Čo poviete na dispozíciu nášho bungalovu?

cawelo, chceme stavat dom vstup k pozemku zo severu, ma to byt bungalov s 2 podkrovnymi izbami poradte vychytavky ohladom dispozicie... toto okruhle v strede su schody do podkrovia. chceme sa zmestit do 80 000e. predbezny zamer obvodove mury 375 ytong/porfix + 10-15cm min.vlna strecha betonova krytina plyn na pozemku nie je, tak zatial zvazujeme krb + elektricka podlahovka
Odpovedať
@ggaabbrriieellkkaa Staviate svojpomocne, pretože 80000 eur, nie je až tak veľa . Treba rátať 750-800 Eur bez DPH na 1m2 uzitkovej plochy pri malých zivnostnickych firmách. Takže to by vám vychádzalo tak do 100 -110 M2 objekt resp 140 zastavaná plocha.
Odpovedať
@ggaabbrriieellkkaa V podkroví dve plnohodnotné izby? Asi detské? Tam bude problém z výškou alebo vám šikmé stropy nevadia.?
Odpovedať
chcelo by to spajzu, pripadne si date potravinovu skrinu...mozno by som este potiahol stenu od zadveria az ku krbu, aby to nebolo, ze otvorim dvere wc a oproti je jedalensky stol...pripadne prehodit wc a tech.miestnost( wc dat hned ku vchodu a tech miestnost posunut medzi wc a schody
Odpovedať
@ggaabbrriieellkkaa bungalov s podkrovnymi izbami nejestvuje! bud je to bungalov, cize prizemny dom, alebo poschodovy!!! tazko sa na to pozera (tolko je na internete nastrojov zadarmo... ), ale ak mate satnik za postelou, tak sa vykaslite, postel dostredu, urobte stenu na sirku postele a nechajte to takto otvorene. ja by som takyto dom nechcel... to schodisko bude extra pohodlne, ked tam budete stahovat postel, skrinu a podobne... btw co tak navstivit architekta?
Odpovedať
Sorry za offtopic ale mate nizky rozpocet a zvolite si jeden z najdrahsich murovacich materialov, este aj v blbej hrubke a jeden z najdrahsich zateplovacich systemov. Ak budete takymto stylom pokracovat dalej, tak budete mat malo aj dva krat tolko financii.
Odpovedať
Jaaj tie 2 pokrovne izby som prehliadol, a pripajam sa k ostatnym kolegom. Bud mate bungalov(ludovy nazov pre 1podlazny dom, bez podkrovia,pivnice) alebo 1podlazny s ne/obytnym podkrovim alebo rovno 2poschodovy. Tocite schodisko, na setrenie miestom dobre ale nosit potom nabytok hore tak akurat v rozlozenom stave na dosky a matrace....hmm... Ytong je najdrahsi, lacnejsi je porfix a este lacnejsia tehla, napr. Wienerberger zvykne mavat pocas roka akciu raz na murivo 50% inokedy zas na keramicky strop. Taktiez da sa aj z debniacich tvarnic a zaleje sa betonom. Na zateplenie postaci polystyren, kedze poziarna vyska kde je nutne pouzit min.vlnu je niekolkonasbne vyssia ako vas dom. Jednoznacne navstivte architekta/ projektanta, architekt vam to vysperkuje ale nakreslit si to dajte u projektanta lebo co som videl niektore prace od architektov, nie dakujem. Spracovanim sa to podobalo skor na studiu nez pd pre stavebko. A kopa nepremyslenych detailov dopredu akoby sa to asi realizovalo a potom na stavbe zabava a nervy. Na projekte nesetrite, za 1000eur vr. Profesii, osadenia domu atd aj dostanete taku kvalitu, ratajte radsej aspon s dvoma tisickami a viac. Ludia su ochotni dat desattisice eur za dom ale setria kazdu stovku na projekte. Polovicu az tristvrtinu ceny aj tak tvoria naklady, a nie ako si tu niektori ludia myslia ze projektant ma 2000 vo vacku a je vysmiaty. Dalej rozne zmeny, to nie je len ze posun ciary o meter alebo zmenit dvere za okno ale ma to dopady na dalsie veci ktore bezny clovek nevidi( zmena dispozicie, vypocet tepelnych ziskov, uprava vykurovania, zmeny v pohladoch atd proste v mnoho vykresoch). Ak chcete viem vam do spravy poslat kontakt na projektantov.
Odpovedať
Profilova fotka
@ggaabbrriieellkkaa Aj ja vám odporučím architekta lebo už teraz máte navrhnutý väčší dom ako si môžete dovoliť a to bez tých podkrovných izieb, ak to idete stavať firmou alebo cez živnostníkov.
Odpovedať
na kreslenie som si nasiel sweethome 3D program . A to sa chcem zmestit do 60 - 70000€ ale aj tak to ide este projektantovi
Odpovedať
Profilova fotka
keď sa chcete zmestiť do 80000€ tak musíte buď hľadať firmu, ktorá vám dá takú cenovú ponuku ale trochu sa uskromniť a možno sa aj niečoho vzdať alebo stavajte svojpomocne s tým, že si to treba všetko dopredu poriadne rozrátať. takto je ťažko povedať, či sa do takej sumy zmestíte ale dajte urobiť normálny projekt a na základe toho si môžete potom dať urobiť aj cenové ponuky od nejakých firiem a uvidíte či sa do toho, niektorá zmestí.
Odpovedať
Ahojte. @bubak99 pekny obrazok, ale skus tam nakreslit vsetok nabytok ci sa tam vojde. @ggaabbrriieellkkaa Chodenie po schodoch je neprijemne, nechces radsej vsetky izby na prizemi? Biely Porfix je fajn, aj polsky je fajn, Ytong smrdi. Do 80.000 euri sa vojdes ak si to sama zorganizujes, nemusi pohnut ani prstom. Najdrahsie na stavbe je organizacia (zohnat materil, robotnikov, vediet ako sa to robi), potom dozor (majstri) a najlacnejsia je manualna praca (svojpomoc vela neusetri).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?