Čo na to hovoríte?

Dobrý deň, sme 3-členná rodina, hľadáme projekt, nechceme nič veľké ale pritom vzdušné, čo hovoríte na tento? Ďakujem za komentáre http://aledomydrewniane.pl/projekty,d... Izbu na prízemí by sme asi zrušili....
Odpovedať
Profilova fotka
@adulkas myslím, že projekt je fajn. Aj keď ako si aj sama napísala. Spodnú izbu by som zrušil. Ale inak sa mi to zdá fajn, praktické, rozumne rozmiestnené a to je podľa mňa dôležité. Nie je to nič veľké, ale zato účel to splní myslím, že dokonale :-)
Odpovedať
@adulkas pozri si aj Juhas drevene domy,ceny uz tam mas
Odpovedať
Profilova fotka
môže byť pokiaľ rozlohou celého domu a jednotlivých miestností ti to stačí tak prečo nie. Aj keď možno by som si to vedel skôr predstaviť bez poschodia. Pôsobilo by to pre oko, aspoň teda pre moje lepšie. Ale možností je veľa skús si ešte pozrieť iné projekty drevodomov.
Odpovedať
@adulkas Silne pochybujem, ze takyto typ domu s mini oknami bude posobit vzdusne, ale ak sa vam to paci, tak preco nie. Podorys na prvy pohlad pekny, ale izby male, kuchyna panelakova bez akehokolvek ulozneho miesta. Izbu dole by som urcite nechala, obzvlast ak uz dalsie byvanie na starobu neplanujete, pretoze splhat sa na stare kolena po takychto schodoch asi nebude nic moc. Pripadne ako hovori @luki784 ak pozemok dovoli, isla by som radsej do bungalovu, kde nebude aspon to stiesnene podkrovie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ninnu som rád, že súhlasíš. Takéto podkrovie mi pripomína chaty, čo sa robievajú na takýto štýl. Normálne sa tam fungovať nedá, aspoň teda taký je môj názor. Aj keď mi je jasné, že každý máme iné nároky a možno je problém v tom, že som náročný :-D
Odpovedať
Dispozičné riešenie kúpelne nieje vyriešené najlepším spôsobom, pretože spája WC so kúpeľňou. Je to z časti aj otázka hygieny ale možno v budúcnosti sa vám rozrastie rodinka a budete mať chlapca a dievča a viete aké baby sú, že v kúpelní trávia veľa času :) Moc sa mi nepáči aj riešenie kuchyne, že keď zo zádveria prídete do chodby, tak vám vaša návšteva uvidí ako prve kuchyňu (kuchynskú linku), ešte ku tomu je drez orientovaný oproti chodbe, čiže nejaká nečakaná návšteva vám môže uvidieť neumyté riady. Z mojej strany nieje tento dom riešený dispozične dobre. :) ale koľko ľudí toľko chuti
Odpovedať
@luki784 2-3 izbovy byt alebo nieco podobne so zahradkou? Je to individualne u kazdeho,ale neviem,preco by sa tam nedalo celorocne zit. Pre jednu rodinu fajn,radsej zvacsit hore izby na ukor druhej kupelne,ktora na tu rozloh u je zbytocny luxus na ukor miestnosti,ktore maju len 8 alebo 11m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@adulkas toto mi velkostou aj vzhladom pripada ako vikendova chata. Pojem nie velke ale vzdusne- definuj.....toto je tmave az take tmave zvnutra. Suhlas total s ninnu- izba dole by na starobu chybala, takze ak tak radsej bungalov ( podoivniceny) vacsie okna, strecha s mensim sklonom.... vychod na zahradu... usetris jednu kupelku ked budete len na prizemi a obyvacku s kuchynou vacsiu... dve vacsie spalne so satnikmi a navsteva sa vyspi aj na gauci. mne sa tie vysoke polske domy nepacia s tymi mohutnymi strechami a malymi oknami...
Odpovedať
@adulkas To chcete ako víkendovú chatu niekde na Orave? Celkom pekná chatka. Ak vám vyhovuje, tak prečo nie. Ale vážne - myslím, že je to pre 3 člennú rodinu dosť malé. Ako 3 izbový panelákový byt. Ak sa vám to ale páči, nikto ťa ale odhovárať nebude. Tú izbu dole by som ale nechal, dve izby hore a dole spoločná obývačka je málo. Hlavne na staré kolená sa ti nebude chcieť chodiť hore - dole z dennej časti do nočnej.
Odpovedať
Profilova fotka
@hora111 veď dobre nehovorím nič, som napísal, že asi som ja náročný. Povedal som len svoj názor. Je mi jasné, že každý máme iné predstavy a iné nároky na bývanie :-)
Odpovedať
@luki784 ved ja pekne,mier
Odpovedať
Este jedna vec, teraz som si uvedomila, ze my mame momentalne v byte iba cisto gauc s televizorom na 24m stvorcovych a pokojne by som prijala aj 2x taky priestor. Tu je na taky isty rozmer naplanovana v podstate komplet obyvacka aj s jedalnou, to si naozaj neviem predstavit, nehovoriac o hroznom rozlozeni nabytku v nakrese. V realite pozerat na TV vzdialenu 6 metrov, pricom vo vyhlade je este aj jedalensky stol, no neviem. A v tom jednom volnom rohu, kam by teoreticky mohla ist to tiez asi nebude vyhra. Asi je to o prioritach, ak sa vam paci takyto typ domu, tak tazko sa preorientujete na nieco ozaj svetle a vzdusne. A moderne. Takyto dom, ak nebyvate v nejakej oravskej dedinke bude podla mna o par rokov nepredajny (ci uz aj teraz je?) Jasne ze pre 3 ludi stavat obrovsky dom nema zmysel, ale rovnako by pre mna nemalo zmysel stavat cosi taketo. Okrem toho, drevo sa da krasne zakomponovat aj do typovo uplne inych projektov, rovnako aj ten vidiecky styl.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@adulkas Za mňa pozor na tieto veci pozor aby projekt spĺňal všetky naše normy keďže je z Poľska. Takýto dom sa nehodí do každej zástavby aj keď Vám sa možno páči ale uvedomte si že svojou stavbou vytvárate okolie ostatným tak aby jediný váš dom neudieral do očí každému na prvý pohľad. K dispozícii nie je to najhoršie stačí preriešiť obývačko-jedáleň, izbu dolu by som nechal moc vzdušný projekt nebude to sa dá len veľmi ťažko dosiahnuť aby bol projekt aj malý aj vzdušný to pocítite hlavne hore lebo z pôdorysu to nieje vidieť ale izby sú pod strechou tak strop v nich bude šikmý a to zoberie dosť priestoru a budú vyzerať stiesnene aj keď podlahová plocha nie je najmenšia, okrem kúpeľne tá my vikier tam bude strop rovný.
Odpovedať
Profilova fotka
@adulkas Čo sa týka rozlohy (plochy) je tento dom pre 3-člennú rodinu tak akurát. Síce nič "vzdušné", ale 108 m2 úžitkovej plochy pre 3 ľudí nie je určite málo, aj keď plocha pod šikminou má svoje obmedzenia. Sympatické je to, že si vyberáte menší pôdorys s využitím podkrovia. :-) Problém ale vidím v tom, že celkovým vyznením ide skôr o chatu, než klasický RD a teda je absolútne nevhodný mimo les, mimo rekreačné zóny - teda do nejakej súvislej prímestskej rezidenčnej zástavby, kde bude pôsobiť ako päsť na oko. V tomto sa plne stotožňujem s @martosko -m. Pokiaľ je to ale niekam do riedkej podhorskej zástavby, beriem späť... ;-)
Odpovedať
Dom pre 3-člennú rodinu stačí, je fajn. Avšak pred tým ako sa rozhodnete pred stavbou drevenice, tak si ujasnite, kto sa bude o ňu starať keď budete starí. Mám na mysli údržbu, teda natieranie dreva. Za mladi to ide, ale na staré kolená?
Odpovedať
Dobrý deň veľmi pekne ďakujem za názory posunuli nás ďalej
Odpovedať
Pridávam pár drobností: stat bude na Myjavských kopaniciach všetci susedia sú oddelený stromami, pozemok j e svahovity pomerne úzky, na pozemku je ešte starý domček po babke, ktorý chceme ponechať využiť ako hosp.budovu, preto žiadna pivnica, dediť budem cca 150m2 dom (ale niekto nevie kedy) to je jasné, projekt by sme chceli individuálny zatiaľ len pokukujeme čo by sa asi páčilo a pospájať do našej predstavy
Odpovedať
@adulkas je dobre, ze vas to posunulo dalej. Predsa len je lepsie si vypocut aj ine pohlady na vec, nech si vies viac zvazit ci je to vhodne pre vas alebo nie. Za mna ako inspiracia mozno fajn, ale to je tak vsetko. Najma ako tu uz zaznelo to prizemie nie je vhodne poriesene na nakrese. Mozno ale keby sa tam zrusi ta izba, tak by sa dalo dat tomu prizemiu iny rozmer ;-)
Odpovedať
@adulkas Bývam v drevodome, tak vyjadrím môj pohľad na vec: 1. Do poschodového drevodomu by som nešiel, lebo by ten strop medzi poschodiami musel byť sakra dobre zmáknutý, aby nevŕzgal a aby ani po čase nezačal vŕzgať a pukať 2. Pôdorys sa mi páči, dole by som dal spálňu a hore izby a sklady 3. Čo sa týka drevodomov celkovo, treba si dobre rozmyslieť, či chceš mať vnútorné aj vonkajšie povrchy stien drevené. Vonkajšie treba pravidelne natierať a vnútorné, pokiaľ je priznaná prirodzená kresba a farba dreva, nerovnomerne tmavnú. Napríklad za nočným stolíkom je po pár rokoch drevo ešte stále bledé, ale zvyšok steny už stmavol. Nočný stolík vymeníš za menší a na stene ostane bledý fľak. Čo s ním spravíš? Na trvalé bývanie odporúčam pri drevodome stierkovaný interiér a možno pár priznaných hranolov na strope. Ak sa rozhodneš predsa len pre celoplošný drevený obklad napríklad na stropoch, neošetri drevo buď nijak, alebo takým náterom, ktorý sa dá časom pretrieť komplet na bielo. V žiadnom prípade to nenatri voskom!
Odpovedať
@jakino veľmi pekne ďakujem
Odpovedať
@bertie presne nad tým uvažujeme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?