Cena na kluc drevodom vs. ytong

Milí strechári, chcela by som Vás poprosiť o radu. S manželom sme teraz pred rozhodnutím či stavať a keď stavať tak z čoho. Viem, že tieto témy sa tu preberajú do nekonečna a nikto nie je víťaz, závisí len na vnútorných pocitoch a preferenciách. Pre nás bude určujúca cena domu. Nechceli by sme skončiť s rozostavaným domom, ktorý budeme ešte 10 rokov dokončovať. V článkoch ohľadom ceny domu som našla tvrdenie, že murovaný sa dá postaviť za cenu drevodomu. Je mi jasné, že to určite ide, ale ako je to myslené? Bude murovaný v takom istom energetickom štandarde ako drevodom? Bude to tiež stavba na kľúč? Máme v pláne bungalov 133m2 zastavanej plochy + 20m2 terasy (rovinatý pozemok). Keď som pozerala cenníkové ceny, drevodom s takými parametrami by stál cca 90 000 na kľúč (el. podlahové kúrenie + rekuperácia), NED prevedenie. Vedeli by sme sa zmestiť do tejto ceny s murovaným (ytong ), na kľúč, NED prevedenie? Ďakujem za Vaše rady a postrehy.
Odpovedať
..myslim,že vedeli... :-)
Odpovedať
Ked sa pytas len na cenu, tak ano
Odpovedať
@pr Dobry den, na Vasej spranke som pozerala ceny domov a o trosicku to vychadza drahsie ako drevodom (mozno o nejakych 5%). Vedeli by ste mi povedat co mam k tej cene este pripocitat, aby ten dom bol na nastahovanie ?
Odpovedať
@nezabuddka mozno by bolo dobre sa na to pozerat z ineho uhla, nielen z pohladu ceny. Cenovo to vychadza podobne, druha vec je rychlost vystavby (budete zatial platit najom?), rozdielna rychlost schnutia stavby. Murovana stavba umoznuje urobit urcite korekcie, posunutie dveri, vypinacov, ine rozmiestnenie kuchyne a pod. To su veci ktore v montovanom dome nezmenite resp. len s tazkostami.
Odpovedať
@stowasser O rychlosti vystavby sme tiez rozmyslali, ale pre nas momentalne nie je rozhodujuca. Ked pojdme do ytongu tak by sme chceli nechat stavbu premrznut, kdezto drevodom by sme stavali o rok neskor, takze stahovanie by bolo +-v rovnakom case.
Odpovedať
@nezabuddka moja osobná skúsenosť: drevodom na kľúč 65 700 eur, plus 8 300 základy (zastavaná plocha 145 m2, z toho vnútorná 104 m2, zastrešená terasa 20 m2, spevnené podkrovie 30 m2), eurookná a vchodové dvere (namiesto plastových) a zateplenie minerálnou vlnou (s doplatkom: terasa 1 450 eur, okná 800 eur a minerálne vlna 1 200 eur), výstavby 4 dni základy a dom 60 pracovných dní, bývame cez 2 roky, viac vo fotoblogu
Odpovedať
Profilova fotka
Bungalov 15x15m - podpivniceny v svahu - murovany Porfix - zastavana 155m2 - 40k € hruba stavba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?