Čo hovoríte na náš projekt rodinného domu?

Pekný deň, zaujímal by ma váš názor na projekt domu. Prosím o pripomienky k dispozícii RD, vítané sú pozitívne aj negatívne reakcie. Vyjadrite sa prosím aj k veľkosti miestností :) Ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
nepaci sa mi prechod z garaze do tech miestnosti do obytnej casti domu,neviem si predstavit vyzuvat sa v garazi alebo technickej miestnosti najmä v zime,osobne som za to ze z garaze by nemali ist dvere do obytnej casti domu
Odpovedať
@katkah555 mě se nelíbí garáž v domě celkově. Hlavně podle té vizualizace ani pohodlně nevystoupíte z auta. Nehledě na to, že si výrazně zvýšíte tepelné ztráty. Radši garáž mimo dům, klidně spojenou s domem nějakým přístřeškem. A můžete zmenšit dům a přitom mít větší pokoje ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@katkah555 Osadenie na pozemok a svetove strany by sa zisli. kupelna v strede hned vedla spalne s postelou otocenou hlavami k tej kupelni - vsetko budete pocut. Rozvody vody a kanalizacie budete tahat pod celym domom pri tomto rozlozeni. Toto kreslil architekt, alebo je to katalog?
Odpovedať
prepáčte ale. ..veľa vecí zvláštne, taká veľká rozloha, a tak zle....zlý projektant... Garáž, ak musí byť v dome tak je úzka a krátka, Technická miestnosť - vchod z vonku? iba ak máte kotol na pelety, drevo. Inak je zbytočný lebo nič iné okrem kúrenia tam nedáte. Chodbička do izieb - bez svetlíkov totálna tma. Izby ? 10 m2 tak na pracovňu max. Tá druhá 12 m2 podlhovastá, po dodaní vstavanej skrine - šírkou nepoužiteľná. 1 ks Wc v dome? aj to šírka 90 cm po omietnutí + obklady max 85 cm a umýva-dielko bude LTT. V dome kúpelňa bez okna? Keby že máte dve chápem, ale takto prečo?. vstup- 120 cm???? využiteľnej šírky? to projektant nemôže myslieť vážne. Kuchyna+špajza+obyvačka sú v poriadku. Všeobecne možno skonštatovať, že ak chcete mať približne takto usporiadaný dom, + kupelna s oknom a náhradným WC tak vyhodiť garáž a prekresliť. Samozrejme každý máme iný vkus... kludne si to nechajte aj takto ak sa vám to páči. Ostane to na vás :-) . Pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
takisto ako aj v predchádzajúcich komentároch by som radila dať garáž preč, rozšíriť izbu vedľa garáže a vedľa nej dať technickú miestnosť a namiesto terajšej technickej kupeľnu a tú v strede zrušiť, tak vám vyjdu rozvody vody v podstate len po dvoch okrajoch domu (kuchyňa a dve kupeľky), zväčšiť aj tú druhú detskú izbu, tým pádom vyjdu aj kupelne s oknami v strede miestnosť bez okna - nejakú bordelmiestnosť, šatník, sklad. Vchod do wecka, ktorý je teraz zo zádveria, by som riešila z chodby. Podľa mňa je tam veľa chodby bez svetla, čiže by som uvažovala nad tými systémami, čo prepúšťajú svetlo zo strechy, neviem ako sa to volá presne :) obyvačkokuchyňa super, aj špajzička :)
Odpovedať
Tie izby sú veľmi malé, sirka 3m je minimum, radšej obetovať garáž a izby zväčšiť. Auto nepotrebuje vlastnú izbu..
Odpovedať
Mne najviac vadi kupelna v strede domu teraz tak mam v byte v starom som mal s oknom a v strede by som uz viac nechcel. A potom ta stena medzi garazou je nakreslena z preckovice a bez zateplenia v tej izbe bude zima + ak garaz ma byt na auto a napriklad bicykle tak je uzka. Mne napriklad detske izby ktore maju 12m2 pridu v pohode vyrastal som v 16m2 kde sme boli dvaja a som tu
Odpovedať
Ďakujem za názory, my garáž riešime hlavne ako odkladací priestor (bike, kosačka, motorky, pracovný stôl), kedže nemáme pivnicu. Ku svetovým stranám: hlavný vchod je orientovaný na JZ, spálňa SV,....projekt robil projektant, inšpirovali sme sa katalógom...
Odpovedať
Profilova fotka
@katkah555 Je to projektant, alebo len prekreslovac aby ste dostali povolenie? Aky je pozemok, pridaj nejaky nacrt s osadenim domu a pristupovej cesty - Severovychod pre Obyvacku, terasu a detsku izbu no neviem neviem..
Odpovedať
@katkah555 keď do tej garáže nebudete dávať auto, tak ju premenujte na sklad a dajte k severnej stene domu. Inak nevidím dôvod prečo by taký bicykel a kosačka nemohli zimovat v nezateplenom neodizolovanom zahradnom domčeku napriklad.
Odpovedať
Uvedom si, že ak dáš za stavbu RD vo finále min 1000 EUR/m2, a to počítaj s tvrdou svojpomocou, tak ušetriť teraz 1000 za kvalitnú architektonickú štúdiu nie je ozaj žiadna výhra. Nie každý môže byť architekt, či projektant, no každý kto ide stavať by si mal dobre rozmyslieť kde vie a kde naopak nedokáže ušetriť. To, čo ste spichli sa radí medzi tie horšie nápady. Hovorí sa "kto chce kam, pomôžme mu tam", ale aj "múdri sa učí na chybách druhých". Vyber si.
Odpovedať
@pripad001 1000€/m2 to nie je svojpomoc ale stavanie s firmou. Pri svojpomocnej práci sa dá dostať na 500-600€/m2 to sú moje reálne skúsenosti z rodiny
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jumt ... aj ja poznám desiatky ľudí, ktorí stavali na základe informácie, že sa dá aj za 500 a skončili na hrubej stavbe. Nebudem tvrdiť, že sa to nedá, no je len málo ľudí čo to dokáže. Veľmi málo. A uvážiac podmienky pre vydanie SP pre 2017 sa to už asi ani nedá.
Odpovedať
@katkah555 jednoznacne zvacsit tie miestnosti a radsej postavit po case samostatnu garaz ak to teda velkost pozemku bude dovolovat, ale budete to mat lepsie..male izby vam po case budu vadit..
Odpovedať
Jasné 100 ľudí 100 chutí. Priateľ presne v takej izbe vyrastal aj so sestrou a stačilo to. Teraz tu bývame spolu a máme v izbe všetko čo potrebujeme. Myslím, že pre jedno dieťa, alebo pracovňu to bohate stačí. Garáž asi nezrušíme keďže priateľ presne vie na čo ju bude využívať :D :D S tou kúpeľnou ste ma popravde zneistili, uvidíme teda ako to spravíme. Ale keď začneme stavať pošleme fotky ako sa nám darí a ako to vyzerá. Ďakujem veeľmi pekne za pripomienky a rady :)
Odpovedať
Mne zase nesedí a nejde do hlavy, už som to videla vo veľa projektoch...ako je možné, že wc je bez okna? Však špajza kľudne môže byť bez, ale wc? Veď nehovoriac o domácich, ale ani návšteva nemôže pohodlne využiť wc, ktoré nemá okno, aj keď by bolo nútené vetranie s rekuperáciou... A presne ako bolo spomenuté vyššie..páči sa mi kuchyňa, jedáleň, obyvka, to je pekné priestranne.,ostatné miestnosti veľmi nešťastne vyriešené, maličké uzunke sliziky, premyslite si ešte tu garáž..podľa mňa v dome nemá čo hľadať.. Aj ten sklad/satnik..úzky..radsej si zväčšiť kúpeľňu a dajte na chodbe vstavanú skriňu..naozaj prerobte si to celé, ak budete chcieť v tomto dome naozaj bývať dlhší čas..
Odpovedať
Podla mna by aj WC ale taktiez aj spajza mala mat okno. Neviem mne sa cely ten projekt zda taky stiesneny, vsetko nakope, je toho vela. Akurat co vyzera priestranne je obyvacka s kuchynou. Ostatok mi pride jak sardinky v naleve.. :/
Odpovedať
@katkah555 uprimne poviem nic moc ten projekt,vela spornych veci to ma.Ak si len teraz vyberate projekty tak to neunahlite a pozrite si viac projektov ,napriklad od promiprojekt,domy-projekty,eurolineslovakia,aphaus a pod. verim že urcite by ste nieco lepsie nasli ako toto. Ja som tiez velmi dlho prezeral a vyberal projekt. va nakoniec nieco taketo mám a samostatnu 2garaž.
Odpovedať
Mne sa tam určite nepáči ta kúpeľňa bez okna, inak je to veľmi podobný projekt čo máme zatiaľ vyhliadnuty aj my, my máme bungalov rocca v plane http://www.projektydomov.com/projekty... Názor či garáž v dome áno alebo nie ma nezaujíma, my garáž v dome chceme a budeme mať, tu by sme v projekte rocca este nejake zmeny robili, napr tu miestnosť pri vchode by sme natiahli až po spodnú časť kuchyne a bola by to väčšia tech.m. aj s prackou,
Odpovedať
Podobný je aj tento http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
Este ma zaujima šírka vášho projektu, tu tam nevidno na fotke
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi mi to pripomína náš dom, aj keď to teda máme dispozične ináč vyriešené. Záchod a kúpeľňa bez okna za mňa veľké mínus. My máme záchod a kuchyňu bez okna a som z toho totálne zúfala. V kúpeľni určite okno, to bez toho hádam ani nejde.
Odpovedať
Profilova fotka
@majsterslovenska tak isto sa moze vyzuvat aj na chodbe za vstupnymi dverami. Nemusi chodit cez garaz :-D mozno tie dvere nevyuzije,ale bude ich tam mat. Rodicia tiez maju garaz v dome a je to super. Ja to mam tiez podobne naprojektovane. Zaparkujem auto a vykladam z kufra nakup v garazi.nemusim vlacit tasky po dazdi a tristo razi sa prezuvat. Alebo ako chlap stale nieco robim a idem do garaze asi 20 krat za den,tak co mam jak dolino stale garazovu branu otvarat a behat po vonku?
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo len dilino ide 20 x za den dom garaze:-)nemusis otvarat branu ked si tam das dvere
Odpovedať
Profilova fotka
@majsterslovenska no tak ja som ten dilino ;-) mam tam aj dielnu. A dvere by sa mi tam nelubili, preto ich mam do domu cez dalsiu miestnost. No zatial len na projekte. Zacinam stavat az na jar.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu Nechcem ťa moc nahnevať ale podľa takých všeobecných kritérií podľa ktorých sa tu posudzujú projekty ten tvoj by bol na tom dosť zle, skúsim ti to v skratke napísať ak by to aspoň trocha pomohlo. Prvá vec izby dosť veľké ale ďaleko od kúpeľne a priechodná obývačka. Jedna veľká kúpeľňa lepšie by boli dve menšie blízko pri izbách. Mne osobne sa ani nepáči WC prístupné cez zádverie ale dnes sa to tak bežne robí , ak by som mohol poradiť aspoň dvere z izby 1.09 dať oproti dverám do kúpeľne a nie do tej nosnej priečky. Druhá vec čo sa týka kuchyne neviem koľko ste doma zvyknutý variť ale tá kuchyňa je hrozne malá keď budete pri sporáku zadkom sa budete opierať o stôl a to sa nebude do tej kuchyne ako dostať ak nezrušíte to barové sedenie, Ja by som zrušil ten malý špajz aj tak je úzky a police dáte len na jednu stenu zväčšil by som kuchyňu do tvaru písmena L a posunul stôl viac od obvodovej steny lebo tak ako je teraz si tam bude problém aj sadnúť, minimálny priestor od hrany stola ktorý potrebujete je 600 mm ideálne by to malo byť 900 mm.
Odpovedať
@martosko nehnevam sa vobec, a ten barak uz stoji a je obyvany, sice sa urobili nejake male zmeny oproti projektu ale uplne je v pohode jak kuchyna tak aj kupelka a vsetko.Akurat na spajzu som mal dat vacsie dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu Až teraz som si pozrel fotky môžem vedieť ako ste vyriešili umiestnenie jedálenského stola a gauča aby sa tam dalo pohodlne chodiť. A tiež by ma zaujímalo či vám nechýba viac pracovnej plochy na kuchynskej linke alebo rozmiestnenie políc v tom špajzy na tak malej šírke odhadol by som to na 1200 mm.
Odpovedať
@martosko kuchyna je akurat a varime dost, clovek sa nenabeha ked nieco vari, stol mame v kuchyni pri okne. spajzu clovek nepotrebuje na to aby tam tancoval,tam staci 30cm siroka polica na 1stranu a v pohode staci ,ved skoro vsetko sa da ulozit v kuchynskej linke tu mam az po strop.No a sedacku mame v strede . vpohod je to cele prechodne.
Odpovedať
Naco sa amme vyjadrit k velkosti izieb,ked vam take pidi stacia? WC pri obyvacke by som urcite vymenila so spajzkou, aninie tak koly oknu,ale kolu tomu ze ma stenu spolocku s obyvackou. Kedze v garazi nebude auto, vstup do domu cez technicku moze byt,ak vam to nevadi,chodit sa obut a ist cez ulicu zasa po bicykel.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?