Co poviete na nas projekt?

Ahojte, zaujimali by ma Vase postrehy k nasmu projektu. Nie je to este konecna verzia, preto ma zaujima co by sme na nom este vedeli vylepsit. Nechceme nic komplikovane, ani ultra moderne. Najradsej by som mala oddelenu kuchynu od obyvacky. Vchod je z boku domu (J). Ulica vpredu ako je spalna a detska izba. Terasa bude z kuchyne. Sirka domu 9m a dlzka 15-16 Dakujem za vsetky rady a pripomienky
Odpovedať
1
2
Projekt:
Odpovedať
@janulllka16 tak ako milión ďalších na tomto fóre, štandardný pôdorys.... tvoja predstava "oddelenej kuchyne" je že do nej vstupuješ iba cez obývačku a nie je samostatne prístupná z chodby? no zaujímavý názor, ale toto nie je oddelná kuchyňa...
Odpovedať
@janulllka16 pride mi ako standardny projekt, ktory ma niekolko firiem ako katalogovy (s minimalnymi rozdielmi). aky je dovod ze to riesite ako vlastny projekt?
Odpovedať
Profilova fotka
http://thermo-plus.cz/typove-projekty... toto sa mi zdá ďaleko lepšie
Odpovedať
Profilova fotka
@janulllka16 Pripomína mi to 80% projektov tu na fóre podla mňa taká stávka na istotu ale určite sa dajú nájsť aj krajšie katalógové domy.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulllka16 Nie je to zlé. Avšak musím do bodky súhlasiť s predrečníkmi nado mnou. A čo by som ja osobne riešil inak....? Postavenie gaučového sedenia. To, že je chrbtom k jedálenskej a kuchynskej časti nepovažujem za šťastné. A vôbec: musí tam byť takéto rohové hebedo...? Zmyslom prepojenej dispozície je, že mama - veliteľka domácnosti nie je odstrihnutá od zvyšku rodiny a takisto prípadnej návštevy. Prečo sa má pozerať na ich chrbty (plešiny)...?
Odpovedať
Profilova fotka
@janulllka16 až na tie veľké okná, dobré, ale pripomienky predchádzajúcich sú výstižné.
Odpovedať
Profilova fotka
Uz tu boli i daleko horsie domy. Tento je celkom fajn,nema zbytocnych priestorov. Co sa nepaci mne je rozlozenie kuchyne a obyvacky. To su detaily. Urcite ale zle je vchod na terasu z kuchyne ak ju chces oddelenu. To musi kazda navsteva preliezt cez kuchynu... Rovnako sa treba zamysliet nad jedalenskym stolom. Uz takto je natlaceny na stene. Benefit domu ja povazujem i to, ze vies pohodlne usadit a pohostit rodinu,priatelov pri velkom stole. Min6-8ludi. Nebyva to casto, je to podla ziv.standardu iste, ale klasicke narodeniny,vianoce... Babicky,dedkovia... Preco sa tlacit v obyvacke ci riesit jedlo na etapy ako v panelaku... Zopar detailov odo mna. Inak sa mi paci rozlozenie kupelne i dostatocne velka technicka miestnost.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu ja osobne by som pristala na uplne oddelenu kuchynu, ale nevieme ako to vymysliet. Planujeme tu dat zasuvacie dvere aby sa dala uplne oddelit
Odpovedať
@ultrarecall@martosko@ mame pozemok so sirkou 15m, nechceme stavat poschodovy dom, tak vela moznosti nemame.
Odpovedať
@leonardom dakujem za nazor. gauc je len nakres, to sa zmeni. Ja osobne velmi nechcem prepojenu kuchynu a obyvacku. Chceli by sme tam dat zasuchovacie dvere a aspon tak to oddellit.
Odpovedať
pri kuchyni mi chýba špajz, teraz viem, že mať po ruke špajz je na nezaplatenie a to mam kuchyňu väčšiu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@iwetkaa spajza bude spolu s technickou. nepojde sa do nej priamo z kuchyne, ale nie je to zase taka velka vzdialenost, ze by sa to nedalo zvladnut
Odpovedať
@iigor celkom ok až na zatemnenie 2 veľkých okien, ale ty preferuješ zisky zo slnka s čím aj ja súhlasím, asi to je južná strana,či?
Odpovedať
@janulllka16 kuk od G Servis-Bungalov 94,alebo Iris. :-)ty si už rozhodnutá,či?
Odpovedať
@marta2610 este nie sme uplne rozhodnuti, ale zatial sme nenasli projekt, ktory by splnal nase poziadavky. Z kuchyne bude este terasa zastresena a tu planujeme podpivnicenu a to v katalogovom projekte nenajdeme.
Odpovedať
špajza v technickej, v ktorej bude komín z krbu ee - bude tam dosť teplo a súčasne čistiace prostriedky a podobne - to by som osobne ja asi spoločne neskladoval. Ak chcete zachovať tento pôdorys - jednoducho sa budete musieť niektorých vecí vzdať - lebo sa to tam natrepať nedá, ani nafúknuť priestor. Osobne by som zrušil Technickú - do toho priestoru presunul kuchyňu - ktorá sa aj zväčší - pribudnú skrinky na potraviny, bude kvázi odčlenená od obývačky - čo ste chceli. Kúpelňu by som zväčšil nasledovne. Zrušil by som nefunkčný šatník v spálni - ak dáte šatníkovú skriňu na dĺžku miestnosti -tak získate viacej úložného priestoru ako v tomto "pidi" šatníčku, ktorý nemá význam. Tým pádom sa Vám do kúpelne mestí aj kotol aj práčka - ktorá môže byť šikovne ukrytá za rolldorom. Určite by som zrušil tú priečku, ktorá oddeluje jedálenský stôl - tá je dosť odveci. Ak bude kuchyňa v priestore technickej - už by ste to nemuseli potrebovať.
Odpovedať
Profilova fotka
nenechaj sa znechutit, ze je standardny a mozete mat krajsi. my mame v podstate rovnako navrhnuty dom, je to prakticke rozlozenie. akurát sme nedavali dvere do obyvacky, prislo nam to zbytocne. takto sa nam zvacsil priestor a nie je tak uzavrety, chodba prilis tmava a nie je tam tolko dveri. kucyhnska linka na mna posobi velmi mala na to, ze je v kuchyni taky priestor. gauc by som dala k oknu, naozaj sa lepsie rozprava s navstevou, ak nie je chrbtom ku kuchyni :)
Odpovedať
@xr22 priecka je tam preto, ze by sme tam chceli zasuvacie dvere, ktore by sa zasuvali do steny za krbom. Neviem si celkom predstavit byt bez spajze.
Odpovedať
@kovackovci znechutit sa urcite nedam. tie dvere sme aj my zvazovali, ci dat alebo nie. kuchyna aj obyvacka je zariadena len ilustracne, to bude chciet este viacej casu
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 ano preferujem tepelné zisky ale nie na úkor pohodlia, v tomto prípade je to ok nakoľko z JV v obývačke slniečko bude a tepelný zisk bude cez jedáleň, kde by som dal väčšie okno a menšie by som dal z jedálne na terasu.. :).. nie je to čistý juh..
Odpovedať
@janulllka16 moje postrehy: chýba špajza veľmi malá technická miestnosť umiestnenie kotla voči rozvodom tuv super celistvý plášť stavby minimum chodieb dal by som valbovú strechu
Odpovedať
@janulikk spajza ma byt spojena s technickou, ktora sa nam nezda az taka mala. strecha bude urcite valbova
Odpovedať
Suhlas s pripevkami vyssie. Mate maly priestor, preco oddelovat kuchynu silou mocou? A kde budu kabaty? kufre, vian.ozdoby, sezonne veci, cist.veci,vysavac..............................ten vstup je miniaturny.
Odpovedať
@atlaska teraz to tak ma svokra a pri navstevach je to velmi fajn ale bezne to dost obtazuje. odkladaci priestor bude v pivnici aj v podkrovi.
Odpovedať
Spajzka v technickej? navyse dvojo dveri od kuchyne-neprakticke. Technik pri revizii kotla potrebuje urcity manipulacny priestor,tam uz vela regalov nenarves. Do pivnice by som dala mozno tak kufre,ale chodit tam po ostatne veci aj kabaty das do pivnice? Rozne tasky,ruksaky, ciapky, oteplovaky v zime,dazdniky, vsetky topanky....... TV sa nebude dat pozerat oproti oknu cez den. Co je ri navstevach fajn co ma aj svokra?
Odpovedať
@atlaska spojena kuchyna s obyvackou som myslela. Oblecenie pojde urcite do podkrovia
Odpovedať
Profilova fotka
@janulllka16 ked zrusis na vstupe svetlik a posunies oboje dvere vpravo, zmesti sa ti po celej dlzke vstupu vlavo vstavana skrina ahoj
Odpovedať
@ninaclaudius ...a priestor bude iba na sirku dveri - nebude to malo?
Odpovedať
Profilova fotka
@janulllka16 určite by sa ti zisiel nejaky špajzík nakoľko mate taku dispozíciu da sa tam niekde vtrepať 8-) oddelenie nočnej prevádzky od dennej je fajn :-D a k tej kuchyni prepojenej s obývacou časťou by som to riešila posuvnými dverami, pretože píšeš že chces mat oddelenú ale ak zvolíš posuvne dvere, a prides na to ze chces byt s rodinkou tak jednoducho ostanu otvorene a môžeš mate teda aj aj :-D ale inak pre mňa v pohode podorys ... vsetci si robime tak ako nám je po vôli :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?