CASA 7000 názory, postrehy

Profilova fotka
Cez sviatky sa mi naskytlo trocha viac voľného času, tak som sa pokúsil poopraviť jeden môj starší návrh, jedná sa o projekt poschodového domu na úzky pozemok ako taká alternatíva k úzkym bungalovom. Zväčšil som hlavne rozmery izieb a odstránil barové sedenie čo bolo minule najviac kritizované. Čo sa týka orientácie je to len koncept niečo ako katalógový dom preto je naznačená len orientačne, osobne by som mal dom radšej orientovaný na východ a západ ako na sever a juh. Tak aké sú vaše postrehy tento krát, vedel by si niekto predstaviť bývanie v niečom takom keby mal pozemok široký 11 - 12 metrov.
Odpovedať
@martosko Kámo, ty máš neuveriteľný talent na návrh veľkosti a umiestnenia dverí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino No keď sa chceš vôjsť do šírky 7000 mm s čoho obvodové múry ti uberú ďalších 1000 mm tak ide o centimetre. Dvere som použil do izieb a technickej 900 mm otvor a do ostatných 700 mm otvor vchodové dvere 1100 mm otvor. To zúženie v prednej časti je tam na to ak by bol pozemok moc úzky aby sa tam dalo lepšie parkovať auto, ak by sa nedalo parkovať pred domom.
Odpovedať
Na dolné poschodie by som dala este jedno wc do technickej m., keď bude návšteva nech nemusia chodiť cez spálňu na wc . Inak je to asi Ok
Odpovedať
Profilova fotka
@mirevi Je tam aj dole samostatné WC pod schodmi, je síce bez okna ale nebude sa toľko používať a z nejakým vetraním to snáď bude znesiteľné. Ešte ma napadlo že to vonkajšie umývadlo by nemuselo byť uzatvorené v sklade a dal by som tam ešte okno do kuchyne aby ten kút nebol tmavý a bol aj z kuchyne výhľad do záhrady.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to zadverie zda velmi malinke, ked pride navsteva cca 3 ludi a viac bude tam tlacenica nehovoriac uz o topankach po celej predsieni, prip. parkovanie kocika nepripada od uvahy...Ja by som skor zrusila to wc pod schodami,prip. ho presunula do technickej ako bolo spomenute alebo dala dvere z chodby do kupelne nie zo spalne, 3 wcka v dome su az az, mozno by stacili iba 2...A ramena schodiska by som prehodila, cize volny priestor pod schodami by bol pristupny z predsiene kde by boli stanikove skrine a priestor predsiene by sa zvacsil o tu vstavanu skrinu ktora je tam teraz...pacia sa mi uzke domceky, tento vyzera paradne ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Nejdem hodnotit, ale na prvy pohlad mi pripomenul americky rowhouse. Len samozrejme v mensom.
Odpovedať
Nejaky clanok k tomu aj s vnutornostami: http://archplanbaltimore.blogspot.com...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?