Čítanie montážnych výkresov oceľových konstrukcii.

Dobrý deň. Hľadám nejaký príspevok, návody, poučky, rady, tipy, náučné články, kde sa dozviem ako čítať montážne výkresy konkrétne veľkých oceľových alebo železných konštrukcii, stavieb. Hľadal som na internete nejaké konkrétne výrazy no veľmi mi to nepomohlo. Len pre informáciu výkresovú dokumentáciu a technické kreslenie poznám zo strojárskych výkresov. (Dielenské detailné) Ďakujem za každú radu a tip.
Odpovedať
@dominikdo pfuu, to je otazka... Skus vedecku kniznicu a nejaku literaturu o ich navvrhovani. To najdes v suflikoch pre stavbarov, nie strojarov. Inac pre montaz su dolezite odtahy, to je kota na vykrese, ktora stanovuje vzdialenost zaciatku dielca od stycneho bodu. Zvysok je cista strojarina, zvary, diery pre skrutky, plechy profily. Ides montovat konstrukcie aleby vyrabat dielce? Asi aj to treba rozlisit. toto mi z literatury vyhodil googel a este je norma o kresleni konstrukcii, len uz netusim ake ma cislo (aj to bola este CSN ked som ju pouzivala) https://www.martinus.sk/?uMod=list&uT...
Odpovedať
@zita19 Ďakujem veľmi pekne za radu. Áno ja by som mal vlastne zrealizovať montáž oceľovej konštrukcie. Mám nejaké skúsenosti síce aj so stavebnými výkresmi ale ako montér a teraz ide o to aby som to vlastne ja zrealizoval. Tak by som chcel byť na všetko pripravený.
Odpovedať
@dominikdo pred asi 35 rokami sme montovali priemyselné haly a pamätám si, že to bolo ako skladačka. Každý diel oc. konštrukcie bol označený identifikačným číslom a to samé číslo označovalo polohu dielu na výkrese. Najťažšie bolo nájsť diel na skládke a diel vytiahnuť. Bolo to dodávané po plošinách a stĺpoch od spodu hore. Taktiež dodacie listy obsahovali čísla dielov, takže vždy sme si vo výkrese zaškrtili dodaný diel.
Odpovedať
@viktor811 Ďakujem, áno chápem, tak to bolo vlastne aj keď som bol ako montér len nám pripravovali tie kusy už, mali sme nejaké úryvky z toho vykresu kde sme mali pripravené už dielce napr.1-4 a úryvok vlastne z vykresu (lepšie povedané zväčšený výkres v tom bode kde sme zostavovali tie dielce) a podľa toho sme to už len zostavili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?