Bungalow LAGUNA 0 - vaše názory a pripomienky

Budúci rok by sme chceli začať stavať bungalow a asi ako každý nový staviteľ sme v štádiu hľadania nového projektu. Pozemok už máme kúpený s dostatočným priestorom /prístup na pozemok z 2 strán, od východnej strany potok, od západu spoločná prístupová cesta/, ale trošku atypických tvarov. Touto cestou by som Vás chcela požiadať o vaše názory k nášmu finálnemu katalógovému projektu LAGUNA 0 http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=2... Chcela by som od Vás váš názor na navrhované osadenie RD na pozemku pozri fotoalbum . Ďalšie otázky k samotnému projektu: 1. Stavia niekto alebo staval tento bungalow a ako ste s ním spokojní? 2. Zmenili by ste niečo po čase bývania? Naše navrhované zmeny v projekte: 1/ garáž - zrušenie vonkajších bočných dverí a dverí do vstupnej chodby 2/ zlúčenie tech. miestnosti so šatníkom 3/ premiestnenie dverí z garáž - šatník na garáž - tech. miestnosť 4/ hlavná kúpeľňa bez WC 5/ detské izby a spálňa - namiesto okien balkónové dvere 6/ zrušenie letnej záhrady 7/ posunutie dverí na spálni oproti kúpelni /otočenie postele a šatníka/ 8/ zväčšenie vstupnej chodby Ďalej potrebujeme poradiť s umietnením špajze v kuchyni / okno na špajzi / a väčší otvorený priestor kuchyne s jedálňou /zrušenie potravinovej skrine s možnosťou vytvorenia kuchynskej linky do L/. Je dostatočné presvetlenie domu??? Ďakujem za rady...
Odpovedať
Profilova fotka
Izby a príslušenstvo k nim je super a vaše zmeny so vstupnou chodbou, šatníkom sú fajn. Čomu nerozumiem je ten veľký priestor medzi spolocenskou a nočnou časťou? To mi príde ako stratený priestor. A ešte by som zrušila ten kuchynsky vyklenok a východ z kuchyne.
Odpovedať
@nelka2009 spálňu by som dal na sever a detské izby na juh, aby mali deti v izbách dostatok denného svetla. Garáž by som tepelnou izoláciou oddelil od domu. K detailom sa dá vyjadriť až keď sem dáš posledný pôdorys aj s nábytkom, ku ktorému si sa zatiaľ dopracovala. Pri zariaďovaní obývačky treba myslieť na to, že telku je najlepšie umiestniť na južnú stenu, aby v nej neboli odlesky zo slnka
Odpovedať
@carolinka dakujem za reakciu. Ano ten priestor medzi spolocenskou a nočnou časťou je veľký, a preto sme sa rozhodli zväčšiť vstupnú chodbu smerom do tohto priestoru a v kuchyni odstrániť tie potravinové skrine pri vstupe do jedálne, čím sa otvorí priestor, len hľadáme ešte vhodné umiestnenie špajzy s oknom von /alternatíva 1. zúžiť priestor v obývačke, alternatíva 2. posunúť kuchynské okno smerom k balkónu a v rohu vytvoriť špajzu/. Ešte raz pekne ďakujem za reakciu.
Odpovedať
@jakino Jakino, taktiež ďakujem za reakciu. Spálňu som mala s podmienkou výstupu na terasu /severná izba viecmenej nebude využívaná, nakoľko staršia dcerá sa poberá do sveta, takže bude slúžiť ako hosťovská/ a áno garáž plánujeme tepelne oddeliť od domu /ešte uvažujeme nad spôsobom vykurovania v garáži, podlahovka verzus klasika/. S tou telkou je to dobrý postreh, dalo by sa to otočiť, len či bude dobrý pohľad na krb. Detailný a upravený pôdorys vložím, keď bude hotový, momentálne sme ešte v "plienkach". Ďakujem.
Odpovedať
Som si myslela, že to tu viacej žije a je tu viac prispievateľov. Nuž čo, budem si musieť poradiť sama.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?