Čo poviete na tento pôdorys?

Vchod do domu je orientovany na severovychod. Prosim o vase postrehy, nazory na tento podorys.
Odpovedať
Profilova fotka
velmi dobre riešeny, ;-) mne osobne sa velmi páči, jednoduchý tvar domu,využitý každý priestor, vstupná chodba je priestranná,pači sa mi aj šatnik zo spalne aj vstavané skrine :-) pekne navrhnute.
Odpovedať
v kychyni medzi dverami na terasu a oknom sú vysoké potravinové skrinky? ak áno, tak tie by som vymenila s umývadlom :-) ale inak pôdorys super
Odpovedať
@josie2 aj mne sa velmi paci.. rozmyslam ci ste vychadzali z nejakeho konceptu.. pripomina mi to projekt, tusim kompakt 401 , je trosku podobny, akurat mate vacsie rozmery asi . ;-)
Odpovedať
@mariasola dakujeme pekne @ress medzi dverami na terasu a oknom je chladnicka a zabudovane spotrebice. Preco by si to vymenila s umyvadlom? @lucka1987 nevychadzali sme z nijakeho konceptu, ale naozaj je dost podobny s kompaktom 401
Odpovedať
@josie2 Mám pocit, že by to dosť zmenšilo priestor, ale naživo som to tak nevidela, takže sa môžem mýliť. My máme pri dverách von tiež len klasické nízke skrinky a je to fajn napríklad aj vtedy, keď nesiem riad alebo čo z terasy, tak to položím hneď tam. Ono jasné, je to pár krokov, ale ja som rada že to máme takto a nemusím behať na druhý koniec kuchyne a ešte sa kvôli tomu zakaždým aj vyzúvať :-)
Odpovedať
Velmi prakticke a elegantne riesenie ale ja by som zrusil dvere z obyvacky na terasu . Jedny dvere by mi stacili. Inak ok
Odpovedať
Profilova fotka
dobre riesene a jednoduche. Mozno sa mi to zda, ale skrine v detskych izbach hore maju hlbku aspon 60? vyzeraju totiz trochu uzsie. Mne by sa mozno pacilo este o pol metra natiahnut cely dom este o pol metra-1m, posunut stol viac do stredu priestoru a dat vychod von na terasu vacsi - viac to otvorit do zahrady. Potom by bol vychod z obyvacky von zbytocny. Zalezi aj ako mas orientovanu zahradu.
Odpovedať
@josie2 z hľadiska pasívnych tepelných ziskov najlepšie riešenie
Odpovedať
Spálna bude na poschodí, alebo na prízemí?
Odpovedať
@josie2 Ku kuchyni - stale vidavam v projektoch neduh - sporak na opacnej strane drezu - velmi neprakticke, pri prenasani umytych potravin sa kvape na zem, to sa roznasa. Vysoke skrinky by som dala k spajzi a drez po okno a sporak na miesto drezu, len blizsie k oknu. Takto si mozes polozit veci na linku, ked pojdes von a budes mat pracovnu plochu medzi drezom a sporakom, nikde nenakvapkas, maximalne na linku, ale tu utries. Taktiez vychod na terasu sa mi zda maly -resp. ani nie maly, ale tie stolicky tam budu zavadzat, nikto nie je taky disciplinovany aby ich stale zasuval. Takze bud skratit linku a trosku posunut dvere, alebo zrusit stolicku pri dverach. Inak je ten projekt vydareny, snaha o co najlepsie vyuzitie priestoru, ale 34 m2 spolocneho priestoru sa mi zda malo. Mame 40 a menej si neviem predstavit.
Odpovedať
Profilova fotka
mne len napadlo, ci sa Vam bude dobre pozerat telka, kedze je medzi oknami. Inak velmi pekny projekt
Odpovedať
@josie2 v kupelni 1NP nebudete moct dat zrkadlo nad umyvadlo koly oknu. Ulozny priestor pod schodiskom, pod nastupnym ramenom velmi nevyuzijete z vyskovych dovodov. Dvere na terasu stacia jedny. Tie z obyvacky by som zrusil, stol zavadzia pri vstupe na terasu z kuchyne, tam treba venovat viac priestoru. V kuchyni by som zrusil umiestnenie vysokych skrin. Drez nie az k priecke, po bokoch drezu aj varnej dosky treba vzdy priestor aspon 300mm. Chyba mi v dome neaky priestor na domace nepotrebne veci, vysavac, susenie pradla ... Snazil som sa napisat to co je podla mne zle a co by som ja zmenil, koncept domu velmi super.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mame navrh aj bez dveri na terasu z obyvacky a nevyzera to zle. Ziskali sme viac miesta v obyvacke. Dvor mame aj zo zadnej strany aj z boku, ale myslim, ze terasu nechame len vzadu. @bohdanko spalna je na poschodi, na prizemi je pracovna, prilezitostne hostovska izba. @moratibru dakujem za radu v usporiadani kuchyne. Budem sa jej drzat :O) Dakujem za vsetky pripomienky, pomohli ste nam. Prediskutujeme to s architektom.
Odpovedať
Profilova fotka
@josie2 ja som na to kukol na 5sec a ani nejde ze ako je rieseny, ale ze rozmyslas pri tom.. dobre to mas aj tu garaz k domu pripojenu cez izolaciu.. ;-)
Odpovedať
Paci sa mi, ze zo sedacky bude pekny vyhlad do celeho priestoru. Nechapem ludi, co otocia sedacku do steny - chrbtom k zvysku obyvacko - kuchyne, potom aj v obrovskej miestnosti je na nej stiesneny pocit a strati sa zmysel spojeneho priestoru (hlavne komunikacny a esteticky), ostanu len jeho nevyhody (hluk digestora a vypary z kuchyne). Ja osobne by som zrusila spajzku - tie dvere budu spatit linku a budu neprakticke. Linku by som potiahla az do konca na oboch stranach, za kominom mozu byt plytke skrinky rovnako ako by bola polica v spajzi. Tou spajzkou neziskas vobec viac ulozneho priestoru, len co ti dvere budu zavadzat... Hovorim z vlastnej skusenosti, uz je spajzka, po ktorej najprv som tuzila, zrusena :-)
Odpovedať
@josie2 Som ta do prispevku nedala, sorry...
Odpovedať
@josie2 Tie skrinky za kominom som myslela plne, bez pracovnej dosky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?