Čo hovoríte na tento typ bungalovu?

Profilova fotka
Ahojte, na jesen chceme zacat so zakladmi. Pozemok ma 25x25m. Hladam domcek, ktory bude mat garaz, technicku miestnost, dve detske izby a spalnu so satnikom a mini kupelnou. Ak mate nejake zaujimave podorysy tak budem rada ak ich sem pripnete 🙏
Odpovedať
Profilova fotka
:
Odpovedať
@tinka349 celkom ma pobavilo ze na jesen chcete zacat stavat a projekt este nemas. A na tomto co si pridala sa ti co nepaci?
Odpovedať
mne sa veeeelmi paci tento
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka349 No tiež by som to nevidel tak ružovo s tým začiatkom stavby hlavne keď teraz kvôli Corone pomali stoja všetky úrady. Čo sa týka projektu DJSarchitecture nemajú zlé návrhy ale takto hrozný som už dávno nevidel, ani sa mi nechce písať čo všetko sa mi na tom nezdá ale skúsim. Chcete štvorizbový dom ale tu je za garážou nejaká neidentifikovateľná prázdna miestnosť, väčšia ako rodičovská spálňa, čo je dosť divné lebo technická miestnosť vyzerá byť v malej komôrke za kuchyňou. Potom by to chcelo uzatvoriť zádverie, ten maličký záchod pri vchode by som zrušil, máte v bungalove tri WC, Obývačka je strašne divne riešená sedačka je v strede miestnosti a za ňou ešte jedálenský stôl a potom je tam prechod na nejakú mini terasu v podstate širší balkón a príde mi že medzi obývačkou a kuchyňou ako aj chodba môže byť dosť tmavá, chcelo by to pridať nejaké okno medzi stôl a linku. Čo sa týka izieb sú dosť veľké ale tak divne riešené že mať posteľ trčiacu do stredu miestnosti nie je žiadna výhra a to preto lebo ju nieje o akú stenu oprieť. Rodičovská izba je asi jedná slušná ale tá kúpeľňa je asi to najhoršie na celom dome, okrem toho že je bez okna pchať sa do sprchy cez 20 centimerový otvor medzi umývadlom a záchodom to musí byť horor, a čo sa týka druhej kúpeľne tá má dosť zvláštny tvar a tiež môže byť dosť tmavá. Čiže na to že je tam jedna prázdna miestnosť je zvyšok zbytočne natlačený a nepraktický popozeral by som sa po inom projekte.
Odpovedať
po par upravach by mohla byt garaz tam kde je spalna a v pracovni by bola spalna. Vela zalezi od orienřtacie svetovych stran to by vam poradil projektant ake miestnosti kam .
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko dakujem za koment 🙂 ta miestnost za garazou je cosi ako sklad na naradie, bicykle . Tie postele v detskych izbach by som riesila inak, skor ku stene by sli. Este zvazujem bungalov do tvaru L . Toto vedla obyvacky je tiez sklad na bicykle a naradie.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka349 ahoj.. aky mate rozpocet ? nerozmyslali ste nad vlastnym projektom ?? do jesene to uz asi nestihnete ale minilane by sme mali si stihnut vybavit vsetky papiere. co sa tyka projektov z netu je velmi mala sanca ze najdete taky ktory bude uplne vyhovovat. ja by som odporucal si najst sikovneho projektanta a nechat ho pripravit podla vasich predstav. clovek sa vacsinou buduje raz za zivot tak je lepsie mam vsetko podla vlastnych prdstav a bez kompromisov.
Odpovedať
Profilova fotka
@matusmino rozpocet sme neriesili... pozemok uz mam o rozmere 25x25, plus na dom ratam 100-120000€? Tento vcelku splna vsetko co chcem:
Odpovedať
Profilova fotka
@matusmino a este hrubu stavbu spravime svojpomocne, takisto kurenie a elektrinu.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sedi ten prvy co si pridala, tam je to fajn aj rozlozenie izieb aj vsetkeho, akurat mozno by som urobil este nejako vchod z domu do garaze, aj ked to je vec, ktora niekomu moze vadit
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka349 ako mas Pozemok na světové strany ? kde mas sousedov ? v tomto projekte je nulové zadverie a a z moji pohledu dost tmavá chodba k jizbám ( svetlovod by to vyriesil možno ). male koupelne a celkové mam pocit ze tie kupelne a šatník su dost male miestnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka349 No pri tomto asi takto, nejak si pozabudla na technickú miestnosť, nemáš kam dať ani práčku a nie to ešte všetky technológie potrebné na chod domu, zádverie zasa nieje uzatvorené, a nejak asi rada upratuješ lebo zasa tam máš tri WC, keď je jedno samostatné načo je daľšie hneď vedľa v kúpeľni. Príde mi že zaraiďovacie predmety asi nebudú v dobrej mierke toto sa v takýchto programoch stáva, lebo ten šatník v spálni na to že má 3 m2 vyzerá luxusne nepríde mi že to je rozmer 1,5x1,5 metra, divné mi príde že jedna izba je prístupná z kuchyne . Podľa kuchyne vidieť že tento projekt robila žena tam sa dá naháňať a celkovo s tou obývacou časťou je to trochu prepísknuté 76 m2 ( aj keď pravdepodobne sú v tom aj tie chodby ) je samo o sebe rozloha aj trojizbového bytu a pritom ten priestor nevyzerá nejak ohromne. Čo som si minule nevšimol tak že chýba prechod z garáže do domu a tu tiež, keď je už garáž súčasťou domu tak je to divné nemať to prepojené to môže byť rovno oddelená a aspoň by sa nemusela vykurovať alebo temperovať. A ešte jena vec nieje tam zakreslená terasa a ak tie dvere z obývačky mali viesť k nej tak bude rovno pod oknami detských izieb čo nieje moc dobre ak bude chcieť posedieť dlhšie budete budiť deti. @matusmino Nepredbiehaj postupnosť, najskôr sa hľadá na internete potom sa kreslí vlastný a až potom obvykle človeku dojde že aj tak to musí niekto nakresliť a keď mu už za to platím prečo ho nenechať robiť aj svoju prácu, a tma sa už potom rieši aj rozpočet, územný plán a jeho regulatívy, materiál výhľady susedná pozemky a stavby, zastavanosť a podobne. Akurát ak môžem odporučiť ak oslovíš architekta nikdy mu neposielaj čo si sama nakreslila lebo ťa rovno odmietnu, architekti moc nemajú radi správy typu potrebujem urobiť projekt domu čo som si navrhla, teda aspoň v ateliery kde som pracoval to nemali radi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martosko suhlasim s takmer so vsetkym co si jej k tomu napisal.... a co sa tyka postupnosti som preto napisal ze ako ma otoceny pozemok a kde ma susedov lebo si vybrala ten Lkovi projekt pri ktorom je dost dolezite kde mas vychod zapad a susedov a vjazd do domu... pre to je pdola mna na zaciatku mam svoju vlastnu predstavu ze co a ako chcem mat v dome a potom podla toho hladat projekt na nete... lebo zadanie 3 izby technicka a garaz to nieje vela informacii.
Odpovedať
Profilova fotka
@matusmino tu som nacmarala svetove strany a cesty, je to rohovy pozemok. Z vychodu a juhu mam suseda, zo zapadu a severu bude cesta
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko tie rozmery izieb som zatial presne neriesila, obyvacku by sommisto zmensil lebo je to prehnane velke a aj kuchynska linka je na mna velka. Aj vchod do tej jednej izby by nebol z obyvacky a tiez to wc v strednej kupelni by som zrusila. Len destke izby by som nemohla dat opacne k terase lebo teraz maju detske okna na juhu, a tak by boli na severe, pricom tam je len pole a pole a pole, a ratam ze ta severna stena bude dost chladna. Technicka miestnost by nemohla byt v tej dielni co ma 13 m2? Dvere do garaze uz neviem kde by sa dali z domu 😁🤷‍♀️ Tak podstatne bude najst nejakeho dobreho architekta. Ja mam predstavu zatial o celkovom rozmere domu v tvare L 19x15 (max) a izby ako su na to podoryse. A chlap nema ziadnu predstavu 🤦‍♀️ Vsetko co poviem je VYBORNE LASKA MOZE BYT 🤦‍♀️ Ak mu poviem ze najdi nejaky dom tak nenajde lebo tie co najdem ja su najlepsie
Odpovedať
@tinka349 v tom L podoryse by som mozno skusila garaz s technickou vlozit na miesto kuchyne. Aspon by bola garaz blizsie pri vchode. Dom chces osadit len 2 metre od cesty zo strany vstupu? Nechces pred domom mat parkovacie miesto? A mas zistine ci nie je nejaka vzdialenost od ulicnej ciary? Tiez si nemyslim ze ten projekt je v spravnej mierke. V dome sa mi uz ziada mat jednu priestrannu kupelnu. Chodba je dost uzka, na sirku dveri to je malo. Chyba mi tam ulozny priestor pre upratovacie veci, pre pracku ale celkovo pre oblecenie ci budes stale sezonne odkladat niekde do vriec? Skus si to prekreslit na stvorcekovy papier v rozmeroch miestnosti ktore by ti vyhovovali aj so zariadenim v realnej mierke. Este si poloz otazku preco chces dom. Co ti v byte nevyhovuje, co ti chyba a ci vies najst pre to miesto v dome.
Odpovedať
@tinka349 hej kludne 19 x 15 dom na pozemok 25 x 25. Uz s tymi bungalovmi Vam dobre vsetkym. Aka je dovolena zastavanost? Stavebna ciara? Na 2 metre od ulice zabudni. Rozostupy od susedov? A ten Lkovi projekt je katastrofa. Ta nocna cast to su co za mini rozmery? Realne sa skus zamysliet nad detskymi ci spalnou. Cele zle.
Odpovedať
@tinka349 este si uvedom ze 7 metrov sirka domu je vnutorna sirka 6 metrov. To mame my a v tej sirke mame spalnu so satnikom a dalej len detske a chodba. Neviem si predstavit tam vtrepat este kupelnu ako je to vtom podoryse. To ti uz potom naozaj vyjdu male detske. Pri 600 stvorakovom pozemku asi budes musiet ist aspon do ciastocneho poschodia. Nemyslim ze si ohladom toho vies realne predstavit ako to bude. Najlepsie bude ked to nechas na projektantovi. Ked ste chceli taky dom uz ste mali hladat aj na neho vhodny pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka349 neviem neviem. Ja tam vidim viac minusov ako plusov. Asi by som to fakt cele nechal na projektanta lebo samu seba zamotavas do toho co chces/nechces a cim dalej tym to vyzera byt horsie. Najdi si sikovneho cloveka. Povedz mu co v dome urcite chces a co urcite nechces a nechaj ho pripravit nejaky navrh a od toho sa budete posuvat dalej lebo toto je len strata casu 😄 a pri tej (ne)velkosti pozemku co mate je dost narocne osadit dom ktory tu prezentujes.
Odpovedať
@tinka349 takže: dom fajn, ale nie na pozemok o rozmere 25x25m. Tam by som uvažovala o poschodovom dome.
Odpovedať
@tinka349 ten L kový dom vyzerá celkom fajn... ale len na projekte. Môže slúžiť ako predstava pre architekta, čo chceš. On by musel zväčšiť izby, z jednej kúpelne urobiť tech. miestnosť, zmenšiť obývačku kuchyňu, proste celý prekopať. Ja som prešiel milión projektov, uvažoval som aj nad vlastným a nakoniec som sa rozhodol pre ten prvý, čo si uviedla. O120G. Už ho staviam, urobil som pár drobných zmien vo vnútri a keby som si mal vyberať znovu, opäť si beriem tento istý.
Odpovedať
Profilova fotka
@insed neposles mi prosim podorys co a ako si tam pozmenil? Bola by som ti velmi vdacna 🙂
Odpovedať
@tinka349 takeho super chlapa mas a este sa stazujes :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@bigjamajko tak nie je na skodu keby kazdy dal nejaky napad 😉
Odpovedať
my mame pozemok 19x30m a ideme do poschodoveho s garazou (od ardprojekt). od horneho suseda musime mat vzdialenost 3m od hranice (protipoziarne pasmo) a od dolneho 5m od hranice (7m medzi izbami). k tomu dodrzat ulicnu ciaru, ktora je u nas 5m. taktiez musime mat miesto na parkovanie pre navstevu na nasej parcele, ziadne parkovanie na ulici, dostatok priestoru pre zachranne zlozku. zastavanost na stavebnom urade neriesili, nakolko nemame extremnu plochu. skus preluskat este internet a mozno najst iny typ bungalovu alebo ist do poschodoveho. hlavne si spiste podrobnejsie, co chcete na pozemku, co v dome, ci chcete oddelit nocnu a dennu cast, aka by mala byt kuchyna a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?