Čo by ste zmenili na tomto projekte?

Toto je predbežný projekt, ktorý sme si vybrali, ale stále je tam priestor na zmeny. Čo by ste zmenili vy??? Ďakujem...
Odpovedať
1
2
ta dlzka domu 8.51m je fixna? mne pride ze poschodie je super, ma velke izby, na ukor prizemia. ja mam sice obyvacku jedalen kuchynu rovnako m2, ale u nas je to nutnost. ja by som prizemie predlzila a poschodie skratila nemusi to byt podla mna mur na mure, vzniknu sice nutne tramy ale to sa da zamaskovat do sadrokartonu a prinstavbe spravit vyssi strop hned, viz moj album:-) aby dole bola este jedna izba a kupelka, a na poschodi napr iba dve izby a kupelka ale zavisi co komu vyhovuje.
Odpovedať
Ja vzdy to, ze preco nie je WC samostane od kupelky? Viem, ze sa da zbehnut dole, ale aj tak.
Odpovedať
@andrea9999 rozmery sú viac-menej fixné, kedže máme úzky pozemok... ale ďakujem za reakciu...
Odpovedať
@vlado35 tiež sme nad tým na poschodí premýšľali, ale bolo by to na úkor najmenšej izby, kedže chodba na poschodí je sama o sebe dosť malá a pravdepodobne by sme tam už nevtesnali dalšie dvere...
Odpovedať
@branik21 no neviem...mne sa to nikde nepaci, ked je v obytnej casti s izbami 3 a viac jedno WC a to na potvoru je este aj v kupelni. A na prizemi by sa nezmestil vo WCku aj sprchovy kut? :)
Odpovedať
Okrem inych chyb nevidim spalnu .
Odpovedať
@branik21 ja by som uvazoval nad zarovnanim toho vycievajuceho schodiska, vycnieva o cca jednu sirku muriva, co bude len spomalovat murarov, zateplovacov, omietkarov, kopacov zakladov a pod. ak to bude rovna stena, pojdu prace o nieco rychlejsie. Druha vec co mi hned vadilo je umiestnenie TV a krbu. Ak v zime budete pouzivat krb na Tv sa asi nebdue dat pozerat. Subjektivna vec: ja by som si do domu nedal takyto typ schodiska, myslim tym riesene zakrivenia stupnov.
Odpovedať
@marush spáňou bude izba o výmere 18,77m... a iné chyby?? aké??? rád privítam všetky pripomienky....
Odpovedať
@spiderhst zarovnanie schodiska je veľmi dobrá pripomienka... ďakujem pekne... a krb tam nebude pravdepodobne asi vôbec... to ešte nevieme... asi len príprava na komín, keby náhodou.... to je ešte v štádiu riešenia... a to schodisko je asi naozaj subjektívnou vecou.... určite bude na schodisku okno, ktoré tam nie je zakreslené..
Odpovedať
@branik21 chyba mi spajza , wc hore urcite , sprcha , technicka miestnost , satnik ...
Odpovedať
@marush špajza je pod schodami, wc je hore v kúpelni, technickou miestnosťou je miestnosť, kde je kotol a z časti garáž... sprchu chceme riešiť v dolnem wc... ak sa bude dať... uvidíme... ale dakujem za postreh
Odpovedať
pre inspi toto je velmi podareny projekt (az zas na tu velkost kuchyna obyvacka jedalen), z toho sme vychadzali aj my pri navrhu. je to 8.5x8.5 ale ked presne tak ako mas v navrhu ty vclenis do domu garaz, tak ako ju maju naznacenu ciarkovane, tak sa dostanes na tu svoju sirku 11.26 plus minus z domu uvidis ci par cm nevezmes. ale v principe, zmestilo sa im tam vsetko, na dve kocky 8.5x8.5, a az 4 izby, na poschodi wc same, na prizemi kupelka. http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@branik21 .... kde bude pračka, příp.sušička (pokud máte či budete mít)? kde budete v zimě sušit prádlo, když nebude sušička? dáte do předsíně vše co tam je potřeba, přijde mi celkem malá? ložnici bych udělala z největšího horního pokoje a zakomponovala do něj zděnou šatnu (tím pádem zrušila skříně) ....
Odpovedať
@branik21 spajza pod schodami je daleko od kuchyne max neprakticke , jedno wc hore je malo , jasne je to vas dom , musite si ho poriesit podla svojho videnia , vy tam budete byvat a uzivat si ho . Lepsie , ale dvakrat merat ako ...
Odpovedať
@branik21 @spiderhst sokroci tak maju tv a krb a nerobi to ziadnu sarapatu, jedine co by som ja zmenila je kuchyn. kut, dala by som ho ku schodom, nakolko budete zbytocne tahat rury cez pol domu, unik tepla a pod.. / tepla voda / uitate mozno aj kuchynu blizsie na terasu, ak budete chciet jest vonku, alebo si dat vonku kavu a pod.... nemusite nosit veci cez celu obyacku. inac mi pride uplne pohode na maly pozemok, do buducna, ak by bolo potrebne, viete z garaze sprait izbu na prizemi a horne poschodie uzavriet .... este by som dala sancu sprch kutu na prizemi, a priprave na pracku, ak by ste chceli radsej prat dole, kvoli vesaniu veci von a do buducna, ak by ste ozaj mali spodok na byvanie.
Odpovedať
@branik21 p.s. dalo by sa to poriesit napriklad vysunutim garaze o nejaku cast dopredu, a tym za garazou vznikne priestor na sprch kut. otazka este ostava osadenie na pozemok a svetove strany
Odpovedať
@branik21 este mi napadli neake myslienky. Inak samozrejme ako bolo spomenute, navrh je dobry vzhladom k domu, to fakt chvalim, neviem ci cisto vasa domaca tvorba, alebo dielo od architekta, ale niektore veci co sa tu obcas objavia sa s tym nedaju porovnavat. K veci. Dole wc je 3m2 ak tam pojde ta sprcha tak ok, ale ci tam je potrebna? ako casto a preco sa bude vyuzivat? dole nie je obytna miestnost (spalna), takze priame vyuzitie tam nevidim. ak by tam sprcha nebola, zmenzil by som wc na uplne potrebne minimum, mozno o trosku viac, a pridal by som priestor technickej miestnosti, ktora moze byt vyuzivana ako sklad, vysac, naradie a pod... Spalnu budete mat dost velku, neviem ako to planujete zariadit a aku mate predstavu, no pouvazoval by som o zacleneni kupelne do spalne, ak date kupelni 3m2 tak spalna 15.77m2 je plne postacujuca. Vyriesite aj wc na poschodi a zasadne odlahcite jednu kupelnu, co moze zostat pre deti. Vase rodicovske sukromie posuniete na vyssiu uroven, nebude treba v uteraku prebehovat z kueplne do spalne a pod. Ak su deti male je to ok, a asi tiez ked uz su moc velke, no obdobie puberty + - a vodenie kamaratov domov, tam mozu byt iste kolizie. Paci sa mi aj myslienka od @katka888 prechodenia kuchyne a obyvacky. Co sa styka spajzi daleko od kuchyne, tiez je otazne ako ju chcete vyuzivat. Ake mate zivotny styl. ak manzelka/priatelka lubi vyvarat a piect a je nustale v kuchyni asi bude na terajsie umiestenie spajze nadavat. No ak tam budete skladovat kartovy balenych vod, mlieka, zasoby toaletnych papierov a pod. Je ta poloha uplne v pohode, myslim si, ze na bezne varenie ma postacovat kuchyna bez nutnosti behania do spajze. To tiez moj sukromny nazor.
Odpovedať
@spiderhst dole sa da sprch kut vyuzit ako dalsia staby mini kupelna, ak bude viac osob rano nahanat sprchu. dole sa da vyuzit aj ked napriklad budu robit na zahrade , nech nejdu v spinavom hore .. ale samozrejme rozhodnutie je na @branik21 nakolko sam vie posudit ich zivotny styl :-) ale urcite by som rada vidiet ako tento projekt pokracuje dalej :-)
Odpovedať
@katka888 Ďakujem pekne za návrhy... určite tu zavesím aj hotový finálny projekt....
Odpovedať
@spiderhst ďakujem pekne za veľmi trefné postrehy... projekt je od architekta... špajza ostane tam, kde je... absolútne nám nevadí, že je trošku dalej od kuchyne... a kuchynu nechceme meniť s obývačkou, lebo by sme na terasu vychádzali z kuchyne a to nechceme.. viac sa nám to páči z obývačky...
Odpovedať
@branik21 vychadzat z obyvacky je strasne neprakticke, kolkokrat pojdes na terasu z obyvacky? 5x za cele leto? Z kuchyne 50x za vikend. Ale niekomu par metrov navyse behania a zbytocneho spinenia v obyvacke nevadi.
Odpovedať
@atlaska vychadzat z kuchyne je prakticke iba pre domacich, neviem si predstavit, ze vsetci hostia budu chodit cez kuchynu na terasu.urcite je lepsi vstup na terasu z obyvacky
Odpovedať
@branik21 ja by som tiez vymenila kuchynu a obyvacku :-) @chrvacka hostia mozu ist na terasu vonkajskom okolo domu. dom by mal byt prakticky v prvom rade pre majitelov.
Odpovedať
@adulik23 ked ti pridu hostia na navstevu, tak im snad nepovies pred domom "chodte okolo, nechodte cez dom"
Odpovedať
@chrvacka uz roky tak chodime ku kamaratom. :-D ked je aspon trochu pocasie na sedenie vonku, tak rovno ako vystupim z auta idem dozadu do zahrady. :-) keby som sla dnu, tak sa musim vyzut, prebehnem cely dom s topankami v ruke a na terase sa musim naspat obut. pripadne sa spytam, ze kde sedime. ci na zahrade, alebo v obyvacke. :-)
Odpovedať
@adulik23 u nas to funguje tak, ze vzdy vsetci pridu dovnutra a na terase mame papuce pre navstevy a ked sa ide von, tak si obuju pripravene papuce. kazdy ma svoje zauzivane postupy. len mi to pride aj krajsie, ked pozeram telku a vidim na terasu z obyvacky :)
Odpovedať
mne sa tento projekt velmi paci, az skoro lutujem, ze sme si tiez nieco take nepostavili. Zmenil by som mozno len jednu drobnost: potiahol by som kusok priecku medzi kuchynou a obyvackou. Z vlastnej skusenosti. Nie je to bohvieco ked navsteva cumi do kuchyne. Spodny zachod by som nechal ako je a dal by som tam dobre velke umyvadlo a mozno aj samostanu vylevku na cistenie zabordelenych ciziem, topanok, bund a pod., ked prides zo zahrady, z garaze a tak. Inak je super, rad by som ho videl aj zvonka.
Odpovedať
@ladislavr "Zmenil by som mozno len jednu drobnost: potiahol by som kusok priecku medzi kuchynou a obyvackou. Z vlastnej skusenosti. Nie je to bohvieco ked navsteva cumi do kuchyne."..............moja rec.
Odpovedať
@chrvacka u nas v lete hostia idu na terasu cez zahradu, alebo aj z kuchyne vacsinou sa sami ponuknu ze nieco pomozu vyniest-vacsina byva v domoch a vedia ake to je vsetko na grilovacku vynasat von. A dom staviam pre seba,pre svoje pohodlie, a aj vacsina ludi si dava kuchynu najblizsie k vchodu aby netahali cele nakupy cez obyvku do kuchyne. Navsteva pride a ide na terasu, ale ja beham hredole aj ked sme doma bez navstevy, ranajky,obedy,vecere cele leto vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
Garáž v dome neni nikdy dobrým riešením.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?