Čo hovorite na tento podorys RD?

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o postrehy k tomuto podorysu RD. Rozmery pozemku su 20 m (sirka) * 40 m (dlzka). Rozmery domu su 11 m * 17 m (vonkajci plast). Orientacia je zaznacena na 2D obrazku. Dalsie nakresy v 3D su tu: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp... https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp... https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp... https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp... Dakujem.
Odpovedať
Prave som si vsimla, ze orientacia N znacky je zaznacena presne naopak. Preto prikladam linky a obrazok este raz. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp... https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp... https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp... https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fp...
Odpovedať
@palculienka21 pekný a dobre otočený projekt, ale: 1. zádverie je malé 2. urobil by som vchod zo spálne do kúpeľne a dal tam sprchu. Vaňu by som dal do tej druhej 3. Vymenil by som polohu sedacej súpravy za telku s krbom a viac by som asi presklil stenu za telkou (momentálne za sedačkou)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino @palculienka21 plne suhlasim s nazorom vyssie. V zadveri mas malo miesta, ak to nechas takto usporiadane, rataj do pracovne so skrinami na prilezitostne kabaty... Idealne mat zo zadveria vstup do technickej, kde nozes mat snury a radiator rebrik na stene a rovno si tam das v zime susit mokre veci, pripadne topanky... chyba mi to ulozny priestor inak v pohode. Ak to necjas takto, tak do tej rozsirenej chodby na zaciatku si mozes dat nieco taketo, stol a nad nim luster..v tvojom style samozrejme https://www.houzz.com/photos/20190331... Co sa tyka obyvacky, toez plne suhlasim s nazorom vyssie, otocit sedenie, chladnicku zabudovat, to barove sedenie zrusit a dat tam trojstranny krb, ta kuchyna nebude taka rozbita na vsetky strany. Skoda ze v spajzy nemas okno na sever, nebude studena...
Odpovedať
Profilova fotka
@palculienka21 mne hned udrelo do oci akoby sa dom krutil okolo vstupu do domu vsetko okolo je povykrajovane, ked vam to tam nepasovalo preco ste nedali vstup z boku? nikde nieje prikazane mat vstup od cesty, ked su na to ine dovody tak fajn len moj pocit ze ten vstup sa tam nehodi , a narusate nim aj oddychovu zonu a musite chodit cez cely dom, okna v obyvacke za gaucom sa tam nehodia radsej jedno velke, kludne vstup z juhu , mate tam okna tak asi sused nieje blizko a mozte si dat aj presklenne dvere tym padom netreba ziadny svetlik a vchodove dvere sa prirataju ku tepelnym ziskom
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino & @bambula626 Prečo si tu každý (nielen Vy dvaja ;-) ) myslí, že projekt je na to, aby sa doňho len tak hala-bala zasahovalo...? Však posuň priečku, okno daj inam, dvere zruš... ďalšie pridaj... @palculienka21 Vyber si taký projekt, aký sa Ti páči - sú ich stovky...! A stotožni sa s filozofiou projektanta, alebo si vyber projekt iný. Podľa mňa tento projekt má hlavu aj pätu. Aj zádverie je také... akurát. Veď nestaviaš úrad. Aj orientácia na sveetové strany sa mi pozdáva. Jediné, na čo by som si dovolil upozorniť je riziko prehrievania centrálnej dispozície v letných mesiacoch. Tu sa bude musieť niečo vymyslieť s tienením.... Buď dostatočné strešné presahy, alebo slnolamy... alebo exteriérové žalúzie... A ešte otázočka: a neporozmýšľali ste nad menším pôdorysom a 2 spálňami v podstreší...? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom haha som sa zasmiala. Pretože mám tri deti a viem že v zádverí 2,5mx2 m sa ani nahaodou ešte raz ani náhodou rodina s detmi pohodlne nezmesti.... a to nie je len moja skusenost, celu tu pracovnu by som spravila ako satnik, botnik, sklad na ruksaky a veci po ruke, po ktore nechces behat obuty cez cely dom. Projekty robia archtekti, zeny v nich upratuju-))))) ine naroky ma mlada rodina a ine dvaja starsi s deckami za humnami.. ja ako bezdetna som byvala uplne inak ako teraz. Keby nam to vyhovovalo aj pri detoch, tak nestaviam dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Na jednej strane s tebou súhlasím že projekt musí vyhovovať hlavne majiteľom, nech si hovorý kto chce čo chce, na druhej strane nie každý čo sa za 5 min naučí ovládať nejaký online program vie robiť projekty. Tu napríklad by som si pozrel možnú zastavanosť lebo podľa horných rozmerov vychádza na cca 50% ak nieje taká dovolená celé kreslenie bolo na nič, potom to že v dome nieje žiadne samostatné wc je už len bonus
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 Tou najprimárnejšou úlohou zádveria je robiť "nárazníkovú" zónu medzi exteriérom a interiérom domu.. Zádverie je časťou predsiene, eliminujúcou negatívne javy, spojené so vstupom resp. odchodom z domu. To znamená, že svojimi zatvorenými dverami výborne poslúži ak je vonku -10°C a niekto otvorí vchodové dvere, aby tým, čo sedia v obývačke naťahalo na kríže. :-) Resp. ak vbehnem v zablatených bagandžiach do domu, tak ich zanechám v tejto zóne a nezanešvárim si štrkom celú predsieň. 5 členná rodina sa nemusí NARAZ vyzliekať / obliekať. V prípade nutnosti vypomôže aj zvyšok predsiene. Prečo ale za každú cenu zväčšovať túto "špinavú" zónu. Ty ju chceš mať veľkú - maj si ju, máš na to právo. Ale @palculienka21 má možno iné zvyky a inú predstavu. Mala si rovno v 1. odpovedi napísať, že Tebe by takéto zádverie bolo pri 3 deťoch malé a ide sa ďalej, či.....? :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mne osobne sa napriklad nepaci to, ze do kuchyne musi ist clovek cez cely dom. Skor by som dala kuchynu s obyvackou do predsie a izby dozadu. Bolo by to tak pekne opticky oddelene a myslim, ze by to bolo aj prakticke. Co sa tyka chodbicky, zadveria, tak tam by som tiez zrejme riesila trosku vacsi priestor. Ale to je uz zas vec nazoru a vkusu :-)
Odpovedať
@leonardom ale toto nieje zadverie, to ma nakreslene ako satnik hned za vstupnymi dverami, takze sa tam komplet prezuju, vyzlecu z kabatov. kym su deti male este aj s kocarom pojdu dnu. Akoze prideme domov a dvaja pojdu dnu a dvaja pockaju kym sa ti dnu vyzlecu? a navstevy tiez polka navstevy pocka vonku, polka sa vyzlecie. V panelaku sme mali velku halu s velkou skrinou, nie toto, to bolo v garzonke a tlacili sme sa tam dvaja v kabatoch. Pytala si postrehy, dostala ich. Tiez mi pride ta predsien mala a preco nema rodicovska kupelna vstup zo spalne nechapem.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ja nie som advokát tohoto projektu - mňa osobne za srdce nechytil. Len som reagoval na reakciu... :-) A to "veľké štvorcové", čo ste mali v paneláku, to nebolo zádverie - to bola akiste hala (= predsieň). :-) Môžem odprisahať, že zádverie v mojom aktuálnom dome nie je väčšie od toho tu na obrázku, a absolútne nemáme problém. Dom sme si nechali nakresliť pre seba - na každodenný život. No a pokiaľ sa nás zíde viac, tak sa obúvame (obliekame) na etapy... Nikto zatiaľ o život neprišiel. :-) :-) :-)
Odpovedať
@jakino, @bambula626, @jblaze, @leonardom, @martosko, @hena8874, @atlaska, v prvom rade chcem vsetkym podakovat za vase postrehy a pripomienky. Niektore z nich nas istotne priviedli k zamysleniu sa :-). ZASTAVANOST - vychadza na necelych 24%(187/800), co by malo byt v poriadku v danej lokalite. CHODBA - je tam nakreslena 2 m vstavana skrina na pravej strane a vlavo som zamyslala dat vesiakovu stenu s nizkym botnikom, na ktorom by sa dalo aj sediet a uzku komodu na satky a podobne prkotiny. Potom cisty priestor, ktory by tam ostal, bol 2 m * 1,25 m. Ale pouvazujem na jej rozsireni na ukor pracovne o cca dalsich 40 cm. KUPELNE - ako hlavnu kupelnu sme chceli spravit tu s vanou, vychadza aj vacsia. Manzel tiez rozmyslal umiesnit do nej dvere aj zo spalne, ale to sa mi zdalo zbytocne. Tu druha, mensia bola skor urcena detom. TECHNICKA MIESTNOST - ta by bola prakticka niekde pri vchode, ale neviem ju tam napasovat. Musela by som rozsirit dom, co velmi nechceme. OBYVACKA - ta nas poriadne potrapila :-) a priznam sa, ze nie som s nou celkom stotoznena. Ide hlavne o krb. Ten by sa mi pacil najviac hned pri komore, pri stene. Obavam sa vsak, ze by sa zbytocne prehrievala. Miesto, kde som ho umiestila sa mi tiez nepozdava, lebo je relativne blizko TV a tiez prechadzat okolo TV s drevom, mi pride nie dost idealne. I ked ho skor chceme pouzivat na prilezistostne dokurovanie. Neviem.... Dat ho naopak k obvodovemu muru mi pride dost nestastne riesenie, lebo by som cast tepla vypustala von. Za sedacku som ale umyselne dala stenu, aby nam tak velmi nesvietilo na TV. Kazdopadne mame nad cim rozmyslat... KUCHYNA - viem, ze je dost daleko od vstupu, ale tu chceme mat s vyhladom na zahradu. Skusala som ju aj prehodit s obyvackou, ale to by bol az moc velky "open space". Takto sa mi to paci viac. Nechcem, aby mi bolo vidno priamo do hrnca :-). TIENENIE - ako zabezpecenie proti prehrievaniu rozmyslame nad dostatocnym presahom strechy a v pripade potreby aj nad slnolamami. No nic, skusime to este prekreslit. Isto vyskusame aj vstup zboku a uvidime ako to bude vychadzat. Nad poschodim sme neuvazovali. Sme skor za bungalov. Kedze mladi nebudeme stale a chodit po schodoch na starost nechceme. Este sa ozvem :-). Dakujem moc.
Odpovedať
Článok sa načítava...
nechapem, komu ma sluzit "hlavna"kupelna? ked ta druha je pre deti, preco hlavna nema byt pre rodicov a preco by. sa do nej malo vchadzat s chodby a nie zo spalne? uchadza mi logika.
Odpovedať
hlavna v zmysle, ze ked budeme cez den v obyvacke / kuchyni, pripadne na terase / v zahrade, nebudeme chodit do tej mensej pri vstupe, ale do tejto vacsej, kedze bude viac poruke.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne osobne sa to celkom paci. ja by som nic nemenila. :-) Musi to vyhovovat vam :-) ono casom ak by ste chceli nieco zmenit tak zmenite. Ja som pri objednavani nabytku asi 100x zmenila typ, farbu,...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska suhlasim s tebou tiez mi to unika celkom. Asi by som to riesila najskor teda tak tu kupelnu, ze by som urobila do tej hlavnej dvere zo spalne a ta druha by bola klasika. Dvere z chodby. Bola by viac menej pre deti a pre navstevy umytie ruk a podobne ;-)
Odpovedať
@palculienka21 my chodime kazdy do svojej kuplene, ci sme dnu ci von. Ale mame aj samostatne wc s umyvadlom. rodicovka kupelne je super vec,hlavne so vstupom zo spalne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?