Cena za individuálny projekt rodinného domu

Ahojte, chcela by som sa informovat kolko cca stoji projekt individualneho projektu RD? (dvojgaraz, uzitkova plocha cca 150 m2 ) Dakujem.
Odpovedať
1
2
my sme dali za 150m2 (vrátane garáže) 1500€
Odpovedať
@domi_17 napodobne ako @zojaja, 1500 eur, no rataj s tym, ze je to "len" projekt pre stavebne povolenie, nie realizacny projekt, co ale neznamena, ze bez realizacneho projektu nepostavis...
Odpovedať
My ešte nemáme projekt hotový,čiže m2 neviem,ale tiež dvojgaraz,zatiaľ predbežne 3200€,ale keďže ide o úzky pozemok a individuálny projekt,je treba riadne sa s tým vyhrať,tak ma cena ani neprekvapila.
Odpovedať
Profilova fotka
@domi_17 mna stal 750 eur ale len na stavebne povolenie,, dobry realizacny projekt je doslova na nezaplatenie
Odpovedať
To je velmi rozdielne. Katalogovy projek so vsetkym co k tomu patri (realizacny projekt, vykaz/vymer...) nas vysiel na 1000E, teraz zlacneli na 800E. Videl som aj drahsie. Individualny som videl za 400 ze vraj so vsetkym, na druhu stranu znamy ma za 3000.
Odpovedať
Profilova fotka
Cena taká alebo onaká.... Nezabúdajte na to, že projekt nie je len o projekte ako takom. Je v tom zahrnutý návod na postavenie domu a v prvom rade nápad! Takže ak môžem poradiť, otázku by som staval inak. Čo som dostal v tejto cene, v akej kvalite a hlavne aký je výsledok?
Odpovedať
Nezabudnúť že v katalógovom projekte by mali byť vychytané "muchy" V individuálnom to nemusí byť...zistia sa až pri stavbe, alebo ak sa už býva. Poznám takých čo majú hlavu v smútku ...chyby, rozhodnutia sa už nedali napraviť..alebo by boli veľmi drahé.
Odpovedať
Profilova fotka
Áno je predpoklad, že by mal mať katalógový projekt vychytané muchy, no žiaľ realita je iná....Vydel som už kadečo. No a to čo som videl nedávno a bol to katalóg, horko som zaplakal :) Áno aj individuálne som videl katastrofálne. Ale áno, ak niekto ide po cene a chce dať za projekt 800 eur, radšej nech si kúpi katalóg, bo v tej cene ktorá si myslím že je nereálna, nemôže očakávať zázrak. A keď si kúpi trebárs za 800 katalóg, musí si dať niekomu dopracovať situáciu osadenia s prípojkami, dostane sa na sumu niekde okolo 1200. Takže je to o niečo lacnejšie. Myslím si že individuálny projekt má cenu min. 1500 a viac. V Rakúsku by stál min. 3000....
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali pred 4 rokmi za individualny projekt 1500 €, bol na stavebne povolenie v rozsahu realizacneho projektu, cize podla neho sme aj stavali a mozem povedat s odstupom casu, ze projekt bol na jednotku.
Odpovedať
Fuha to su riadne cifry len za nejaky projekt. Nevedela som, ze to stoji az tolko penazi:-/ No ked sestra stavala dom, tak som zistila, ze tam je kopu poplatkov skoro za nic. Ale su potrebne a clovek jednoducho musi vsetko zaplatit aby mal vsetko na poriadku
Odpovedať
ja ked zratam komplet projekt -> architektura, statika, voda, kurenie, elektriku som mal zadarmo, tak je nieco cez €6.000. Ale to slo do Rakuska a pasivny dom. Su vsak aj studia, ktore si vypytaju do 10% z ceny domu, co moze byt aj nasobne tolko, co som platil ja.
Odpovedať
Profilova fotka
2070 eur realizacny, so zlavou lebo tam boli nejake omeskania.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tato tema sa opakuje, ved ako vsetko na diskusnych forach :-S Individualny projekt pre stavebne povolenie na kompletku vratane dalsieho projektu zahradneho domceku a tepelno technickeho posudku + oplotenie ... 2000E.
Odpovedať
Momentalne tiez riesime temu individualneho projektu. Zatial mame spracovanu studiu - dom je taky standard, dvojpodlazny, garaz, zastavana plocha 145 m2...A cenove ponuky na projekt (s tym ze uz mame spracovanu studiu) sa zatial pohybuju vsetky okolo 5 tisic Eur, co nas dost nemilo prekvapilo. Ostatni osloveni odpisali, ze su kapacitne vytazeni :( Vedeli by ste mi prosim poslat do IP kontakty, kto Vam spracovaval projekt? Zacinam byt zufala, ci najdem niekoho v normalnej cene, ale zatial nestracam nadej :)
Odpovedať
1900 € za polorealizacny cca 125m2 bungalov - architektura, statika, vykaz, vymer, pripojky v realizacnej forme ostatné pre stavebné povolenie + externá vizualizácia zdarma v tom.
Odpovedať
My sme zaplatili presne 2000 eur ale projekt na stavebne povolenie plus realizacny. Ale ked sme hladali projektanta natrafili sme aj na takych co si pytali od 5000 eur az 8000 eur a vtedy mi skoto vyskocili oci z jamiek. Robime bungalov a mame presne 150 m2. Povodne sme mali mat len projekt na stavebne v hodnote 1200 eur ale stavebny urad vyzadoval aj realizacny bohuzial.
Odpovedať
Profilova fotka
@tina011 nepises z akeho mesta alebo oblasti hladas....na zapade to bude urcite drahsie ako na vychode ale zas mi sme riesili cely projekt cez skype nemam pocit aby som pocitoval nejaky nekonmfort ze sme spolu nesedeli pri jednoms tole :D
Odpovedať
Ahoj u nas presne 150m2 - 2000 eur - na stavebko
Odpovedať
@matusmino Na lokalite az tak nezalezi, pokial bude projekt spraveny dobre. Som zo zapadneho Slovenska ale casto chodime do LM - pre dobreho architekta si kludne aj nejaku tu odbocku spravime 🙂
Odpovedať
My sme dali za projekt cca 170m2 1800€ s tým, že v cene nebola štúdia, nakoľko sme už vedeli ako má vyzerať, mal to len zhodnotiť a skresliť. + cena za projekt prípojky vody a kanalizácie (+150€). Bez projektu elektroinštaláce a elektrickej prípojky, tie som si robil sám nakoľko som elektrotechnický projektant.. Projektanta sme mali z Martina. Projekt pre stavebné povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@domi_17 Dúfam že už máš v tých cenách jasnejšie keď tu máš rozpetie od 800 do 6000. Podľa mňa sú takéto otázky zbytočné. Oslov projektantov zisti si od ních cenové ponuky a vyber tú čo ti vyhovuje najviac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@zojaja odkiaľ ste? Od koho máte projekt?
Odpovedať
@eddiem a u koho ste si robili?
Odpovedať
Mňa stal projekt pre stavebné povolenie bungalov podpivničený 175m2 700e, projekt pre prípojku elektriky 30e, projekt studne 100e a realizačný projekt statiky 180e
Odpovedať
@cveno Pošli mi prosím do súkromnej správy kontakt na toho tvojho projektanta,chcem mu napísať.Ale úpne vážne.Ďakujem
Odpovedať
@flowynka Nitra
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som platil 950 euro za 240m/2. No neodporucil by som ho nikomu😃 ja som potreboval len kvoli stavebnemu. Vsetko som si sim navrhol a nakreslil. Iba statiku mi pozmenil. A stavam podla seba. Ale take normalnejsie projekty idu v TO po 1300 euro
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 cena ta neprekvapila?😃 ved to je jedno ci je projekt obdlznik alebo stvorec. Ja ked idem robit elektriku do kvadra tak si mam pytat o polovicu menej jak ked idem robit do tehly?😃 ale sak treba dat zarobit nenazrancovi 3200 euro. Dobra palka.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko taketo temy ani ja nechapem😃 rychlejsie napisem mail a nakopirujem ho dvatsiatim projektantom jak tu zalozim temu. Ale tak co uz.
Odpovedať
@cveno stále som nedostal od teba kontakt na toho projektanta čo ti robil individualny projekt za 700 eur..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?