Chceme si dať postaviť tento murovaný dom

Ahojte, chceme si dať postaviť tento kvalitný murovaný rodinný dom na kľúč. Stojí 122 040eur. Firma, ktorá nám to bude robiť, nám k tomu tiež dá a namontuje fotovoltaické panely v hodnote 2 000eur zdarma. Čo naň poviete? Ide nám o to, aby bol hlavne pevný, moderný a priestranný. ďakujem za každú odpoveď p.s. ten dom je aj na internete, tu sú aj údaje o ňom Základné údaje objektu: - požadovaná výmera stavebnej parcely: 600 až 800 m2 - požadovaná šírka stavebnej parcely: cca 23,0 m (min. 20,0m) - orientácia obytných priestorov: juhovýchod až severovýchod podľa orentácie pozemku – klasický, resp. zrkadlový pôdorys RD - zastavaná plocha objektu RD: 131,00 m2 - obostavaný priestor objektu RD: 565,00 m2 spodná stavba: 135,00 m3 horná stavba: 430,00 m3 - užitková plocha objektu RD: 103,92 m2 - obytná plocha objektu RD: 76,89 m2 - svelté výšky miestností: 2,60 m - celková výška objektu (od terénu): cca 3,30 m - spevnené plochy (podľa osadenia objektu): cca 150,00 m2 - predpokladané náklady na stavby: 122.040 € s DPH TECHNOLÓGIE A KONŠTRUKCIE - obvodové a stredové nosné murivá: keramické tehlobloky hr. 440 a 250 mm - deliace nenosné priečky: keramické tehlobloky hr. 115 mm - stropná konštrukcia: monolitická oceľobetónová doska - strešný plášť: jednoplášťová nevetraná plochá strecha, polystyren, betónová mazanina, strešná fólia -výplne otvorov: plastové okná a dvere, izolačné dvoj-trojsklo - povrchové úpravy: interiérové omietky, keramické dlažby, plávajúce podlahy, exteriérové omietky, systémové doplnky (oplechovania, klampiarske, stolárske a zámočnícke konštrukcie…) - doplnkové konštrukcie: prestrešenie a parking pri vstupe – oceľová konštrukcia + polykarbonát, tieniace prvky fasády – pevné resp. polohovateľné lamely -zdravotechnika: vodoinštalácia, splašková a dažďová kanalizácia, plynoinštalácia, štandardné vyhotovenie - elektroinštalácia, slaboprúd, bleskozvod: štandardné vyhotovenie - vykurovanie, príprava TÚV: ústredné podlahové, zdroj kondenzačný plynový kotol + zásobník TÚV, doplnkové zdroje – interiérový krb, alternatívne zdroje prípravy TÚV - prípojky technickej infraštruktúry: poloha a dĺžka jednotlivých prípojok a vonkajších rozvodov, podľa konkrétneho RD v danom území
Odpovedať
fujtajbl velebnosti
Odpovedať
Mne sa takéto jednoduché domy páčia. Mám podobný projekt, len so sedlovou strechou. Dispozícia ho priam predurčuje na kvalitný NED, obytné miestnosti treba otočiť na juh. Určite by som ale zmenil farbu fasády a zloženie obvodových stien. 44cm tehla je nič moc. Nič nepíšeš o tepelných izoláciach.
Odpovedať
ja tiež nemám pochopenie pre tento štýl, pripadá mi z čias komunizmu. Naši rodičia stavali takúto kocku v roku 1983. Dosť nešťastné riešenie domu s rovnou strechou v našich zemepisných šírkach. Pri rozmere domu z hruba 15 x 8 sa mi zdá predražená cena domu. Staviam, tak viem porovnať.
Odpovedať
k vasmu typu domu by sa mozno aj taketo nieco hodilo... http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... samozrejme, okrem garaze :)
Odpovedať
Ďakujem za odozvu a za priame reakcie.
Odpovedať
@robo28 podla mna suma 122k € s DPH za tento dom na kluc s tymito rozmermi je predrazena. Daj si urobit cenove ponuky u inych firiem. Myslim, ze prieskumom najdes viacere take ktore ti to do 100k € s DPH v pohode postavia. ;-)
Odpovedať
@petogen @robo28 suhlasim, ze za tu sumu je to predrazene. Ja by som si inak tu firmu okamzite vylucil z vyberoveho konania z viacerych dovodov. I ked sa jedna o zakladne udaje posobia az prilis zavadzajuco. Veta ako napr. predpokladané náklady na stavbu. To v skutocnosti znamena, ze sa jedna o cenove dno a pojde to uz iba hore. Ako tu bolo spomenute o tepelnych izolaciach ani slovka takze podla mna budu za priplatok. Dalsia veta "izolačné dvoj-trojsklo". Co asi znamena dalsie priplatky za trojsklo. Vizualizacia je spravena jak po hodine studovania 3D modelovania co tiez nesvedci nic o kvalite a je na nu pouzity program zadarmo(google sketchup)...atd. Pol roka som travil vyberanim solidnej firmy a porovnaval cenove ponuky a verte mi takto vypadat urcite nema. Suhlasim s @byvat , ze Apex ma ovela lepsie projekty a za cenu 122 000€ s DPH sa da postavit nieco co ma urcite vyssi standard. Presiel som si celym procesom vystavby domu na kluc a rad vam poradim ak budete mat zaujem naco si dat pozor.
Odpovedať
Profilova fotka
mne tie obrazky pridu akoby sa niekto hral v SIMS :D
Odpovedať
@idom @robo28 suhlas s idom, prilis vseobecne vyjadrenia, ziadne resp. minimalne detaily materialov, ktore maju byt pouzite pri stavbe domu. Ale zaujimave ze cenu vypocitali na desiatky eur presne. Odkial na tu cenu prisli ak nerozpisali detaily materialov? Prilis vseobecny popis a privysoka cena. Odporucam hladat inu firmu na realizaciu stavby. ;-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za príspevky. Mne už táto firma prerábala byt a bol som veľmi spokojný, preto som sa rozhodol ísť s nimi aj do výstavby domu. Dali mi dopredu cenovú ponuku a nakoniec som platil ešte menej ako som mal. Pracujú veľmi rýchlo a kvalitne, čo som bol prekvapený, stačilo im len zavolať a oni si všetko obehali samy a dokonca mi murári radili dispozičné riešenia, čo by nemuseli. Čo sa týka informácií o dome samozrejme, že ich je o moc viac, len som to nechcel celé dávať verejne na net. Čo sa týka izolácií, zateplovanie pri 44cm porotherme je úplne zbytočné, to som si overoval u viacerých firiem. U apexu by som si nebol taký istý, to je samé klamstvo, strýko si tam objednal dom a cena projektu vystrelila na 3000 euro a to si tam dal zmeniť len jednu priečku. U týchto neni problém meniť priečky a dokonca ponúkajú aj sedlovú strechu. Samozrejme, že farba fasády bude úplne iná. Po Vašich komentároch som hľadal, ale okrem skladačky "z papiera" som nič nenašiel. Aj tak ešte raz ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?