Bývanie v pasívnom dome po rokoch - aký je váš dojem?

Pozdravujem. Chcel by som sa opýtať už aktuálnych majitelov pas.domov na celkový dojem byvania po roku,dvoch, troch... Čo by zmenili,čo im vyhovuje a či sú prvotné plány totožné zo súčasným stavom. Sme 100 % rozhodnutý stavať pasívny dom,akurát stále nemáme celkom ujasnené určité záležitosti ako nutené tienenie a spósob vykurovania. Či naozaj stačí teplo produkované osobami ,spotrebičmi a dodatočné kurenie rekuperáciou - zo zabud.ohrievaním alebo treba niečo výkonnejšie..napr..podlahovku,el.rohože a pod. Moc by nás zaujímal názor už existujúcej rodinky.. Konšpirátorov ktorý slovo "pasívny dom" zatail len počuli moc je tu kopu :) Ďakujeme za každú radu,postreh prípadne kontakt kde by sme sa mohli po dohode porozpravať,prípadne navštíviť. Marek
Odpovedať
Ahoj, ono vlastne onedlho bude povinnost stavat domy v pasivnom standarde. Takze uz toho vela nenaspekulujes :-) Nejake kurenie tam treba mat. Samozrejme s ovela mensimi vykonovymi narokmi ako pri beznych domoch. Taketo veci by ti mal projektant navrhnut. Taktiez tienenie. Zalezat bude, ako budes mat dom orientovany na svetove strany. Ideal je okna v obytnych miestnostiach orientovane na juh. To sa da potom dobre tienit spravnym presahom strechy. Nebude treba pouzivat exterierove zaluzie. Ako hovorim, pokial mas dobreho projektanta, ktory ma skusenosti s navrhom takych domov, ten navrhne vsetky technicke detaily.
Odpovedať
Skùsenosť a pocity sú neprenositeľné. Keď máš možnosť, prejdi si osobne takéto domy s rôznymi generátormi energie, zober si skúseného architekta, a v konečnom dôsledku sa rozhodnúť musîš sám, lebo ty tam budeš bývať 50 rokov.
Odpovedať
@vtacikvtacik to si velmi dobre napisal! Suhlasim s tebou 8-)
Odpovedať
Tak to je veľmi málo odpovedi, kto býva v pasívnom dome. Hlavná vec, že už je podaných ku dnešnému dňu vyše 400 žiadosti o dotáciu na úsporný dom v triede A0. Kopec energetických certifikátov bude podvodných, kedže sa robia od stola.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?