Čo by ste zmenili?

Co by ste zmenili na projekte? Dom 10×17 a garaz 8×8. Sever nalavo ako je garaz, juh na pravo ako je kuchyna a obyvacka. Tie schody idu na poschodie kde bude povala.
Odpovedať
1
2
@judita3 a co bude na povale? Ak budu hore izby tak ten spodok pomen, ak len miesto na bordel nevykurovane naco schody.
Odpovedať
Profilova fotka
Tá tretia izba, ktorá je za veľkou spálňou mi príde dosť nešťastne riešené, je to ako pre dieťa od macochy.. vzadu, malá, úzka a ešte aj s jedným malým oknom, bude tam treba veľa svietiť
Odpovedať
@sysell povala bude tak ako aj u nasich vyvysena (ak by deti casom chcel tak si mozu spravit tam hore vlasne byvanie) ale nami zatial pouziavana len ako povala. Teraz byvame u nasich kym si nepostavime vlastny dom a povalu maju takto a vyuzivam skoro denno denne kedze to mame ako odkladaci priestor a chcem tam tam normalne schody.
Odpovedať
@srssen ano viem. Mame 2 deti a tu izbu by som mala ja na rozne veci a susiak napr. Neviem ci budeme mat dalsie dieta. Izba ma rozmery cca 5×2.5m
Odpovedať
Profilova fotka
@judita3 No aj som sa vás chcel spýtať či tú izbu potrebujete alebo nie. Ak mám povedať pravdu tak mať zvláš miestnosť iba na sušenie vecí je v dnešnej dobe zbytočnosť, plus v takej malej izbe by sa mohlo stať, že to tam kvôli tomu začne plesnivieť. Ja by som navrhoval zbúrať stenu medzi touto izbou a veľkou spálňou a chodbu potiahnuť až dokonca
Odpovedať
dufam ze ta kuchyna je len predbezny navrh nakolko pri takom mnozstve izieb/ludi v dome mi pride maly stol. Podla mna ta komora je tiez zbytocnost a radsej by som spravila bud vacsiu jedalensku cast alebo druhu kupelnu.
Odpovedať
@judita3 Vyzerá to celkom rozumne :) Zadná izba sa dá využiť rôzne, aj ako domáca pracovňa / hobby izba, prípadne na príležitostné prespatie návštevy. Rovnako priestor pod schodiskom sa dá využiť. Asi jediné, čo by som zmenila, že by som vymenila v obývačke sedačku s TV stenou. Ja osobne sa chcem pozerať do záhrady, na prírodu a nie do steny :-)
Odpovedať
Chcela by som aj tu 3 detsku izbu keby sme mali este v novom dome babatko ale neviem ako. Mala som aj navrh kde boli vsetky izby rovnako velke ale vtedy bol satnik malicky. Potom som chcela iba vstavanu skrinu v spalni na celu sirku steny (vtedy by som asi meter uterila a mohla by byt vacsia ta mala izba) len ma odhovarali ze je satnik lepsi a pred vstavanu skrinu nemozem dat telku.tak neviem ako by sa to dalo inak spravit
Odpovedať
@judita3 ak to uz robite a hore idu normalne schody cize tam bude izlocia atd. Tak porozmyslaj ci dole neuberes izieb a decka das hore hned, budu mat vacsiu sukromie viac miesta. Dole si tym padom vies zvacsit obyvacku a pod lebo neni nic moc teda, tam by som pridal.
Odpovedať
@ajana1 stol je tam nakresleny 90x160. teraz u nasich mame mensi a byvame tu 5 dospely a 2 moje deti a nevadi nam to, v dome budeme byvat 2 dospely a 2 deti, pripadne ak by sme mali este jedno dieta tak 3deti. je tam este pri kuch.linke 2 miesta na sedenie ak by to nestacilo ale podla mna staci ten stol pre 4 mozno max5 ludi
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s @srssen , izba len kvôli sušeniu prádla, radšej si kúp sušičku. bola som tvrdo proti sušičke, bývame 2 mesiace a už 2 týždne ju plne využívam :-D . nebudem si plesnivieť dom. ale ako šatník-odkladací priestor je to ok.
Odpovedať
@yasna ano, tak by som chcela zatial vyuzivat tu izbu. vedla telky tam bude krb tak sa tam nezmesti ssedacka. za sedackou by som chcela mat velke okno kedze je to juzna strana aby sme mali dostatok slnka a budeme mat vonkajsie zaluzie takze nam nebude do telky svietit slnko aj ked u nas telka ide max vecer ked pride manzel domov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kamilka22381 susicku mam pol roka a je to 1.vec bez ktoreho spotrebica by som uz nedokazala fungovat (vlastne ani bez pracky :D ) ale vlnene veci do susicky nedavam tak jeden susiak mam vzdy poskladany na susenie takychto veci
Odpovedať
@sysell strecha nebude zaizolovana, budu dvere dole pri schodoch a aj hore, nechceme tam dat izby. obyvacka ma rozmery 4,6x5,3 je to malo? zmesti sa tam velka sedacka televizor a krb a vedla sedacky dvere na terasu
Odpovedať
@judita3 lenze musis ratat aj do buducnosti ;) deti ti raz vyrastu a budu mat partnerov ktori pridu na veceru, obed. Taktiez by som nasla sposob ako mat dve kupelne (teda minimalne sprchovaci kut mimo hlavnej kupelne). Ja osobne by som si z poslednej izby spravila master s ensuite. Vedla by som dala hostovsku izbu/spracovnu, pracku so susickou dala pod schody a zmensila kupelnu a zrusila spajzu a zvacsila tym kuchynu/jedalen. Ak si dobre navrhnes kuchynu budes mat dostatok miesta aj na zasoby potravin. Ak teda neplanujete zavarat vo velkom a susit klobasy v spajzi. Tiez by som porozmyslala ci je rozumne mat garaz tak daleko od vchodu a nemat ju spojenu spolu s domom.
Odpovedať
za sedackou velke okno je OK, ale potom TV nie na tu stenu oproti, kuchyna je zle navrhnuta, ten barovy pult je uplne zle, zabity priestor, za bar.stolickami stena? satnik v druhej verzii je maly, tam nic nedas, ved su to dve mini skrine v izbietke. Na susenie pradla nepotrebujes izbu, ale hostovsku my napriklad vyuzivame vela. Ked bude tretie dieta, das tam najstarsie a bude mat peknu studentsku izbu. Schody na povalu ti stacia vysuvne z chodby a na ich miesto das detsku kupelnu /ak budu tri deti ocenis to az budu mat 10+/ a tam mozes aj susit pradlo.
Odpovedať
@ajana1 ano, chapem. spajzu si urcite nechame kedze mame velku zahradu a zavarame vo velkom a aj domace zvierata mame takze potrebujeme vela miesta v spajzi. garaz nechceme mat spolu s domom, povodne sme chceli dat o par metrov dalej lenze uz pozemok nepusti tak bude mat jednu spolocnu stenu s domom.
Odpovedať
@atlaska aj teraz mame oproti oknu telku a mame vonkajsie zaluzie tak nemame s tym problem. nad kuchynou este porozmyslam, ano nie je najlepsie dat barovy pult. ano, viem ze tam je mala satka a nechcela by som to tak mat. ta mala izba by bola taka hobby, hostovska zatial a mozno neskor ak by sme mali 3.tak detska alebo studentska. na povalu chceme normalne schody ako to mame u nasich kezde tam aj teraz chodim denno denne s niecim, a neskor ak by chceli deti tak to tam mozu dokoncit a schodisko uz bude,
Odpovedať
Profilova fotka
Riešia sa tu izby, ale kuchynské okná na juh budú v lete katastrofa. Ja mám rožné okno na juho-východ a veru, keď viac varím, príp.zapnem trúbu a vonku je 30 stupňov, je tam na nevydržanie. Ľutujem, že sme neurobili prípravu na malú klimatizáciu :-/
Odpovedať
@katarinas ano, viem. tak to mame aj teraz. ale 30 stupnov je max 2 tyzdne.. mne sa paci ze aj u nasich mame vela tepla zo slnka... budeme mat tepelne cerpadlo s chladenim takze mali by sme prezit aj letne horucavy
Odpovedať
@katarinas A čo tak malá mobilná klimatizácia na tých pár najteplejších dní v roku, aby nebolo v kuchyni peklo? Zároveň môže klímovať aj obývačku :-)
Odpovedať
No ja osobne by som sa poobzeral po nejakom ozajstnom architektovi, alebo projektantovi. Obývačka 5x5 a garaž 8x8. A to je asi tak jedna zo 100 veci,ktoré by som tomuto vytkol.
Odpovedať
@pripad001 garaz potrebujeme pre 2 auta a bicykle + pre manzela ako dielnu takze mensi nemoze byt a obyvacka pre nas ako rodinu takze podla mna staci
Odpovedať
Ahoj. Ja by som zrusila satnik (mala som ho a tolko prachu v nom bolo a celkovo mi prisiel neprekticky), skrine su lepsie. Spajzu by som rozpolila, a z kupelne by som spravila dve a sprchovy kut do jednej polovice zo spajze. A jedna z kupelni vstup z hlavnej spalne. Ten sliz izbu by som zvacsila o ten satnik.
Odpovedať
Keby som meter zobrala z garaze (manzel asi nebude suhlasit) tak by boli detske este vacsie, spalnu by som nechala taku aka bola a ta 3.izba by sa rozsirila a mala by 14m3.
Odpovedať
@uglybetty1234 kvoli tomu som chcela mat iba vstavanu skrinu aby som nemala tolko prachu ale vsetci kt.maju satnik hovoria ze tam nieje vobec viac prachu ako v skini a urcite by nevymenili satnik s vstavanou skrinou tak teraz neviem. vazne je tam viac prach? lebo mne logicky pride ze ano, kedze je to vlastne otvoreny priestor. spajzu musim nechat vacsiu kedze mame velku zahradu, zvierata a zavarame tak aby som mala vsetko de davat.
Odpovedať
@judita3 Pre mna bol satnik morda, prachu vsade a komu sa chce stale utierat a prasit vrchne police :/ a prach aj okolo oblecenia. Satnik uz nikdy. S tym rozsirenim do garaze o meter je to super napad, zo satnika sprav kupelnu. Urcite ocenite , ze mate dve kupelne.
Odpovedať
Profilova fotka
@yasna Mobilná klíma potrebuje vývod pre obrovskú rúru a navyše je dosť hlučná a zaberá miesto :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@judita3 No neviem, horko začína už v júni a trvá až do septembra minimálne. Posledné dva roky boli horúce... Ale tepelné čerpadlo tomu rozhodne pomôže :-)
Odpovedať
@katarinas kedze ja mam rada teplo tak mi to nevadi. Na dovolenke v tunisku mi bola zima, dobre som sa citila iba 2 dni ked vsetci umierali lebo bolo 40stupnov :-D teraz v zime by som najradsej nevyliezla do jari. U nas doma je teraz 25 stupnov a ked je menej tak mi je zima tak sa velmi tesim na letne horucavy :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?