Co by ste este zmenili?

Profilova fotka
Navrhy,pripomienky,rady...dakujem
Odpovedať
Ahok ja by som zmenil nasledujuce - okono nad kuchynskou linkou sa mi zda zbytočne pokiaľ nemate z neho výhľad na more - tie dve velke okna v obyvacke zmenit na jedno 4m s posuvnými dverami - stacilo by vam iba jedno okno v garazi a tk v strede tej steny kde su dve teda jedno dlhšie - poschodie tam by som urcite nedaval šatník ku komínu a neviem ci je to z pohľadu bezpečnosti to najlepšie riešenie ten priestor by som nechal ako chodbu a vchod do spalne by som urobil tam kde su dvere do satnika a velku vstavanu skriňu dat po celej dlzke steny kde je teraz vstup
Odpovedať
@22petruska nič v zlom ale radšej chod za architektom lebo toto je hrozné :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 nie v zlom...ale vas nie je o nic lepsi ;-)
Odpovedať
@blondiee83 Ahoj. :-) ;-) :-D Super. Dneska jsme to pobírali s kamarádem projektantem a výsledek je, že všechno zde bylo a v podstatě se nedá nic nové ani vymyslet, natož naprojektovat. Všechno jsou pouze nějaké přesmyčky, variace, permutace a kombinace. A dobrý projektant to má snadné, neboť to má v hlavě a následně jeho výdělek je velmi jednoduchý a snadný. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska ja by som okno pri kuchynskej linke nechala - zrejme chces mat ten priestor pekne presvetleny. Mne sa nepaci moc vchod do spajze medzi kuchynskou linkou, pride mi to nanajvys zvlastne-neda sa to prehodit s tou vanou a boli by vedla seba dvere do spajzky aj do kupelky. V tm pripade by mohla byt linka do L. na poschodi - okna v izbach sa mi zdaju dost male-uzke. chcelo by to sirsie. S tym satnikom sa priklanam k nazoru vyssie. Myslim, ze ak chcete davat plastove okna a nie hlinikove, tak chapem rozhodnutie mat v obyvacke dve mensie a nie jedno velke. V pripade, ak pojdete do hlinika, dala by som aj ja radsej jedno velke, 4m okno a nie dve mensie. Ale to uz viete lepsie vy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech jasne. Dobry projektant na tento navrh pozrie a hned povie, co je dobre, zle, co sa da zlepsit, zmenit, atd. lebo ako si napisal-stale je to len o roznych kombinaciach a variaciach, vsetko tu uz bolo :-)
Odpovedať
Mne sa najviac paci ten printscreen. Uz menej sa mi paci, ze aj dole aj hore mate zachod v kupelni. Hore mate 4 obytne izby !!!! tam je oddelene wc absolutne nevyhnutne! V obyvacke by bolo dobre zmenit aspon jedno z troch posuvnych dveri na klasicke, casom to ocenite na rychle otvorenie/zavretie. Dole dvojumyvadlo mozete zrusit, radsej dajte jedno 80aviac cm. Zruste odskok/vyklenok so vstupom-hrozia komplikacie s tepelnym mostom a efektivnym zateplenim. Vstup do technickej miestnosti iba z garaze je na zamyslenie, to uz radsej prechod z garaze cez technicku. Tie dve stolicky pri sporaku su potrebne, ak je o polmetra dalej velky stol? Urcite treba ciastocne zmenit kuchynu, spajzu a dolnu kupelnu. Skusim vam poslat navrh. PS Tento dom sa s tazkostami dostane do kategorie NED, nechcete svoj navrh zahodit a nechat na profesionala?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser no toto nám robil projektant
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 čo je na tom hrozné? napíšte mínusy, robil nám to projektant
Odpovedať
@stowasser KTo KDE SPOMINAL NED?????? uz mi je zle zo vsetkych NED, A zateplovanie 20cm...... a podobne chuj....ny. Dispozicia dobra, mozno nejake male zmeny okna.... dole jedno umyvadlo, mensi sprchac, WC a tym vacsiu spajzu. Dole sa sprchovat budete minimalne, mozno muz ked bude nieco majstrovat vonka. @22petruska
Odpovedať
Profilova fotka
@denisafono nie nie nechceme NED ani zatepľovať sa nechystáme. Zmeny v oknách budú v obývačke chceme len dve tie veľké musia byť dve lebo budú plastové namiesto toho tretieho bočného veľkého bude štvorcové neotváravé, kúpeľňa spodná bude len jedno umývadlo a aj ten sprcháč bude menší ak vôbec bude. hore budú okná tie francúzke. inak dakujem aspon nejaký pozitívny ohlas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska Ani ja ťa nepoteším začnem od vrchu izby sú dosť veľké až na spálňu prečo miestnosť kde budú spať dve osoby je po chodbe najmenšia pred dvoch potrebuješ aspoň 16 m2 ale keďže horná kúpelňa je zbytočne veľká ak v nej nechceš tancovať tak by si s nej vedela zobrať pár metrov štvorcových a ešte aj oddeliť wc a na štyri izby jedno umývadlo žalostne málo možno by som namiesto šatníka privítal druhú kúpeľňu. Dole je to ale horšie to wc zo sprchou divné asi tam vzniklo hluché miesto a nebolo tam čo dať tak je tam sprcha kto by sa chodil sprchovať dole keď izby a oblečenie má hore, miestnosť pod schodmi by som spojil s technickou aj tak je veľká len na otvorenie dvier, vchod do technickej radšej z chodby cez garáž by ešte mal ísť prievlak ako cez kuchyňu ale to je len detail, okná v dolnej časti si porieš tak aby si mala kde dať aj nejaký nábytok tak nepreháňať to a aj tak ich v lete budeš musieť tieniť. Ak to robil nejaký projektant tak sa mu asi moc nechcelo lebo to nieje boh vie čo, čo sa týka toho NED tomu sa nevyhneš ak neskolauduješ do konca roka tak by som na to myslel ale nevidím v tom až taký problém urobiť s toho NED len by som si premyslel to že nechceš zatepľovať uvidíš ako ti vypočítajú energetický certifikát.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@22petruska snad Vam to projektant dobre zratal a aj bez zateplenia takyto dom skolaudujete po novom roku (uprava STN 730540 platna k 1.1.2016) ..v kazdom pripade polystyren je lacnejsi ako tehla/porobeton
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko ja len poznamocka k tej rodicovskej spalni - spravne si napisal, ze tam budu spat dve osoby...spat a nic ine, kym v detskej deti travia omnoho viac case-hraju sa tam, pisu si ulohy. je len logicke, ze toho priestoru potrebuju mat viac. Naco je dvom dospelym velka spalna-potrebuju len velku postel, aby cim skor zapônili tie velke detske izby :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska asi ta sklamem, ale v buducom roku toto neskolaudujes / kedze sa nesnazite o NED /....ja som si myslela, ze ste to vytvorili vy, ale projektant? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@denisafono len pre informaciu, od 1.1. 2016 slovenska norma nic ine ako NED nepripusta.
Odpovedať
@blondiee83 ide aj o to mat pohodlie aj v spalni, dostatok vzduchu v noci, satnik je malicky, skrina 2bm + mini kusok s kominom pre dvoch? Budu este nieco musiet dat aj do spalne,nejaku komodu minimalne. Navyse nevyzera byt v mierke ta postel v izbe zakreslena kuchyna a jedalen zbytocne velka, ten ostrov uplne od veci, pritom minispajzka. Dobre su tam tie detske izby. Toto kreslil zly projektant. Je tolko hotovych projektov,lepsich od tohoto.
Odpovedať
@majkoj to akoze neskolaudujem ani ked sa zavalo stavat pivedme 3 rokmy dozadu? Neplati to lenbpre nove stavebne povolenia?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell tu sa nazory rozchadzaju, lebo to aka bude norma v 2016 bolo jasne od 2012 myslim. Ale pravdepodobne sa prizmuri oko, si myslim. A bude sa musiet aj pri EC.
Odpovedať
@majkoj presiel ten novy zakon schvalovanim? katalogace sa nadalej veselo predavaju aj ked k NED maju daleko.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ak myslis stavebny, nepresiel, ale toto nema nic priamo s tym zakonom. Aj v starom je napisane, ze dom musi splnat poziadavky platnych STN a prave ta predpisuje po konci 2015 NED. S tymi domami mas zial pravdu, problem je v tom, ze na SU casto nemaju sajnu aky je zakon a platna norma, takze prejde kadeco.
Odpovedať
Profilova fotka
@anica tak ale projektant asi vie či musí byť NED alebo nie, veľa ľudí okolo nás stavia domy a čo viem ani oni sa nesnažia o NED a to tiež len začínajú bud majú len platňu alebo hrubú stavbu takže určite do konca roka neskolaudujú.
Odpovedať
@22petruska Netusim teda, co je NED, ale mne sa to paci cele ako to je, jedine okno nad linkou neviem celkom dobre posudit. Dnes je to moderne, ale kedze som to nemala, tak neviem, do akej miery je to vyhodne. Som vysoka a tak mi pride velmi nevyhodne sa k nemu sklanat, ak by som ho chcela vyuzit na vyhlad (ak je to teda tak myslene, ze bude ako zastena). Urcite by som nespajala okna v obyvacke do jedneho velkeho - umyvanie takeho hebeda... a problemy pri zariadovani. Tiez si vsak myslim, ze tie dve stolicky pri pulte nie su potrebne, ale to je uz malickost. A este: dala by som aj dvere z technickej priamo do chodby. Inak je to fajn projekt.
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska "tak ale projektant asi vie či musí byť NED alebo nie," to bol vtip roka :) . Drviva vacsina projektantov nema paru a jedine co ich zachranuje je, ze na stavebnom urade su na tom rovnako :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. dakujem pekne no to okno je tam len pre estetiku páči sa mi to a nebude otváravé ani tie stoličky nebudú a ostrovček bude inak otočený a aj dvere dáme z chodby lebo pôvodne sme mali kúrenie na drevo tak preto boli dvere do technickej len z garáže aby sa neprášilo dnu ale teraz sme to zmenili na plyn tak dáme aj z chodby :-)
Odpovedať
@majkoj dakujem za informaciu, v tomto state je tolko informacii, a su nam k comu???? k nicomu-pekne povedane. Ked mas obalocku peknu bielu tak norma sem, norma tam..... Tu na SVK plati co úrad to štát. Dokonca tá istá inštitúcia len v inom meste to má úplne iné. Jeden povie toto potrebujete, druhý v inom meste na tej istej pozícii povie "to čo je?" Mám Praktickú skúsenosť. Všetky veci okolo stavby sú bordel a neuprace ho nikdo nikdy.
Odpovedať
@22petruska ka mam tiez okno pri linke lebo ju mam necele U a paci sa mi to..
Odpovedať
@denisafono cize verejne deklarujes obidenie zakona? gratulujem v kazdom pripade stavba NED (nizkoenergeticky dom) je HLAVNE pre tvoje dobro, az potom pre dobro uradov
Odpovedať
Profilova fotka
@horsey a ked nesúhlasím so zatepľovaním a vôbec nie som stotožnená s tým, že si oblepím celý dom nejakou vatou alebo polystyrénom? nikoho predsa nemusí trápiť ked kúrim v nie NED dome a teplo mi uniká do vzuchu
Odpovedať
@22petruska tato nova uprava normy prave hovori nieco ine..ale vsak to je uz asi ina diskusia
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?