Čo poviete na tento náš pôdorys?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa opytat, co si myslite o tomto podoryse, co by ste zmenili, co sa vam paci. Velke zmeny uz byt nemozu...Najviac ma zaujima, ako by ste riesili kuchynu. Dakujem za vsetky napady. Maca
Odpovedať
1
2
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
kuchyňa je podľa mňa dobrá ako je, len sa mi nepáči, že jedálenský stôl je až pri spálni. Nechcelo by sa mi s taniermi a jedlom obchádzať linku, celú stenu a behať až tak ďaleko.
Odpovedať
@macca333 nedala by som si sporak tak, ze budem chrbtom k oknu pri vareni, budes si "tienit"do hrnca, radsej by som si ho dala tak, kde by mi k vareniu viac slo prirodzene svetlo a nedala by som si umyvadlo pod okno, nakolko ak budete mat mycku, vela casu pri umyvadle nestravis, radsej by som si dala pod okno pracovnu cast, kde budem pripravovat jedlo, budes mat dost svetla a aj mozes pokukat von / neviem na co budete mat odtial vyhlad :) / ale to su cisto moje suibjektivne postrehy :) a ten stol by som nejak poriesila.. ak sa neda inac, mozno aspon nejak domysliet okienko v stene aspin na podavanie riadu a jedla. miesto behania okolo steny. ale to skor nejaky architekt by vedel nejak vyriesit :)/ byvala som istz cas v dome s takym okienkom medzi kuchynou a jedalnou a bolo to velmi prakticke , nepadalo jedlo z tanierov pri noseni, ani spinavy pribor a pod :D
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za napady, ...ten stol bol povodne naplanovy medzi kuchynou a obyvackou, ale mne sa tam nepacil z toho dovodu, ze ked sa vyjde z predsiene, tak prve co clovek uvidi je stol. Tak som predelila obyvaciu miestnost. A jedalensky stol velmi nevyuzivame, ak tak v nedelu a pripadne nejaka navsteva. V kuchyni je barovy pult, velmi oblubeny u mojho manzela.:) A co ta stena, kde je vsup do TM? Chcela by som tam po celej dlzke vysoke skrinky, teda ten vstup by bol " skryty".
Odpovedať
Ten jedalensky stol je fakt uplne mimo a chodenie s jedlom a kavou na terasu velmi zlozite. To by sa mi s tou kavou ani von neccelo. Pri grilovacke treba ist von-dnu aj 20x. Keby som jedla vcsinou pri bar.pulte chcela by som mat vyhlad do zahradky. V obyvke vacsinou sedime az vecer kedy uz dozahrady nepozerame.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska To je fajn, len to uz teraz asi nevyriesim.:) Este by som chcela vediet, ci obyvacia miestnost nebude velmi mala, ked tam bude ta predelovacia priecka. Priecku murovat nebudeme, dame tam len predelovaciu priecku z dreva, obyvacia stena.
Odpovedať
Profilova fotka
Takto by to malo nejako vyzerat...Co myslite?
Odpovedať
a co dat tu priecku k sedacke? ak tam uz musi byt? @macca333
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska k sedacke? bude tam tv, tak si to este blizsie k sedacke neviem predstavit...
Odpovedať
ja by som zmensila tu vstupnu miestnost posunutim priecky,,a potom by mohol byt ten jedalensky stol na tej stene(oproti bar.pultu) a nebol by uz tak blizko tych dveri vstupnych...a mali by ste kuchynu s jedalnou blizko seba a obyvacka zostane priestranna...:-)
Odpovedať
@macca333 moj nazor? -cele zle. Ziadna denna ani nocna cast v dome. Obyvacka s tym jedalenskym stolom zle vyriesene. pred tou kupelkou medzi tymi izbamy, naco tam je ta stena? Zbytocne dvere navyse. A WC je vlastne kde?
Odpovedať
Článok sa načítava...
myslela som tu co oddluje obyvku a kuchynu,ale vidim ze tam mas zavesene horne skrinky? Ta obvka 3,5x3,5 to bude taka stiesnena mala obyvka,skoda jej. Ved mas kuchynu pomaly vacsiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majster1 Nam sa to tak pacilo, dve nocne zony v dome, rodicia maju svoj klud..mame jedno bajby, teraz je sice malicka, ale ked bude strasia, tiez bude rada, ze ma svoj vlastny priestor, druha izba je hostovska...WC sme nedavali, podla mne je zbytocne, bude k dispozicii v kupelni... steny medzi obyvckou a izbami su nosne, takze tam musia byt.. A v tej stene, kde sa vchadza do izieb je len otvor. Ale dakujem za nazor...
Odpovedať
Profilova fotka
@jasmiinka7 celkom dobry napad, porozmyslam....dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska je to nosna priecka, takze s nou nepohnem...:(
Odpovedať
Profilova fotka
Inak je to projekt Bungalov 1021, len troska upraveny...
Odpovedať
tiež sa mi tam zdá dosť zbytočná stena a tiež aj tie dvere pred kúpeľňou a izbami, zmenšuje to priestor a je to bez významu... a ešte inak poriešte jedálenský stôl,je tam akoby "dobre ukrytý"...
Odpovedať
Profilova fotka
A toto je povodny podorys...
Odpovedať
aha,pardon,ja som napísala,ze stena je bez významu,ale uz som si precítala,ze je nosná...škoda jej :(
Odpovedať
osobne nemam rada vela priečok zbytočne zaberaju obytnu plochu, my sme si projekt navrhli sami podla predstav...
Odpovedať
Profilova fotka
a keby si dala sedacku tam kde stol a stol tam kde je sedacka? a trochu posunut krb a tu vec s TV?
Odpovedať
asi by som v tej stene zvazila to okienko na podavanie jedla a riadu
Odpovedať
Profilova fotka
@jasmiinka7 Dakujem za napad, presne tak som to zmenila..., neskor pridam konecny podorys...este raz dakujem...
Odpovedať
Co keby si prehodila kuchynu a vstup? Pomohlo by ti to asi zvacsit obyvaci priestor a miesto na stol by bolo na tej stene, vedla dveri do nocnej casti. Zaroven by si mala od vstupu dobre prepojenie aj do technickej miestnosti, cast z nej by mohla sluzit ako satnik. Tak by si mala kuchynu, obyvku a jedalen na dlzke 11 m. Ja mam na 12,5 aj s komorou a je to priestranne. Tym by si mohla terajsiu obyvacku vyuzivat naozaj na obyvacku. A este by som mozno zrusila tu chodbu pri detskej nocnej casti, zbytocne 3 m2. A este aj v izbe cast izby zabera chodba. Ja som riesila dve izby u mna podobnym sposobom. Vedela by si tak v jednej izbe spravit satnik. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/c...
Odpovedať
@macca333 jeeej,tak to som rada,ze som trosku pomohla...:-) som zvedava,ako to bude vyzerat,ta finalna verzia podorysu...:-) tak cakam na fotkuu...:-) ale bude to tak uzasne,uvidis..
Odpovedať
Profilova fotka
@compra Dakujem, celkom dobry napad, len ta priecka v strede je nosna, tak by mi tam prekazala..., asi by sa s tym dalo trochu pohrat...ale, uz nemozem velmi menit, uz zacali stavat, uz su aj rozvody:) inak mate velmi pekne vyrieseny podorys....
Odpovedať
@macca333 neviem či to tu už niekto písal, nechce sa mi čítať všetky komenty ale ja by som od tej nosnej priečky urobila ešte jeden otvor, tak budeš mať jedálenský stôl od kuchyne naskok a tie vchody do obývačky by som nechala až po strop, ten panel s telkou by som dala tiež až po strop.
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini06 Dakujem, po strop to nemoze byt, cely priestor, kuchyna a obyvacka budu otvorene....
Odpovedať
TSo statikom by som skusila preluskat,ci sa nosna neda zamenit za stlpby. Jed.stol vymenila so sedackou, panel dala prec, tv na stenu a mas velku obyvku, lebo 3,5 x 3,5 je malo. A vystup na terau by som posunula na ddruhu stranu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?