Čo je na tom pravdy?

Ahoj ľudkovia:) čo je pravdy na tom, že pokiaľ máme projekt domu tak doby musí stáť...teda byť obývateľný do určitej doby?? (že napr. 2-3roky?) Teda aj skolaudovaný ? ako to je? vopred ďakujem:) ♥
Odpovedať
ja si myslim, ze to s projektom nic nema- stavebne povolenie ma platnost dva roky, potom si treba poziadat o predlzenie.
Odpovedať
Aha:) a keď získame stavebné povolenie tak do dvoch rokov teda treba mať dom postavený? Inak ďakujem ;-)
Odpovedať
@mey8 stavebne povolenie ma platnost /lehotu na dokoncenie stavby/ tri roky, ak idete svojpomocne, ak idete dodavatelsky, tak dva. Ak do dvoch rokov od vydania stavenbeho povoleni so stavbou nezacnete, tak stavebne povolenie straca platnost... Pred skoncenim platnosti povolenia je mozne poziadat o jeho predlzenie. Nie jeden clovek staval viac rokov..... Poznam takych, co uz 10 rokov stavaju.....
Odpovedať
@mey8 http://www.minv.sk/swift_data/source/...
Odpovedať
Profilova fotka
@mey8 ;-) Ešte raz. Stavebné povolenie, o ktoré si musíš požiadať (a absolvovať procedúru vybehávania potrvdení a povolení, trvá v lepšom prípade 2 - niekedy však aj 5 mesiacov) sa spravidla vydáva na 2 roky. Ak ich nedokážeš splniť, požiadaš si o predĺženie lehoty... A spravidla ho aj dostaneš. Ale čím dlhšie staviaš, tým výstavbu viac a viac predražuješ. Mne sa podarilo murovaný dom kolaudovať do 9 mesiacov po vydaní SP. A rovno sme aj v deň kolaudácie prespali, keďže dom sme mali už aj zariadený.
Odpovedať
@leonardom ono sa tu pletu dva pojmy... platnost stavebneho povolenia a lehota na dokoncenie stavby.... Platnost stavebneho povolenia je dva roky od pravoplatnosti povolenia. Tato platnost sa da predlzit, ak o to stavebnik poziada a uvedie padne dovody. Lehota na dokoncenie stavby je spravidla dodavatelsky dva roky, svojpomocne spravidla roky tri. Tato lehota sa da tak isto predlzit na poziadanie stavebnika.
Odpovedať
@mey8 Dôležité je na základe stav. povolenie začať stavbu do 2 rokov, inak stav. povolenie stráca platnosť. Tak to máme aj my v stav. povolení. Ale ako uviedli predo mnou, dá sa predĺžiť platnosť stav. povolneia. Ak so stavbou začneš, tak st.povolenie platí a môžeš stavať aj 5 rokov. Nikto ti nemôže prikázať dokončiť stavbu do určitej lehoty. Napr. ak nemáš financie, tak ako ťa donútia dokončiť stavbu?
Odpovedať
@chrobak7 stavebny urad? V mojom stavebnom povoleni bod 8: "8/ Stavba bude dokončená najneskôr do 3 rokov odo dňa nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia."
Odpovedať
@chrobak7 Mas pravdu a uplne s tebou suhlasim.Ja som si tiez do stavebka dala ukoncenie stavby za 5 rokov.Takze po 3 rokov si to pojdem predlzit na dalsi rok dva neviem ako to teras funguje ale zistim ked budem potrebovat len aj za to sa plati.Poznam ludi co byvaju v dome a nemaju ho este skolaudovany a tak kazdy rok chodia si poziadat o predlzenie.Ale ked dostanes stavebne povolenie tak musis do 2 rokov zacat stavat alebo aspon kopat lebo po 2 rokoch musis znova ist obnovit stevebko lebo inac ho mas neplatne.To je nase Slovensko.
Odpovedať
@petka456 a to akoze iba na Slovensku je to tak?
Odpovedať
@gashtaan Neviem asi vsade je to tak atolka buzeracia a sikana na nas mladych co nieco si budujeme.Asi tolko.
Odpovedať
pokiaľ viem, skolaudovať si povinná jedine keď máš úver pre mladých a to do dvoch rokov od začiatku čerpania. inak môžeš stále predlžovať povolenie..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@anshelia Diky.O tom som nevedela.Ja uver nemam zatial ziadny.Ale ak je to pravda tak som rada.Lebo neviem ci to aj za tych 5 rokov stihnem ked musim chodit aj do prace a ked mam volno tak idem na dom.Som zasa o nieco mudrejsia.A kolko stoji take predlzovanie nahodou my nevies napisat.
Odpovedať
Nepokladam to za sikanu. Je to ochrana tych, co tam uz byvaju, aby nemali za plotom stavenisko 10 rokov.
Odpovedať
@anshelia @petka456 To nie je len pri úvere pre mladých, ale aj pri postupnom financovaní. Tiež mám 2 roky kvôli postupnému financovaniu. V stavebku mám dokončenie stavby do troch rokov.
Odpovedať
@petka456 to už na stavebnom úrade sa treba opýtať koľko to stojí, to fakt neviem. my máme úver pre mladých a preto viem, že sme museli skolaudovať do dvoch rokov. teraz to hodnotím ako dobré, aspoň sme sa mali dôvod ponáhlať :-D
Odpovedať
@megdesign Máš pravdu, mám to aj ja ako 36 mesiacov. Ale čo sa stane, ak to človek nedokončí? Asi nič. Budú čakať, kým to nebude hotové. Platnosť stavebného povolenia už nemôžu zrušiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?