Co hovorite na takuto upravu projektu?

Profilova fotka
Ahojte, co hovorite na tieto zmeny? Nejake dalsie napady? Nam hlavne islo o odstranenie toho hlucheho priestoru v podobe dlhej zahnutej chodby. Som zvedavy, co nam na to povedia projektanti :)
Odpovedať
@wi5hmaster potrebujete tych 5 izieb? ten dom sa mi zda na 5 izieb primaly, ja som mala taku detsku 2*4m a teda poviem ti nic moc :) ja by som tie dve male spojila, nemusel by si robit dvere z obyvky a mal by si krasnu priestrannu spalnu kam by sa ti aj poriadna satnikova skrina zmestila. a technicku by som nerusila, taka rekuperacia uz bude asi pre vas nevyhnutnostou a nemas ju kam dat
Odpovedať
@wi5hmaster ahoj...prepac za vyraz, ale pripomina mi to panelakovy byt postaveny v 72 roku. Izby by som ani nenazval izby ale izbicky. Neviem ake mas stare deti...ale miesto na hranie pri malych detoch ziadne a pre skolaka tiez. Predstava, ze si dieta dovedie domov navstevu do tej malilinkej izbicky si neviem predstavit. Z obyvacky ist do izbicky dietata tiez nepovazujem za stastne riesenie....a sedacka vam potom vychadza ze bude cca 2m siroka. No kazdopadne...vy musite vediet co vam vyhovuje...
Odpovedať
Ouuu, klaustrofobia ako vysita.
Odpovedať
Profilova fotka
No tak ste mi nalozili :D Dakujem za vsetky nazory. - 5i vysvlovene nepotrebujem, spojit tie dve izby sme neuvazovali, porozmyslam este ;) obytna plocha je mimochodom cca 112m2 - @luck4 nie celkom chapem tu poznamku o rekuperacii. Mozes mi to blizsie vysvetlit? V dome ako sa ponuka, je voda ohrievana na solar, kurenie podlahove elektricke - miestnost, do ktorej sa pojde z obyvacky v tom upravenom navrhu nie je detska izba, ale pracovna - rozmery 2,4 x 4 mi na desku izbu nepridu male. V byte kde teraz byvam, mame spalnu 2,5 x 3,5. Ked si taku miestnost o cosi vacsiu predstavim ako detsku izbu pre 1 dieta, pride mi to dostatocne - L-kovy gauc moze ist na stenu kde je TV a naopak. Na tej sucasnej TV stene mi to vychadza, ze moze byt sedacka dlha 2.7m.
Odpovedať
skus si predstavit mat hracky stavebnice rozlozene na 80cm ulicke a vlastne tade denne niekolkokrat chodit. Fakt ako vo vytahu. Toto robit detom a vlastnym? Mne by paradoxne ta chodba nevadila aspon by to tak nepripominalo byt.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska LOL, pises to ako by som svoje deti isiel fyzicky tyrat. Neprezivaj to tak. Na rozlozenie hraciek v izbach priznavam som fakt nemyslel..
Odpovedať
@wi5hmaster no teraz neviem, ked si vravel o projektantoch myslela som ze riesite projekt, alebo to kupujete ako hotovy dom? narazala som na to, ze domy ktore dostanu stavebne povolenie od tohto roku musia splnat prisnejsie energeticke normy a to v bungalove bez rekuperacie asi len tazko dosiahnes. inak aj solarny zasobnik zabera celkom dost miesta, si pozri v mojom albume nejake foto technickej, mame presne toto riesenie solar + elektrokotol
Odpovedať
Profilova fotka
@luck4 ono je to pripravene ako projekt uz aj s vydanym stavebnym povolenim. Ked povieme ze do toho ideme, tak nam to postavia. Mozeme mat ale mensie poziadavky na upravy. Tak tu schemu som zatial vyprodukoval cez vikend. Len niektore komentare nemozem a ani nebudem brat vazne, lebo vsetci tusim vyrastali v priestrannych haciendach =-) album si pozriem
Odpovedať
nerozumiem preco vsetci argumentuju panelakovymi bytmi akoze stacili nam , budu stacit dalej. Asi preto staviam dom aby som ho mala priestrannejsi ako ten panelak. v izbach bude vydychany vzduch v noci, bez rekuperacie navyse zarosene okna...... ale mas pravdu bude to tvoj dom, stavaj co uznas za najvhodnejsie pre vas.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska dom je difuzne otvoreny, to znamena ze pary mozu prestupovat smerom von, rosit by sa nic nemalo. s tym rozmerom miestnosti ste mi dali este chrobaka do hlavy, musime nad tym este porozmyslat, co by bolo najlepsie
Odpovedať
Je třeba to plánovat podle vaší situace. Nevím kolik máš dětí a jak moc by vadilo kdyby měly společný pokojík, nicméně, kdybys ty spodní pokoje spojil, tak z chodeb uřízneš ještě víc a můžeš o to zvětšit tu technickou místnost. Já mám dva kluky 15 a 17 a i kdyby stál barák už dneska, tak jim stačí postel na vyspání a válení se s notebookem na klíně. Pokoj jim plánuju tak 12 m2. Menším dětem, první 2 roky a druhé na cestě pokoj 14 m2, takže nějakej plac na hraní tam bude, i když si stejně myslím, že hrát si budou hlavně v obýváku a já budu i radši. Když se povede, že starší děti odejdou, můžou pak mít každý svůj pokojík, ale u těch starších jsem tu potřebu nikdy nezaznamenal.
Odpovedať
@wi5hmaster pytas sa na nazor ludi a potom povies ze ich nemozes ani nebudes brat vazne :) tak chces vediet nazor inych alebo ta nezaujima? to co pisala @luck4 suvisi s energetickym certifikatom a na to aby si mohol kolaudovat potrebujes splnat nejake parametre, pri bungalovoch to je narocnejsie dosiahnut bez technologii ako napr. rekuperacia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak teď jsem si všiml, že větší technickou máš už dveřmi z obýváku vyřešenou. Mám to nějak roztažený až ven z monitoru a druhého obrázku jsem si nevšiml.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno ano, zaujima ma nazor ludi, ale k veci. Komentarmi typu "ze idem tyrat svoje deti", ktore zatial este nemam a ked budem mat tak mimochodom neplanujem nijak tyrat, sa neplanujem blizsie zaoberat. Ostatne reakcie su v pohode :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
tak a o tri mesiace neskor to vyzera ze mame finalnu verziu. Cuduj sa svete, 4izbovu. :-. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wi5hmaster jednoznacne lepsie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?