Čo poviete na tento dom? Brali by ste?

Rada si vypočujem názory. V týchto dńoch sa máme rozhodnúť či kúpime prvý dom z týchto domov s tým najvačším pozemkom. Postavia nám ho na kľúč. Lokalita stále mesto, zároveň tichá odlahlejšia časť pri priehrade,pri potoku a lesíku. Interiér by som si chcela urobiť vo francúzskom vintage. Čo poviete? Pôdorys vyhovuje. Je to tehla, NED. Brali by ste a našom mieste. Kvázi bez roboty, už len interiér a exteriér doladiť. Druhá alternatíva je postaviť si dom, vlastný projekt bungalovu v obci na 600m2. Poradte, rozhodujeme sa a tieto dni sa musíme rozhodnúť. http://www.zatisienadpriehradou.sk/#r...
Odpovedať
@tobitedy francuzsky vintage by si zasluzil nieco viac ako tento slizovity dom. Aby to bolo efektne chcelo by to aj patricnu budovu, inu architekturu a penazi dost na to, obrovsky pozemok nech aj zahrada ladi....nic z toho asi v tomto pripade neni...je to taky satelit ten projekt... Ale pokial ide o principialnu otazku - odpovedam - nebral by som vobec. Dom uzky, cele nejake stiesnene... Radsej by som volil tu obec s 600 metrami a vlastny bungalov so sedlovou strechou trebars aby do razu obce zapadol. Ja by som uvazoval triezvo...co teda nehovorim, ze to neni vas pripad, ale nejako sa mi to nepozdava...
Odpovedať
@snowy66 Vďaka za názor. Ten interiér sá dá spraviť rôzne t.j. aj vintage aj napriek projektu,kt.nezmením. V byte si tiež môžete urobiť na štýl vintage a ste iba v byte. A veľa spraví ten interiér a exteriér. Stavby či už starší dom či nový môže byť rôznej architektúri.V tomto prípade to nezmením, je to dané.
Odpovedať
@tobitedy interier je detail. Pre mna je nie podstatny mikrokosmos... Pre mna je tu rozhodujuci projekt, lokalita a rozmery parcel a domu , to sa mi vsetko nepaci... ja na vasom mieste by som isiel radsej do obce a ne toto tam radova zastavba na jedno kopyto...
Odpovedať
@tobitedy za mna... volim vlastny projekt bungalovu v obci na 600m2 :-)
Odpovedať
@tobitedy Leziaci panelak (nasekane typove domy presne ako podla pravitka vedla seba). Nebrat. Projektovo moze byt dom fajn, ale lokalita nie.
Odpovedať
@cache Lokalita je v peknej doline, od mesta pri potoku nad priehradou, okolo les a vtáky. Čiže satelitné mestečko to isto nie je, ale vďaka za názor:). Lokalita je obrovská výhoda, stále v meste, dostupnosť dobrá, hoci v prírode.
Odpovedať
@cache sak toto, oni ti developeri na SK nejsu sprosti, vyuzivaju len to, ze aj relativne solventnejsi (nemyslim bohati, ale aspon taki co si mozu dovolit stavat) ludia na slovensku sa uspokoja s nekvalitou byvania a stiesnenymi podmienkami ktore na zapade sa akceptuju akurat vo velkych mestach kde su ceny pozemkov vysoke a ludia sa dokazu pomestit v stiesnenych podmienkach lebo inak vyuzivaju vsetky profity ktore velkomesto dava (praca atd)...ale na dedinach a v lacnejsich lokalitach tam by ludia taketo prditka nebrali. Nie na Slovensku. Aj v najzapadlejsich lokalitach clovek nachadza sidliska, satelity, radove zastavby na zelenej luke kde sa tiesnia tesne vedla seba napratane domy ci uz vacsie alebo, najjednoduchsie bungalovy ale v kombinacii s tym ze to vsetko lezi na miniparcelach 350-450 m2... :-S A developeri skakaju od radosti ze im to rozparcelovanie takto ludia zozrali a oni sa dobre napakovali. @tobitedy nerob si iluzie ze to bude nejaka idylka, za par rokov to tam bude cele takto vyzerat rozparcelovana komplet cela lokalita satelit, o vtakoch a lese nebude za nejaky cas ani slychu...
Odpovedať
@snowy66 až na to, že tu už nemajú kde domy stáť len takto ako ich teraz vidieť. pretože vzadu potok a záhradky, oproti ihrisko školský dvor. a toť celé. kdežto na nejakej inej ulici, ti za domov začnú robiť dalšiu ulicu. my máme na výber 600m2 pozemok čo sa mi zdá málo. tuto je ten najvačší 750m2 a je to poschodový dom,čiže miesta kopec,kdežto na tom pozemku máme projekt bungalov. takže dochádzať do obec a mať dom na takom malom pozemku, a ešte menej záhrady lebo bungalov zaberie min. raz tak miesta/aspoň ten náš/ neviem či sa oplatí.
Odpovedať
Profilova fotka
@tobitedy na moj vkus prilis blizko buciny a elektrarne.
Odpovedať
to ze tam nemozes mat francuzsky vintage tak to nie je pravda, prave naopak! na juhu fr kde zijem, malokto ma vacsi pozemok ako 400m2. rovnaka architektura domov je prikazana castokrat mestskym architektom. takze z tohto pohladu je ten projekt developera uplne ok, a aj tak sa castokrat hovori lokalita lokalita lokalita:-)
Odpovedať
@andrea9999 Ďakujem krásne.Aspoň niekto má iný názor:).
Odpovedať
@majkoj A nevýhoda v tom? Konečne niekto kto vie o čom vravím konkrétne...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andrea9999 vo FR, v takychto domoch ako su tieto radovky maju ludia interier v style fr.vitange? nechce sa mi verit. Osobne ak sa mi paci fr.vitange , tak mu prisposobim uz aj vonkajsi vizual domu, zahradu a interier samozrejme. To sa da aj na 4aroch,ale zahrada ci interier fr.vitange pri tomto dome-bude to posobit smiesne. Ak uz chcete interier aky chcete, kupte pozemok a prisposobte dom na komplet vasim predstavam. V konecnom dosledku mozete dosiahnut nadherny dom.
Odpovedať
@atlaska sak to iste jej vravim aj ja, len zrejme neni celkom pravda ze chce pocut nezaujate nazory, ona chce skor "potvrditelov" ....co sa tyka juhu fr. vs lokalita tuto kde oni chce stavat tak to je aj klimaticky rozdiel....ono z mojho pohladu je otazka priorit...najprv kvalitna lokalita, parcela, projekt a potom az v druhom rade nejake dekoracie a zariadenie. Radsej vrazim peniaz do toho prveho a potom uvidim co zostane, ako kupit nie dost dobre, zle zainvestovat do zakladu ale hlavne ze zariadovat sa ako na fr. riviere...tot vsetko...keby som nemal vlastne poucenie....to je tak ako ked clovek zisti ze nema zmysel davat peniaze do restaurovania panelakoveho bytu drahe materialy atd, vzdy zo bude len prtavy byt z ktoreho by clovek najradsej vypadol ak by mohol....hm a porovnavat ze prikazana architektura vo fr. zalezi ze co konkretne....tam skor sa snazia dodrzat krajinny ráz, styl domov a tak, u nas neni problem biela kocka a vedla sedliackobarokovy "skvost"....to ja som videl v nemecku pripady kde obec nariaduje ze vsetky domy musia mat jednotnu farbu striech, viem o pripade kde jeden chlapik ignoroval dal antracit a prinutili ho vymenit strechu....
Odpovedať
v takychto radovkach ano, maju ten styl, aj ked on skorej vznikol dosledkom toho ze na juhu FR co tak pozorujem ludia malo riesia interier, vsetko maju stare.ale vonkajsi vzhlad domu je iny ako zakladatelka temy ukazala, tu su drevenice, juzanske skridle..ale pointa je ta ista, vonkajsi vzhlad domov rovnaky, ziadne kanarikovo:-) ale podla mna tu nejde zakladatelke az o to ci do domu sa hodi vintage, ved interier sa da vzdy zmenit, ide o princip ci ta stvrt lokalita velkost a vzhlad su lakave alebo nie.
Odpovedať
@andrea9999 sak ano o tom hovorim. Ze styl jednotny, farby, prevedenie, proste historicky aj dane, stare tradicne veci, kde neburali ale restaurovali a trebars aj lepili kade tade a vzniklo z toho aj nieco take typicke malebne co robi tu krajinu typickou a je logicke ze to i chcu udrzat aj kvoli turizmu tradiciam, inemu povedomiu-snahu zit nielen medzi styrmi stenami ale citia sa byt zviazani s krajinou, zaviazani voci prostrediu, v sulade s nim.......to je o inom.....ale tuto hovorime o radovej zastavbe nejakej architektury, ktora je tam vsadena do prostredia bez akejkolvek navaznosti ci suvislosti s tamojsim krajinnym razom.....vrazene len do tej ulice bez akehokolvek puta a domy identicke na jedno kopyto tam by fr. vintage ako povedala @atlaska vyzeral smiesne.
Odpovedať
@snowy66 tak ako mohli tomu dat krajsiu architekturu zvonka, ale ked je lokalita dobra, a je to nove a bude to funkcne..a niekto taky dom aj vyhladava, rovna strecha, moderny. na vzhlad domu sa da asi zvyknut, ved kolko ludi nevnima ani ako ich nehnutelnost chatra lebo si zvykli na vzhlad:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tobitedy problem na Sekiery a okoli je prach, vela ludi sa stazuje, ze Bucina nedodrzuje limity. Samozrejme, vzdy ked dojde kontrola sa zazracne nic nenajde :). Kolega byval hned vedla Buciny a vravel, ze rano na aute stale povlak. U neho bol problem aj sialeny hluk. Ten samozrejme az taky sialeny pri priehrade asi nebude. Nedaleko je teplaren a aj ked ma vysoky komin... no neviem. Ja som nedaleko chcel tiez stavat, lebo som chcel byvat vo Zvolene. Ale nesedel pomer cena/uzitok. Vtedy bol problem aj s dopravou. Dole na krizovatke na Krupinu boli obrovske zapchy, to sa ale ciastocne poriesilo novou mimourovnovou krizovatkou. Ale objem dopravy zostal. Ja som nakoniec isiel do Ocovej. Sice som takmer prisiel o nervy pri kupovani pozemku od SPF, ael absolutne nelutujem. Vtedy tam boli este rozumne ceny pozemkov, do roboty mam 15min, susedia su velmi mily a v dedine je vsetko co sme potrebovali (skolka, skola a nejaky obchod). Takze osobne by som to bral len za predpokladu vybornej ceny (o com pochybujem v okoli ZV :))
Odpovedať
Profilova fotka
ja ked som sa informovala pred par mesiacmi ohladom tohto projektu, bolo mi povedane, ze tie najvacsie pozemky su uz davno predane, ze im ostalo par namensich. Ale ked mi povedala, ake su ceny, tak som jej podakovala. Aj som to bola nazivo pozriet a tie domy su nasukane riadne na seba.
Odpovedať
čom sa týka domu.... podľa mňa je to ok..., nevidel som lokalitu.... ale čo usudzujem ja môže to mať pár výhod...: 1. previdelný tvar... bez výklankov zalomaní a pod...to je rozhodne plus 2. kompozícia.... ak si predstavím, že to bude dom do záhrady, tak ten dom slúži aj akýsi ochranný múr... má pokoj od suseda z jedenj strany do smrti.... a pol záhrady má opticky veľký ako lusk... v tomto konkrétnom aspekte ak už dom ťahá do hĺbky je to ok... 3. jednoduchá stavba.... v pohode realizácia....ako nepostaví to za 30 000, ale má predpoklad, že vojde do relatívne slušnej sumy ako zas vidno tu aj väčších expertov.... a ano je to lokalita domov do hĺbky, ale zas aj to má svoje výhody
Odpovedať
neviem či rozostup medzi domom a domom 10m je malý ale na dedine sú domy aj 2-3 m od seba a nie to 10m od suseda a okná sú len do jednej strany. takže myslím, že to len zdanie klame lebo je to len stavenisko bez plotov a okolia domov a je to akoby zliate dokopy ešte. ceny sú aké sú a domy sú ešte nejaké voľné.
Odpovedať
@tvojaritka neviem čo kontkrétne znamená dom ťahá do hlbky? ale s bodom 1 a 2 plne súhlasím:)
Odpovedať
Profilova fotka
@tobitedy a ake su teda ceny ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?