Co poviete na nas vybraty projekt?

dobrý deň, chcela by som sa opytať čo hovoríte na náš vybratý projekt? čo by ste na nom vylepšili? riešime akurát dilemu či postaviť tento nový krasný domček alebo mame možnosť odkúpiť od rodiny poschodový dom v tvare kocky s 10a pozekom a prerobiť. Ďakujeme za každú radu :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja teda nie som odbornik, ale za mna super...Sikovny, izby maju normalnu velkost, este aj garaz...velmi pekny...
Odpovedať
Podľa mňa super riešené. :-)
Odpovedať
Určite nový. Urobíte si ho podľa svojich predstáv. My sme kupovali starý dom a ten sme ešte búrali a potom postavili nový. Niet nad nový pekný domček. :-) ;-)
Odpovedať
@manu2015 máš tam cez 20m2 nevyužiteľného komunikačného priestoru, nie je to veľa? kúpelne sú umiestnené nezmyselne, pre koho je sprchový kút v pravej kúpelni, prečo špajzu a technickú miestnosť dávať do stredu domu. riešenie dennej časti je tiež také nemastné, neslané, ten krb ani nič nespája ani nič neoddeľuje. krb v strede je fajn len sa treba s tým pohrať aby to vytvorilo čo najmenej hluchého priestoru a splnilo funkcie. Ale nie je vylúčené, že niekomu sa práve toto môže páčiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@manu2015 Je to s tých lepších projektov ale aspoň pár drobností. Malé zádverie aj keby ste kabáty dávali do skrine na chodbu už len poukladať tam topánky a obuť sa bude problém. Potom dosť veľká plocha chodieb ale je to veľký dom len sa bojím že v tých chodbách môže byť tma, druhá kúpeľňa je dosť od ruky ďaleko od izieb a nikde nemáte samostatné WC. Technická miestnosť je primalá a ak je vedľa nej špajza tak je dosť od ruky možno by bolo dobré to spojiť a urobiť s toho väčšiu technickú. Potom ešte obývačka je to veľký priestor ale chodí sa cez ňu všade nieje tam moc priestor nejak ten priestor zariadiť nábytkom, teraz je tam nakreslený len gauč aj za ním sú posuvné dvere na terasu a to rovno oproti TV. Ale toto sú len drobnejšie nedostatky bývajú to o dosť horšie projekty.
Odpovedať
Kde bude juh? Ak tam, kde je obyvacka, detske izby budu na sever, co nie je vhodne...ak bude Juh tam ako je kuchyna, tak bude na juh aj garaz, co je podla mna uplna katastrofa...Izby sú velké, krásne, je v dome všetko, čo má byť, avsak rozmiestenie nie moc stastne... a co sa tyka nového, či starého prerobit...určite nový...so starým sa narobíte a aj tak nikdy nebude podla Vasich predstav...
Odpovedať
Profilova fotka
@manu2015 vseko zalezi od svetovych stran,ale inac je to celkom sikovny projekt .ma vsetko co ma mat ,akurat mne by chybalo okienko v spajzi a priecku zo zadveria by som posunula po koniec toho satnika . :-)
Odpovedať
...a aký veľký budete mať pozemok pre ten nový domček? ;-)
Odpovedať
@slavoslav a ako by si teda riesil ty ten projekt? technicka miestnost by bola cela spajza tam nebude tam kde je wc tam nebude sprchovy kut bude tam samostatna toaleta a rozmyslala som nad tyzm ze kde je kukchyna dala by sa tam este priecka aby som priestor pre spajzu :) nebola som moc nadsena ze je krb v strede ale zacina sa mi to pacit :)
Odpovedať
@jrm66 pozemok ma okolo 640m2
Odpovedať
Zalezi na cene a polohe oboch nehnutelnosti. ale novy je novy. Na tomto by som si zo satnika urobila vstup do rodicovskej kupelne. prehodila malu kupelnu s techn. a spajzkou odvetrat ju nieje problem cez strechu. a vstup do spajzky cez kuchynu, kuchynu uplne inak rozmiestnit. Ako uz bolo spomenute krb je zle umiestneny, tv oproti velkemu oknu a aj ta priecka vo vstupe je zle a vstup uzulinky
Odpovedať
@manu2015 s @atlaska plný súhlas. Kuchynu by som celú prekopal, natiahol tu deliacu stenu a na ňu dal TV, jedaleň by bola za stenou, ktora by sa dala obísť z oboch strán. Nie som zastáncom auta v dome, treba to dobre odizolovať od domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav garaz nebude sluzit na auto ale ako skladisko :) casom postavime samostatne stojacu garaz :)
Odpovedať
@manu2015 je jedno načo bude slúžiť, rozhodujúce je že tam máš vráta ktoré neutesníš, tá miestnosť bude mať najväčšie straty a keď bude nevykurovaná môže ti spôsobiť problémy v tej kúpelni a ďalších susediacich miestnostiach.
Odpovedať
@slavoslav moze sposobit problemy ale nemusi, znamy ma podobne riesene, len miesto kupelne ma pracovnu a nema tam zimu, podla mna by to nemal byt nejaky problem, ja kvitujem to ze je na tej chodbicke myslene na dvere, aby aj ked niekto pojde prec cez garaz aby zima nesla do celeho domu ale aby zostala len v chodbe
Odpovedať
@slavoslav do garaze budeme davat velky radiator takze miestnost bude vykurovana a v dome bude podlahove kurenie :)
Odpovedať
@dano88 a presne to vyjadruje slovíčko "môže". ono to nie je len o tom či tam bude mať chlad alebo nie, ale aj o tom, že ak sa tá relatívne tenká a nezateplená stena ochladí pod rosný bod... neteba hádam pokračovať čo to spôsobuje... To sa stáva pri vypnutí topenia, alebo v prechodnom období, alebo to spôsobí styk studenej podlahy garáže, alebo spoločný veniec či iný tepetelný most. Tie dvere sú ok, voči ním žiadna námietka (bez nich by už tá garáž podľa mňa bola číry nezmysel :-) ) @manu2015 kúrenie v garáži vyššie uvedenému samozrejme môže zabrániť, ak nie si šporovlivý typ a nemrzí ťa tá strata, ktorá vám rozpočet určite nezruinuje :-)
Odpovedať
vykurovat garaz s garazovou branou je kurenie cesty pred garazou.
Odpovedať
Na pohľad, DOBRE ale....... zvyšok života budete chodiť ako v bludisku pretože šírku chodby ktorá je dlhá odhadujem na 1,1 m, čo je veľmi zlé.... Ale to je problém všetkých malých a takto riešených Bungalovov. Takže treba zvážiť Vaše možnosti.
Odpovedať
@martinemc mne sa ten dom nezda maly co clovek poterbuje v dnesnej dobe? kedysi kazdy staval velky dom a nakoniec tam rodicia ostali sami. za mna akurat mozno aj mensi by mohol byt.
Odpovedať
Zrus dvere z obývačky do spálne. Vstup do spálne posun k stene kde je kúpeľňa a do satnika sa bude vchádzať v tej chodbe co ti vznikne posunutim steny. Budeš mať uzavretú obývačku a satnikove dvere nebudú priamo pri posteli. A skrati sa ti dlha chodba. Inak pekne.
Odpovedať
@slavoslav ale ved moznosti je viacero ako to riesit aby nedoslo k tomu ze to klesne pol rosny bod, ono treba hladat moznosti ako sa co da ;-)
Odpovedať
@dano88 súhlas, je to len o tom, že každé riešenie je drahšie ako keď to riešiť nemusíš a ja to spomínam aby to nemuseli riešiť keď už bude postavené, lebo vtedy to je najdrahšie.
Odpovedať
@atlaska fiha, a to uz preco? Predpokladam ze nemyslime teraz na stare plechove brany ale na moderne sekčné s PU izoláciou.
Odpovedať
Presne tento projekt domu má moja dcéra.Ten krb je tam krásnou dominantou....je to také nezvyčajné a krásne rozdeľuje priestor na kuchyňu,jedáleň a obyvačku.Akurát zrušili dvere z obyvačky do chodby.Dom im riešil bytový architekt a vyzerá to úžasne.
Odpovedať
@sara999 a fotky by ste mi nemohli prosim poslat ?
Odpovedať
Profilova fotka
projekt vcelku pekný, záleží samozrejme aj na orientácii svetových strán a od toho kto v dome bude bývať, čiže posúdiť ho len tak je veľmi ťažké...Ja som mala napr. niekoľko kritérii a to...garaž v dome nie, a technická v strede tomu ani náhodou a ani špajza. Samozrejme ak to tebe neprekaža...prečo nie. Jedine čo by som teda okrem tohto zmenila je možno vstupnú chodbu spojiť s tou dalšou a dat tam len jedny dvere...získaš priestor na väčšiu skriňu, malé wc by som tiež zvážila bez sprchy, aj ja som chcela a upustila som od neho, budem mat riadnu hlavnu kupelnu, a ak ti vyjde priestor mohla by si ho využiť na špajzu z kuchyne ak teda mas z tej strany inú ako južnú svetovú stranu. ešte by som v chodbách ak ti to priestor dovoí dala riadnu skriňu teda hlavne vtej hlavnej chodbe od vchodu doľava, švagrina ma niečo podobné a bude to super...skrin nie je nikdy dost... Hlavnú kupelnu by som asi zvätšila na ukor šatníka...ja mam teraz asi 5 metrov doma bez wc a je to malo, idealne zober meter a meraj....izby su fajné všetky tri aj obyvka s kuchyňou...je to len názor...ja kreslim škrtam uz 2mesiace a uz teda máme ale .....je to makačka dobre vymyslieť
Odpovedať
@manu2015 Poviem dcére nech Vám pošle,,,ale dom je ešte len v štádiu hrubej stavby..
Odpovedať
@zubka5 To spojenie chodieb a zrušenie dverí by som určite nerobila.Tie dvere tam majú svoj význam.Neviem si predstaviť že mi vojde do celého domu smrad z výfukových plynov. A či dať garáž alebo nie?No počula som názory ľudí čo majú bungalov bez garáže.Z jednej detskej izby majú urobené skladisko všetkých rároh ktoré nemajú kde dať.Neviem si predstaviť život na dedine a riešiť kde dať bicykel,kosačku na trávnik a ešte milion iných vecí.Stretla som sa s tým že kto garáž nepostavil hned, tak začal časom pristavovať rôzne chamrlíky, lebo ten priestor určite chýba.Ale to je môj osobný názor,,názor človeka čo žije na dedine v rodinnom dome a má podpivničený celý dom a vždy je čo do tých pivnic dať.
Odpovedať
Profilova fotka
@sara999 je to vec názoru ja žijem celý život na dedine v podpivničenom dvojposchodom dome, s obrovskou dvojitou šopou pre dve auta s podkrovím na rárohy a šopou na rezanie dreva a skladu na drevo, altankom a 20 arovym pozekom a prave pre ten smrad a rarohy by som garaž do domu nechcela :) bicykle a kosačky tiež maju svoje miesto v šopkách a nie v pivnici (a tu mame teraz 10x10metrov) kosačiek a všetkych možnych vecí habadej a tie v pivniciach veru nemáme :) ja zvažujem nejaku drevenu šopku peknú kúpiť a osadit na kraj pozemku niekde bokom a tam tieto eci uskladniť. Je však pravda že aj echnickú mám 10 metrov štvorcových so samostatným východom na dvor. Auta riešim prístreškom. garaž jepre auta zbytočný luxus... čo človek to názor
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?