, môj projektant mi povedal že on ráta 700 eur na m2 na kľúč a reálne to môže byť menej ak si spravíte niečo svojpomocne alebo date lacnejší materiál ale samozrejme to môže byť aj viac. 700eur je priemer.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?