Čo poviete na pôdorys môjho domceka

Čo poviete no pôdorys môjho domceka zatiaľ to je prvotný náčrt zmenili by ste tam niečo alebo nejaké rady ?
Odpovedať
Profilova fotka
Schody v obyvacke (aspon si myslim ze je to obyvacka) zle riesenie znizuju komfort uzivania ... vies sinpredstavit ze mas navstevu ci kukas tv a decka lietaju po schodoch ;-) .. presun inam.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas374 asi všetko, až pár rokov užívania Vám vysvetlia, prečo.
Odpovedať
@tomas374 Mne sa zas také schody páčia je to využitý priestor a decká nebudú deckami stále. Ak by som ja nebodaj riešil mal stavať poschodový dom ..tak spálňu by som chcel dole ...a hore by boli detské izby a hosťovská, proste aby som hore nemusel vôbec ísť. Ćo si taký dom postavili trochu banujú .. musí stále žena utekať , prebalovať bábetko stále utekať hore do spálne ...z kuchyne .... denne stále hore a dole behať... jedine čo je dobré že to udržuje kondičku ak ste nešportovci.
Odpovedať
hluk z obyvacky sa bude sirit hore na poschodie.Lietajuce decka nevadia aj tak su vsade dna ci je navsteva alebo nieje. Ale napriklad vecer aj rano je ten hluk neprijemny.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas374 tak či tak, napokon skončíš u profesionála. Nie je to dobre.
Odpovedať
No schodisko mám preto tak lebo sa mi páči takýto štýl
Odpovedať
A čo je na tomto zle ? Mne to celkom vyhovuje a keby som chcel jednopodlazny tak si postavím bungalov. Ja chcem neake konkrétne rady k dvojpodlaznemu domčeku .
Odpovedať
tak podľa mňa to nie je dobre prekrytá napr. kupeľna dole na jednej strane a na poschodí na druhej strane. Izby nad garážou moc dobré niesu aj keď teraz sa izoluje inak ten chladnejšie tam bude. a na poschodí tam je nosná stena ale dole nie ale tak to povedia druhý či to tak môže byť. Ale ako píšu iný doel yb som si enchal aspoň dáku rezervnú izbu
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas374 Tak ja napíšem niečo konkrétne musím si rypnúť aj do tých schodov nie do umiestnenia alebo desingu ale zdá sa mi ich tam málo pri tomto počte bude výška schodu skoro 19 cm a ak dva tri pridáš predĺžia sa tak pozor na to. Páči sa mi veľké zádverie aj keď nechápem to rohové okno ( máš nejakú akciu dva plus jedno zadarmo že si ich tam toľko nasúkal ) to si niekto pôjde sadnúť do do zádveria bude si tam čítať knižku a kochať sa výhľadom. Garáž bude asi vykurovaná alebo aspoň temperovaná ale neviem akú statik nariadi hrúbku stropnú dosku keď chcete mať na nej nosné múry bez podopretia, neviem čo je to druhé zádverie do garáže či je to technická miestnosť alebo druhé zádverie, ale tú práčovňu by som presunul hore keď sú tam všetky izby to zádverie zrušil a v tej práčovni by bola technická miestnosť a mohol by tam byť aj druhý vstup do domu. K spodnej časti ešte toľko že WC nemá okno a dosť veľkú časť poschodia tvorí chodba a neviem si celkom predstaviť rozmiestnenie obývačky. Čo sa týka vrchu tak samozrejme zrušiť to rohové okno v šatníku alebo čo je to za miestnosť a hlavne dorobiť tam tú práčovňu kúpeľňu rozdeliť na dve menšie a hlavne aj hore jedno samostatné WC.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas374 ak vazne je ''styl'' tvoja cesta ver mi, ze tu nemas miesta. a ak chces dom poschodovy, tak nech je sta pohodovy. nechces hadam zivot stracat, tym, ze schodmi hore kracas hore-dolu, a zas hore lebo deti, maj sa na pozore! postav dom, aky chces a aj to, co je ti po voli len nezabudni, ze co vies a co penazenka dovoli! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas374 Krásne ženy nebývajú spravidla dobrými gazdinkami... A najkrajšie výstavné psíky nebývajú dobrými strážcami... Ten dom nie je veru praktický - ale má všetky predpoklady byť krásny, a to vrátane schodiska v obývačke, čo je neskonale krásna a ešte neskonalejšie nepraktická vec. Ak uprednostňuješ štýl, ak uprednostňuješ formu pred obsahom, šup za projektantom (architektom) nech dá tomu aj zákonný rámec a už teraz sa tešíme na fotografie v Tvojom albume... Ak si nepochopil, tak ja Ťa v Tvojom rozlete plne podporujem. :-)
Odpovedať
@martosko no v prvom rade garáž bude isto aspoň temperovna tak sa nebojím že by boli izby nad garážou chladne. A tá miestnosť za garážou bude technicka. A tie nosné murivo nad garážou mám už zistené od statika že to môže byť tam pod murivo pôjde taký menší 😀 betónový preklad cez celú garáž
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tiez si myslim,ze to schodisko v obyvacke je velmi neprakticke, a najma ak dobre pozeram, ta obyvacka nie je nejaka obrovska....no zaujimalo ma, ako planujes umiestnenie sedacky a TV v obyvacke, kde na jednej strane bude schodisko,na druhej velke okno,ci presklena stena?... a na tretej strane je chodba,resp. vchod do kuchyne..... a vies, ked citam tvoje odpovede na rady,co ti tu pisu,tak si myslim,ze kazda rada zbytocna, lebo zatial si reagoval,ze sa ti to tak paci, takze zrejme to mas uz vsetko premyslene,tak naco si pytas rady a nazory?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?