Čo by ste zmenili na tomto nákrese?

Poprosím Vás o názor, čo by ste zmenili na tomto nákrese. Ďakujem
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
@lenera Určite by som ten vchod zarovnal, bude to jednoduchšie pri základoch...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenera mne osobne by taká malá kuchyňa nestačila.... a potom tam máš dosť veľký nevyužitý priestor, alebo tam čo budeš mať???
Odpovedať
ta biela plocha za sedačkou mi pride dosť nevyužitá... tá jedna decká mi príde trošku malá ale ak tebe stačí tak ok... spálna vyriešená uplne super - chválim :D kuchyna aj mne príde malá ale ty vieš ako často tam budeš variť takže si to sprav po svojom... a čím budeš kúriť v tej technickej budeš mať čo?
Odpovedať
@lenera Zväčši obrázok, nevidno čísla ani sever na konmpase. Okótuj dom, zakresli strechu, nahraj mapu pozemku, okolitých pozemkov a stavieb, napíš svoje požiadavky. Inak je zbytočné ti radiť, pretože sa ťažko dá strafiť do toho čo nevieme. Predsa len jedna pripomienka: Zdá sa mi zle využitý priestor, ale opakujem, je to len výstrel na slepo.
Odpovedať
@krakatiar v technickej bude práčka, sušička, kotol ešte nevieme aký rozhodujeme sa, lebo nebudeme mať plyn, tak zvažujeme voltajku. Viem, priestor za sedačkou je nevyužitý, ale neviem ako inak ho využiť. Ak ťa niečo napadá, napíš. Kuchynská linka bude do L s ostrovčekom, tak snáď bude stačiť. Myslím si, že je lepšie mať malú úpulnú kuchyňu a mať všetko po ruke, ako nabehávať kilometre. Ďakujem za názor
Odpovedať
@radopp tak ďaleko som ešte neni, aby som kreslila strechu, mapu a okolité stavby ;-) . Skôr som chcela poradiť k dispozičnému riešeniu, skôr ako dáme spraviť projekt. Inak okolo nás nebude žiadny dom (zatiaľ), len srnky budú naše susedky, sme prvý čo tam ideme stavať. Vstup domu je orienotvaný na SV a izby so záhradou na JZ.
Odpovedať
ale projekt sa musi kreslit so strechou:-) ci je ti uplne jedno aka bude a hlavne za kolko euracov? Skor ako date spravit projekt,preco sa neradite s architektom? vami nacrtnutu situacku Vam prekresli,len neskuseny projektant,ktory ma nudzu o normalnu tvorivu pracu.
Odpovedať
@lenera Je mi luto, ale mne sa to cele vobec nepaci. Ak bolo cielom zbavit sa chodby, tak sa to podarilo, ale ten priestor obyvacko-kuchyne je zle rieseny a nevyuzity. O kuchyni ani nehovoriac - kde bude chladnicka, mikrovlnka atd? Do spajze sa nachodite kilometre. Izby male, kupelka zostala len spojena s WC. Dovodom na toto cele bolo mat vsetky izby orientovane tymto smerom?
Odpovedať
@lenera ak budete mat nahodou kotol na drevo alebo pelety tak kotolna musi mat minimalne 7,5m2.
Odpovedať
@lenera Stačí pôdorys strechy, aby bolo vidno či je napríklad zakrytá terasa. Obvod strechy sa kreslí čiarkovanou čiarou. Okolité parcely sú na www.katasterportal.sk . Treba ich poznať kvôli odstupom, možnému tieneniu slnka, hluku a súkromiu v budúcnosti. Je podstatné, kde je prístupová cesta. Dom kresli približne na sever smerom hore, aby sa nám to ľahšie predstavovalo. Daj sem väčší výkres, kde budú vidno čísla, text, sever kompasu...
Odpovedať
Mozno by mohla ist jedalen do nevyuziteho priestoru a tym by sa zvacsila kuchyna.
Odpovedať
@radopp díky za radu. Inak strechu by sme chceli dvojitú pultovú
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubica199 porozmýšlame, dík
Odpovedať
@atlaska určite sa poradíme s architektom, len nato aby sme sa radili, je dobré mať nejakú predstavu, aby sa bolo o čom radiť :-)
Odpovedať
predstava pre architekta spociva v tom,ze mu povies co chces v dome, aky velky, mal by poznat vase rodinne zvyklosti,potreby.......a on ti nakresli svoj napad-o tom je architekt a potom sa to doladuje. @lenera On nieje poradca, on je autor projektu.
Odpovedať
druhý variant je bez špajze, aby sa zväčšila kuchyňa a špajza sa dá nahradiť potravinovou skriňou a zaváraniny môžu ísť do technickej miestnosti alebo do záhradného domčeka. Aj v tej súčastnej mám len bordel, nie som milovník zavárania Ešte sme uvažovali o samostatnom wc, ale neviem kde ho dať, aby bolo s oknom, wc bez okna ani nemusí byť, Skúste poradiť. Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je cista katastrofa. Riesenie horsie ako v panelaku. Spalna cez obyvacku, zle. Vyrusuje oddychujuceho napr TV resp navsteva. Prechod deti s kamaratmi cez obyvacku, zle. A zlaty klinec :-p vstup do wc priamo z obyvacky... Zvuky,vone... Toto by som ani projektantovi neukazala.
Odpovedať
@lenera napis , aky mate pozemok, kde maju susedia domy a orientaciu, takto sa neda radit, lebo cokolvek ti tu poradia, vobec nemusi byt vzhladom k chybajucim informaciam mozne. osobne by som napriklad miesto sektoru pre dospelych - spalne s prislusenstvom dala kuchyno obyvacku a cast pre rodicov dala miesto technickej miestnosti. technicka by bola tam kde je kuchyny. ale ani to by nebolo extra riesenie, bez viac onfo je akakolvek rada vystrel na slepo, nakolko tento navrh treba zmenit od piky, aby ste mali maximalne vyuzite centimetre v dome ;-)
Odpovedať
táto dispozízia sa mi páči, pretože sú všetky izby do dvora na JZ stranu orientované. Okolo nás zatiaľ susedia nebudú, staviame ako prvý. Vstup by mal byť vpravo, nakoľko tam je prístupová cesta a taktiež technická miestnosť má byť prístupná autu, kvôli tomu, že budeme asi kúriť drevom, nakoľko tam ešte nieje plyn. Pozemok je široký 22,5 a dlhý 36m s tým, že vpravo bude 3,5 m od hranice, kvôli prístupu s autom na pozemok.
Odpovedať
@jankazb prepáč, ale koľkokrát za deň ideš do spálne, keď by to malo vyrušovať. Niekedy ma zarážajú názory niektorých fóristov, a viem, že keby som tam dala priečku, ktorá by oddelila wc, kúpelňu a detské izby, aby nás nerušili návštevy, ako píšeš, tak by to bolo skritizované, že je tam zbytočná chodba a zbytočné štvorce
Odpovedať
@katka888 táto dispozízia sa mi páči, pretože sú všetky izby do dvora na JZ stranu orientované. Okolo nás zatiaľ susedia nebudú, staviame ako prvý. Vstup by mal byť vpravo, nakoľko tam je prístupová cesta a taktiež technická miestnosť má byť prístupná autu, kvôli tomu, že budeme asi kúriť drevom, nakoľko tam ešte nieje plyn. Pozemok je široký 22,5 a dlhý 36m s tým, že vpravo bude 3,5 m od hranice, kvôli prístupu s autom na pozemok
Odpovedať
Profilova fotka
Pytala si sa na nazory, tak si ich dostala. Ja iba svoje poznatky zo zivota. Byvala som v byte, byvam v dome ... Nedavam ziadne teoreticke informacie. Ak sa ti projekt takto paci tak si ho daj tak spracovat. :-x
Odpovedať
@jankazb a nieco take, len zrkadlove a miesto garaze technicka http://www.projektydomov.com/projekty... tj urobit "nocnu"cast tam kde je kuchyno obyvacka a tam kde mate izby dat kuchynoobyvacku.
Odpovedať
Profilova fotka
@katka888 to nepis mne, ja uz svoj domcek mam. ;)
Odpovedať
@jankazb prepac. smykla sa mi mys na stole ;-) @lenera
Odpovedať
Keby si zrusila te vklenok medzi techn. a vstupom tam mas pekne miesto na sam.wecko. Pozor aby ti vo vstupe vznikla 60cm hlboka skrina.
Odpovedať
@lenera Tie projekty, to máš čistú katastrofu, šup šup za profesionálom architektom, a nechaj si poradiť. Toto je jedna hrôza. To nie je dom to je nepodarok. Všetko.
Odpovedať
@lenera To si sama robila ten nakres? Ak hej tak Ti narovinu hovorim, ze rychlo za profesionalom- projektantom/ architektom, ten Ti urcite poradi a spravi Ti projekt presne "siti" na mieru. Mas tam zbytocne velky nevyuzity priestor, ktory Ta jednak bude stat peniaze pri vystavbe a jednak budes musiet pri uzivani vykurovat, cize dalsie peniaze naviac.
Odpovedať
ešte za totality som pracovala v sekcii rodinné katalogove domy. Nestačím zírať, aké čudá si sami vyrábate. Nemá to vôbec šmrnc, zásady bývania a ešte k tomu na čistom krásnom pozemku. Iné je, v spoločných dvoroch,nadstavby a prerábky. To je ako pri nakupovaní. V prvom obchode niečo zbadate a potom hladáte presne to isté aj v daľších....Také je to silné, že nechcete odolať. Fakt to skúste dať inému projektantovi a potom vyberať .....Prajem správne rozhodnutie...
Odpovedať
Nezobralo mi príspevok celý, tak napíšem znovu. Zažila som vstup z obývačky do spálne. 20 rokov stačilo. Ale vstup do spálne okolo kuch. stola???? Vadia mi aj dve kúpelne na tak malom pôdoryse. Kupelna v spálni zase zle. Z jednej strany vyjdeš z kúpelne a šup obehnuť do šatníka z druhej strany!!! Okrem toho dva mini šatníky- zase zle. Radšej jeden väčší. Teraz mám doma šírku šatníka 110cm, čo je fakt na hranici, ale nás pri prerábke nepustilo okno. Museli sme upraviť šírku políc. Myslím, že pre deti je šatník zbytočný. Radšej by som volila Roldory, ktoré môžeš kedykolvek vymontovať a deti majú hned väčšiu izbu. Neviem, či si budu bordel nosiť do šatníka. Do skrine to ovela ľahšie šupnú ako, ked maju urobiť krok /ved poznáme súčasné deti :-o / Zbytočný nevyužitý priestor za sedačkou. Dáš tam aspon vianočný stromček? Vieš kolko stojí kubík obostavaného priestoru? A ty chceš investovať a potom nebudeš spokojná?
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?