Ceny domov na Slovensku su predrazene.

Profilova fotka
Kolko stoji m² domu na kluc v Polsku? cca 700 eur s DPH (120m² uzitkova plocha domu, 83.000 EUR na kluc) PRECO SU CENY DOMOV NA SLOVENSKU PODSTATNE VYSSIE? PODME NA TO OD ZAKLADOV. V CENE DOMU JE ZAHRNUTY STAVEBNY MATERIAL - VACSINA STAVEBNEHO MATERIALU JE DOVAZANA Z POLSKA, DALEJ LUDSKA PRACA, DPH A MARZA RESP. ZISK!!! PRECO MNOHE SLOVENSKE STAVEBNE FIRMY NEUVADZAJU NA SVOJICH WEB STRANKACH REALNE CENY DOMOV A ANI NEUVADZAJU, KOLKO STOJI METER SVTORCOVY HOLODOMU, PRIP. DOMU NA KLUC V STANDARDE? V RAKUSKU ALE AJ V POLSKU KAZDY PROJEKT DOMU OBSAHUJE CENY HOLODOMU CI CENU DOMU NA KLUC. PRECO MAJU MNOHE SLOVENSKE STAVEBNE FIRMY S TYM PROBLEM?
Odpovedať
1
2
6
Profilova fotka
nooo....a v com a ako by sme mohli poradit/pomoct? :-)
Odpovedať
Dones si material s polska postav si sam a bud spokojny. :)
Odpovedať
@tominoza neviem ako si prisiel na to, ze vecsina materialu je z polska. Beton v zakladoch? Itong na stenach? Drevo na krove? Skridla na streche? Okna od Sk vyrobcov? Omietka na stene? Kurenie atd ? :-D Ale ak nakupujes v Merkury markete tak je mi jasne
Odpovedať
@tominoza Pretoze cena domu za m2 je cisto orientacna.. Realne sa cena meni podla miliona faktorov. Uz len na zakladovej doske mozes mat vklude rozdiel aj 10000, podla podlozia, svahovitosti, zelanej vyske oproti pozemku/ceste (bezne byva zem aj o meter nizsie ako cesta, ak chces dom zarovno s cestou, musis nadstavat).. Co je to standard? Dvojskla? Trojskla? Laminat za 4 eura za meter alebo dlazba ci drevena podlaha za 60 eur za meter? Dalej kvalita odvedenej prace, mas dlazdica za 14 eur za meter s vyucnym listom dlazdica a dlazdica za 8 eur za meter s vyucnym listom kuchar/castnik, ale potom neplac, ze ti znicil dlazbu za 60 eur za meter.. Ku stavebnemu materialu z polska - no neviem, potom tie tehlarne co su roztrusene po slovensku ci cesku asi pouzivaju tie pece na opekanie spekacok, kym prekladaju z kamiona z polska na kamion slovensky ci cesky, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza No vidíš - veď Ty si vlastne druhý Bill Gates... A už vieš, ako zbohatneš. Začni stavať na Slovensku Slovákom domy za poľské ceny a budeš mať tisíce klientov a budeš zamestnávať desaťtisíce robotníkov... Staň sa slovenským Tomášom Baťom. A je to také jednoduché! Kurnikšopa, že ja som na to neprišiel....?!
Odpovedať
Profilova fotka
Haha.celkom.poucne... sa odstahujme.vsetci do Polska :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte chlapci ......kazim Vam ksefty, ked ste sa do mna obuli? Radsej porozmyslajte nad Vasou cenovou politikou a marzami!!! Nenazranost niektorych slovenskych stavebnych firiem je zarazajuca!!! Pytaju vela penazi, zmluvy ktore podsuvaju klientovi su v neprospech klienta a vacsinou klient dostane mizernu kvalitu!!! A garancie? Nulove...ked ma nahodou stavebna firma problem....majitel da firmu do likvidacie a o pol roka zalozi dalsiu!!!
Odpovedať
mi nieco hovor o cenach. Chceme si dat screenovu roletu na jedno okno 2,5mx1,7m a ceny 1000 - 1900 eur. Obycajna dierkovana latka co sa navija. Pritom za garazovu branu sme dali 1200eur co je o dost viac materialu a roboty. V niektorych veciach je velky nepomer a premrstene ceny, ktore neodzrkadluju realny stav.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo Zial taka je tu realita.
Odpovedať
@tominoza no realita je taka, ze cena je tvorena dopytom a ponukou. Skus sa spytat v Polsku, za kolko ti spravia m2 domu na Slovensku :). Ale inak suhlasim, ze tzv. stavebne firmy, ktore nemaju ani jedneho zamestnanca, beru neskutocnu marzu. Realne viac ako 30%.
Odpovedať
byvaly kolega z prace za tu cenu co ja staviam eko 104 si nechal postavit 5 izbovy bungalov aj s garazou v polsku v nizkoenergetickom standarte do 40kw/m2.Staci porovnat ceny projektov, napr katalog nizkoenergetickych a pasivnych domov.
Odpovedať
@ondrejnm ak mu to stavali tito, tak sa necudujem... http://www.mojevideo.sk/video/2140b/o...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tominoza vobec nemam nic spolocne so stavebnou firmou a staviam svojpomocne. Ale je zabavne, ze ked pride na platy, vsetci sa pozeraju na zapad, ked na ceny tak casto na vychod. Inac, napr v ukrajine alebo rumunsku vide stavba este lacnejsie ako v polsku ;) A pripomenul si mi : ked som bol v nemecku asi pred 2ma rokmi a zacinal som stavat, zasiel som do knihkupectva a nasiel som knihu co sa volala : "Ako postavit dom lacno - do 200 000 eur" :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Prečo sú stavby na Slovensku nekvalitné Kvalita realizovaných stavieb na Slovensku podáva nelichotivý obraz o celkovom stave slovenského stavebníctva. Kým sa nepoučia tí, čo za práce a služby platia, nedočkáme sa v tomto (ani inom) sektore nápravy. O reálny obraz a vlastné skúsenosti sa s nami podelil Ing. Libor Zeman, obchodno-výrobný riaditeľ spoločnosti ise, s. r. o. http://www.asb.sk/stavebnictvo/staveb...
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian NA SLOVENSKU SA STAVIA NEKVALITNE A DRAHO.
Odpovedať
@floydian Hej presne ako píšeš ... Vždy to čo komu vyhovuje :) Ak niekomu poradíš, nech začne stavať "svojpomocne" a nech si na každý úkon robí cenové ponuky a naháňa kde je čo najvýhodnejšie + nech si niečo o problematike naštuduje tak len mávnu rukou ,že na to nemajú čas ... Hlavne ,že stihnú uploadovať status na FB a pozerať X hodín na telku ... Nie je 120 m2 ako 120 m2 ... Aj tu ťa môže vyjsť dom veľmi lacno ... Postav klasickú kocku / obdĺžnik len tak, aby si ltt preliezol hranice NED, postav z nejakého porfixu 30cm, zatepli 10 cm EPS, základy neizoluj (však načo ani naši otcovia neizovlovali) strechu čo najjednoduchšiu, tiež izoluj len to čo musíš, daj si klasický lacný plynový kotol - klasické radiátory (žiadnu podlahovku, žiadny kondezačný kotol či tepelné čerpadlo), vykašli sa na krb, rekuperáciu, klimatizáciu, vonkajšie žalúzie či podobné vymoženosti, kúp najzákladnejšie biele okná s dvojsklom, osaď veci ako klasický "kombi" záchod, plechovú vaňu z baumaxu, svietidlá do 20 Eur / kus, 5 Eurovú laminátku, najlacnejšie obklady - daj ich spraviť fušerovi, veď čo na tom ,že sem tam nejaká špára nesedí a hneď sa dostaneš na super cenu ... Dom bude obývatelný a za lacno ...
Odpovedať
Profilova fotka
Nase tzv stavebne firmicky su z mojho prispevku nejako nervozne 8-) Vase marze su vysoke, zaruky ziadne a vacsina tzv stavebnych fieriem ma troch zamestnancov a zvysok zivnostnici....preto nerozumiem tym vasim mega marzam.
Odpovedať
@tominoza My zase všeobecne nechápeme, o čo sa tu snažíš :) Ak by si si naše "nicky" googlil, pochopil by si, že ani jeden z nás nie sme stavebnou firmou, ale to by si musel troška viac zapojiť rozum ... A teda aký je výsledok, alebo poučenie z tohoto ? Napísal si, že v Poľsku stavajú za 700 Eur m2 úžitkovej plochy. Tak ti hovorím, že na ukrajine zoženieš aj za 500 Eur m2 úžitkovej plochy. Prečo teda nejdeš na poľské forum a nevynadáš im tam, prečo sú oproti susednej ukrajine drahý ? Pcháš sem nezmysli ako, že stavebné materiáli berieme z PL. Si viacmenej v omyle, keď to takto paušalizuješ. Poliaci robotu často flákajú a robia len aby bola, preto ma celkom zaráža že tu nadávaš na kvalitu Slovenských stavieb a tam chváliš Poliakov :D Za ďalšie, sem praskneš nejaký doslova a do písmena zaplatený článok majitela stavebnej firmy. Čo to má akú výpovednú hodnotu ? Ak by som zajtra išiel na úrad, založil si firmu "najlepsie stavby s.r.o,." a zaplatil by som si na internete článok osočujúci konkurenciu a chváliaci moju firmu = akú by to malo výpovednú hodnotu ? Čo chceš touto témou dosiahnuť ? Robiť reklamu nejakej firme s plateným článkom ? Alebo aby ľudia prestali stavať ? Alebo čo vlastne chceš ? Ukázať svoje IQ ?
Odpovedať
sry za offtopic, sa tu rozbehol dobry flame :-D . kto chce nech si stava s sk firmou, kto nehcce nestavia. niekto svojpomocne, niekto vsetko na kluc a ma pokoj. nikto nikoho do nicoho nenuti, kazdy nech sa rozhoduje podla seba, ked chce nech mu to stavaju aj japonci :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza stavaj svojpomocne a nebudeš mať tie otázky ohľadne nenažraných SVK firiem. Teraz som dostaval a dostal som sa na cca 590€/m2
Odpovedať
Dnes je všetko drahé, a kvalita Veľké makové. x-)
Odpovedať
@tominoza .... čo je to kvalita? Pre každého niečo iné. koľkých ľudí zamestnávaš a za koľkých platíš odvody? Pravdepodobne to nerobíš. Si tu iba preto aby si urobil rozruch, reklamu ďalším fušerom. Keby ľudia nekupovali druhu a tretiu triedu poľsky hobby market MM by sa tak nerozrastal a nedarilo by sa ani čínskym a vietnamskym busines manom. Prečo si na stavbu zavoláš kuchárov a automechanikov na stavbu domu, keď chceš kvalitu? Hmm asi pretože natiahne omietku o 1€ / m2 lacnejšie, ale chudák nemá ani šajnu o technológii, pripadne Ti nebude oponovať keď ho budeš tlačiť do ešte väčšej fušeriny pretože Ty to chceš mat už včera a zadarmo nejaká technologická prestávka je iba vymysel firiem, ktoré si potrebuju odskočiť na inú stavbu! Však? Aké je DPH v PL a aké v SR? Prečo je tu aj nižšia kvalita? preto že Slováci by najradšej všetko zadarmo. Tým nechcem povedať že PL = šmejd. PL je 50 000 000 trh a tak je tam obrovský priestor pre všetky možné kategórie "kvality". Na Slovensko sa zväčša dostanú lowcost produkty pretože cena. Tvoj príspevok je o ničom ale Tvoj zámer ti určite vyšiel urobiť rozruch a reklamu na ....
Odpovedať
Ale co riesite, ved uz do ineho fora pastol link na nejake polske domy, zjavne ide o obchodne zastupenie polskej firmy v Ziline :)
Odpovedať
@tominoza 1. chceš mať dom postavený dobre alebo lacno? Lebo ak dobre, tak za dobré sa platí, ak lacno, nájdi si mantákov, čo ti to urobia za 5 korún a potom to tak bude aj vyzerať, nakoniec ked budeš po nich všetko prerábať, prerobíš najviac ty. 2. väčšina slovenských stavebných firiem robí za zisk 3-8%. Vysoké marže majú developerské firmy. Ak ale ideš staviať dom, máš predsa vypracovaný výkaz výmer a PD, ktorý si dáš naceniť aspon 3 firmám. Ak je niektorá cena vyskočená o 30%, tak vieš hned čo je to za firmu. 3. Cena ti závisí aj od toho, kde staviaš. Napr. v BA je taká konkurencia, že stavebné firmy si ani zdaleka nemôžu dovoliť mať maržu 30%, ani tá betonárka si to nemôže dovoliť, lebo za rohom je hned druhá. Ak staviaš v hornej dolnej a v okruhu 50km je jedna betonárka, tak si dá takú cenu akú chce, lebo jednoducho nemá konkurenciu a detto je to aj pri stavebnej firme a pri každom čiastkovom materiály a robote na dome 4. neviem kde si zobral, že všade na sk stavajú z materiálov z polska. Možno orava a pod. ale určite sa to neoplatí dovážať cez celé slovensko, také dobré ceny tam zas nemajú.
Odpovedať
Odporucam si ist dat nacenit stavbu domu do Rakuska... Potom uvidime, ci si budes este stale mysliet, ze na slovensku je stavanie predrazene...:-D
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo Tak hadam nebudeme porovnavat Rakusko so Slovenskom.....Platy sa odlisuju.
Odpovedať
@chumo to, co je za logiku porovnavat Rakusko so Slovenskom?
Odpovedať
Preco by sme to neporovnavali... Si zase nemyslite, ze rakusko je stred zemegule... Ludia tu zarabaju max 2 nasobok nasich platov... Aj to je pri niektorych profesiach prestrelene... Ale stavby tu stoja 3-4 nasobok toho co u nas... Maly bungalov 250 tisic € je uplne bezna cena stavby mensieho domu... Ved tu uz niektori ludia chcu pomaly postavit dom za 40 tisic a este aj to sa im zda strasne vela... Takze budem porovnavat... A dokonca ani moja logika proti tomu nic nema...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo zbytocna debata,priemerna mzda v AT=3474,-EUR, na SK=835,- EUR
Odpovedať
platy v Rakusku su max 2nasobok nez na Slovensku, sa prebud!
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?