Cena projektus vlastnym navrhom

Chceli by som sa spytat na Vas nazor. Jedna sa o projekt bungalovu rozmerov cca 12x15m. Bude tam spalna ktorej sucastou bude kupelna a satnik, 2xdetska izba, pracovna, kuchynu, obyvacku, WC, kupelna, komora a technical miestnosti. Projektant mi ponukol tento project za 2000e. Myslite ze to je vela, malo, akurat?
Odpovedať
1
2
ja ma dom s pivnicou a podkrovím , rozmer 8x12, projekt bude stat 860 eur
Odpovedať
nám projektant za individuálny projekt 17x13m (garáž,Technická miestnosť 2xWC, kúpelňa, špajza, kuchyňa s obývačkou, 2xdetská izba, 1xspálňa, terasa) zoberie 2300eur. Cena je podľa mňa super, dali sme to naceniť asi trom a ceny boli od 2300 vyššie.... ale asi záleží aj od lokality - sme zo ZA
Odpovedať
860 sa mi zda primalo. Som z VT takze mozno koli tomu tych 300e rozdiel. Inak projekt dost podobny len nechceme garaz v dome takze tam bude pracovna/hostovska. WC bude mozno dokonca 3x. Jedno pri spalni, druhe mozno v kupelni a tretie zvlast...
Odpovedať
mne robia projekt v sabinove
Odpovedať
je to podla mna dobra cena. ja som platil v HC 2200. Samozrejme zavisi co vsetko v tej cene dostanes. Tych 860 sa mi zda dost malo kedze architekt musi zaplatit aj profesistov: statik, projektant elektro, zdravotechnik, svetlotechnik, projektant požiarnej ochrany.
Odpovedať
Ty musíš vedieť akú PD požaduješ, realizačnú PD, alebo len pre stavebné povolenie? Potom oslov ešte dvoch nech ti dajú ponuky a vyber si pre teba najvyhovujúcejšieho. Prihliadaj aj na jeho technickú zdatnosť, referencie, nech ti ukáže vzorové projekty. Niekedy to najlacnejšie nemusí byť výhra.
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 A ja mám suseda, čo má auto za 25 tisíc. A druhý len za 15 tisíc... :-D Žijeme v trhovej ekonomike. Ide o to, čo chcete a čo si vyjednáte. Ale aj o to, čo všetko v tom projekte je. Ak by tam mal byť aj "rozum" architekta, tak nejakých 860 €, ako píše @imoo , sa mi zdá, že ako keby si sám projektant povedal, že je slabý, a robí za 260 €, lebo 600 musel predsa dať profesistom. Teda by mal dať. Ale ako vravievali moja stará mať: lacné mäso, riedka polievka. Od PD za 860 €, by som zázraky nečakal. Cena 2000 sa mi zdá primeraná, ale vymačkajte čím viac konštrukčných detailov a pritlačte ho k sľubu, že bude dvíhať telefón, ak murár al. tesár nebude mať jasno, ako riešiť nejaký detail. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 dá sa aj lacnejšie, ale nie je to realizačný projekt, ale iba k stavebnému povoleniu, mňa stál 1500€
Odpovedať
No napisal mi tu ze je tam: obhliadka staveniska, architektonicky navrh 3D, sprievodna sprava,suhrna technicka sprava, staticke posudenie stavby, protipoziarna bezpecnost stavby, energeticke hodnotenie budovy, celkova situacia stavby a architektonicke stavebne riesenie. Neviem vsak co ktora cast zahrna...
Odpovedať
@sv3853 Aj mna stal projekt pre stavebne povolenie 1500€ vratane stavebneho dozoru. Okres HC.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Stavebného...? Nie autorského....? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 To máš k stavebnému povoleniu. A asi žiadne realizačné výkres, žiadne detaily...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Takze by mohol ist s cenou dole aspon na 1500?
Odpovedať
@leonardom Aj tak sa da napisat :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign No lebo autor má právo (a tak trochu aj povinnosť) sledovať, či a ako sa realizuje jeho autorské dielo. A stavebného dozora budeš potrebovať ako osobu, ktorá bude platená Tebou a bude Ti kontrolovať stavebné postupy. ;-)
Odpovedať
@leonardom No ano. Ale mne projektant bude zaroven robit stavebny dozor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Tak zo je ideálny prípad... :-)
Odpovedať
Moj projektant by mi robil tiez dozor ale pravdepodobne extra zaplateny.
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 na cenu projektov nie je šablona, tvoj projektant sa tak cení, na 2000€, tak sa spýtaj, či môže ísť s cenou dolu a uvidíš. nemôžeš argumentovať, že kamarát má za 1500...ak sa ti to zdá veľa, hľadaj si iného. Ale v porovnaní ceny stavby je to promerané.
Odpovedať
cena je primerna, ked to je so vsim vsudy
Odpovedať
no je to projekt na stavebne povolenie. Viem ze vzhladom k cene domu je to plus minus zanedbatelna suma. Viem vsak ze take projekty sa daju aj lacnejsie spravit. A za cenou nemusi byt stale kvalita. Resp vyssia cena nezarucuje vyssiu kvalitu.
Odpovedať
@sv3853 to je pravda ;-) Ale tak vsetko zavisi od zlozitosti projektu, architektury, profesii /ci tam mas dokopy 5 vypinacov a 5 zasuviek, alebo nejake AI riadenie, ci mas plynoveho obojzivelnika a jednookruhovu podlahovku, alebo TC a 35 okruhov,..../ Cim jednoduchsie, tym lacnejsie ;-)
Odpovedať
Ono do projektu pre stavebne povolenie sa nedava elektrina, voda ani kurenie pokial dobre viem. Urcite mas pravdu ze zavisi od narocnosti projektu, avsak ak niekto vie spravit danny projekt za 1000e a niekto iny za 2000... Aj keby ta narocnost bola ina, dvojnasobna cena je podla mna aj tak vela.
Odpovedať
@sv3853 Ale veru dava. :-) Projekt pre SP musi obsahovat architekturu, staticky posudok, zdravotechniku, projektove energeticke hodnotenie, riesenie protipoziarnej bezpecnosti, elektroinstalaciu a ak je plynofikacia, tak aj projekt plynofikacie.
Odpovedať
@sv3853 zdravím, mohla by som vidieť pôdorys vášho domu? Lebo presne to chceme v dome aj my a stále hľadáme a riešime nejaký projekt, len stále sme nenašli to pravé orechové.. Máme aj vlastný návrh, len tiež s tým nie som na 100% stotožnená. Preto by som rada videla vašu dispozíciu pre inšpiráciu, ak vám to nevadí.. Ďakujem.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lulikmajko 15x15 - pivnice, male podkrovie - cena 750€ ... www.archno.sk
Odpovedať
@ancik24
Odpovedať
@sv3853 dakujeem, tak to je doost dobra cena za projekt. Idem pozriet na ich stranku. A to bol individualny projekt?
Odpovedať
@ancik24 to si pisala mne?
Odpovedať
@sv3853 to, že je to dobrá cena? áno tebe.. :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?