Čo hovoríte na náš návrh domčeku?

navrhli sme si domcek, projekt je prave v priprave. Kedze je tu vela stavitelov, tak by ma zaujimal vas nazor co sa vam paci/nepaci. vchod je z vychodu, vsetky velke okna su na juh, na sever je iba minimum. V obyvacke bude tazka kachlova/finska pec. Ohrev vody so solarkom. Rekuperacia s riadenym vetranim. Zakladne udaje som dal :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na moj vkus prilis velke chodby, vstup by som ja osobne riesil niekde pri kuchyni ked prides s nakupom nemusis chodit cez cely dom a obyvacku, spajza sa mi zda dost malicka 80cm je tak na jeden regal a nic viac . Osobne by som sa s tym este pohral ale niesom profik ale obycajny sedlak so sedlackym rozumom a skor pisem ako to vyhovuje mne ale tebe nemusi ak mas pozemok skus si to len tak s prdele nakreslit na zem signalnym sprejom v mierke 1:1 a uvidis ked sa po tom prejdes ci ti to vyhovuje a bude ta to stat 5€ za sprej lepsie ako vycalovat za projekt a potom banovat a prerabat :) lovu zdar 8-)
Odpovedať
Tiež som obyčajný hlas z ľudu. Na mňa pôsobí veľkoryso priestranne. Autor vie presne ako chce bývať a nepotrebuje sa patlať s nejakými serepetičkami. Priestranná obývačka, ideálna kuchyňa. Kopa izieb v ideálnych veľkostiach. Priestranné schodisko. Špajza je síce úzka ale vstup v strede a hádam dočiahne aj do kúta. Mne sa to celkom páči. Neviem či je potrebná tá kúpelňa dole ale ak nič proti tomu ak sa to majiteľovi páči. Skrátka pekný veľký domisko a nič zbytočné v ňom. Autora hodnotím ako prínos na MS v sekcii samostatná architektúra a veľa z nás sa môže od neho priučiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@majobudha dom pekny, akurat pri kombinacii rekuperacie a krbu/kachiel treba davat velky pozor na tesnost. Rekuperacia, pri netesnosti (napriklad cez vlzku, pec) neprin esie ziadnu usporu, iba pohodlie.
Odpovedať
Profilova fotka
@majobudha mne to pripada zbytocne velke. Aj chodby, aj izby, aj pocet izieb. Teda poochopim, ak chcete minimalne 3 deti, inak je to zbytocne. Aj tie 3 deti odidu raz z domu a co potom s takym domom na stare kolena.
Odpovedať
@majobudha no poviem ze mne sa to nepaci, lebo zbytocne velke teda ak vas ni eje 6ks, co budete mat v 10m obyvacke? ja mam v byte obyvak 5x6m a je podla mna velky mne osobne vadia chodby cele mi to pride ako v ubytovni, dole velka spolocenska miestnost+kuchynka a po schodoch dlha chodba a izby... Poschodie, predpokladam ze prioritne budete obyvat izbu so satnikom, co je podla mna na opacnom konci od schodov a kupelka zasa na druhom konci, ak budete spavat v izbe s kupelkou zasa mas satnik na opacnej strane...
Odpovedať
@majobudha a este dovetok ak som to dobre pochopila tak satnik bude na severe, tak tam urcite dajte radiator, lebo vam splesnie roh.
Odpovedať
...všimol som si tu rozdiel medzi mužský a ženským pohľadom na vec čo je prirodzené. Ale existujú aj muži ktorí si vedia po sebe upratať a udržiavať poriadok v dome takže až tak zbytočne veľké to nemusí byť. Ak sú na to lóve.
Odpovedať
ahoj, suhlas s @ac3, vnutorna dispozicia je naozaj velkorysa:) spajzu ale zvacsi, 800mm je strasne malo ak tam chces davat este nejaky policovy system alebo nieco podobne. priestory chodieb na oboch podlaziach budu od seba oddelene stropom alebo to bude cele otvorene? jedine co by som tomu vytkol je "nudny" tvar, skratka z exterieru to bude vyzerat ako krabica na topanky, kazdopadne to je vec vkusu, tak to prosim neber osobne:) strecha bude pultova?
Odpovedať
@majobudha mne sa to páči.... človek nemusi mat 3 deti aby mohol mat 4 spálne.. veď izba sa nemusí striktne použiť len ako detská izba.. je to všetko o individualnych potrebach ludi, ktorí v nom budu žiť. môže to byť hosťovská, pracovňa , knižnica, prípadne nejaká relax miestnosť. tiez mame 3 spalne a len 1 dieťa a teda keď sme projekt vyberali sme viac ani neplánovali. velká obývačka... na to môžem povedať jediné.. SUPER. Prečo by sme sa mali držat komunistickej tradicie a mat obývačky o veľkosti 4 X 4 m. maximálne ? / teda ako 90 % obyvaciek v panelakovych bytoch / my máme 36 m2 a braôa by som aj vacsiu.. a pocitam, ze tam budes mat aj jedalensky stol ci ? takze je to uplne normalny priest si myslim, aj ked velkorysejsie otvoreny s velkym oknom ;-) jediné , čo mi tam trošku prekáža, je technická miestnost, do ktorej sa ide zrejme cez spajzu.... skor by som dala vstup od chodby... a to tak, ze namiesto wc + srpcha, by som nechala len wecko, kedze si mylsim, ze vyznam sprchy odpada ked nie su na spodnom podlazi ziadne spalne / ziaden satnik na oblecenie /
Odpovedať
Zbytočné veľké chodby a zlý vstup do kuchyne. Ak ju chcete mať oddelenú od obývačky, mali by ste potom mať do kuchyne samostatný vstup. Porozmýšľala by som nad zmenou schodiska, vytvorí sa Ti potom iný priestor a môžeš pomeniť technickú , aj WC. Ak neplánujete mať WC niekde vonku v záhrade, porozmýšľaj, dať ho bližšie ku zádveriu.
Odpovedať
podorys je uplne v pohode, akurat ta spajza by mohla byt sirsia,,,,ta nasa ma sirku 1 m (dlzka 2,7m), pre mna je to akurat, uzsia nepripada do uvahy,,,,plus mame male okienko, ktore podla mna do spajze patri,,, ;-)
Odpovedať
@hizanka ...nemáš pocit že ak by všetko pomenil ako navrhuješ že už by to bolo o úplne inom dome a úplne inej myšlienke na svoje bývanie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ac3 vôbec nie....ale ak sa mu to páči ako je teraz, tak by sa asi nepýtal na názor iných....nechápem, čo Ti vadí...povedala som môj názor, nič z neho si nemusí zobrať k srdcu..je to na ňom:-)
Odpovedať
@hizanka veď sorry x-)
Odpovedať
dakujem za nazory, 4 spalne maju svoj dovod, je nas trosku viacej :-) mame 3 deturence a kazde chce svoj priestor. Wc so sprchou malo povodne byt iba wc, ale projektant ma presvedcil ze je to lepsie mat este jednu sprchu dole, dve slecny ked sa rano zavru v kupelni tak bude potrebne asi pre ostatnych aj dalsia moznost :-) :-) obyvacka je vacsia, bral by som aj mensiu, ale ako to urobit ked sme chceli 4 izby na poschodi a vsetky natocene na juh? da sa samozrejme spravit dasia izba/pracovna dole, ale pracovna bude pod schodmi, takze obyvacka bude spolu s jedalenskym stolom a tym padom to bude akurat.
Odpovedať
Dam ti navrh, skus sa spytat skuseneho architekta. Vybav si konzultaciu a dostanes viac rozumu ako tu od vsetkych. My slovaci sme "ja sam ja sam " z vlastnej skusenosti ti radim odbornu konzultaciu. Uvidis na com si. Pri stavbe sa uz tazko preraba a stoji to nemale peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@majobudha nedá sa otočiť prízemie tak, aby ste mali kuchyňu pri vchode? Určite by som nad tým pouvažoval...
Odpovedať
@majobudha chce to prilozit postavenie domu na pozemku, pre lepsiu predstavivost, tech miestnost by som spojila so spajzou, prislo mi to najprv nelogicke, ked som sa s tym tu na MK stretla, ale po zvazeni, to budeme davat aj my tak. dole by som dala urcite sprchov kut, nakolko ked pride niekto spinavy zo zahrady alebo poodbne, nemusi behat hore na poschodie . Pridala by som tam aj pripojku na pracku. Jedine s cim by som sa ja pohrala , ale toto je velmi individualna pripomienka, je mat dole jednu izbu. Realtini makleri by mohli hovorit o tom, ako ludia predavaju domy, kde nemaju dole spalnu, lebo v rodine zrazu vznikla situacia, kedy im spalna dole chyba, ci uz ked deti odidu, tak horne poschodie mozete akoby uzavriet a otvorit, ked pridu deti s rodinami, alebo ak by ste mali neskor nejakeho starsieho clena rodiny, alebo nebodaj / klop klop/ niektory clen rodiny bude v stave, ze neprejde po schodoch hore.... este mozete urobit to, ze z casti obyvacky si spravite zimnu zahradu / mozno akoby pod spalnou /, zavisi to ale aj od orientacie domu na pozemku,.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?