Bungalov z garážou na úzky pozemok

Profilova fotka
Vedeli by ste mi poradiť zvazujeme kúpu pozemku šírka 17,50 dĺžka 37m -118/25 nepáčia sa mi tie dlhé slíže, a akosi žiadny katalógový tiež nie mala som vybraný ten na foto, ma ale šírku 15,3 čo na tento pozemok asi nebude možné. Chceli by sme s dvojgarážou. Pripadne by ste mi vedeli odporučiť projektanta za rozumnú cenu okolie Senec. Ďakujem
Odpovedať
preco bungalov? pekny poschodovy a bude miesto na vsetko. ukazujes tu napr projekt 15.5m siroky a mas 17.5m pozemok ... ved to tam nevojde ani pri dodrzani zakonnych vzdialenosti.
Odpovedať
@anjelik99 my sme mali tiez problem s uzkym pozemkom a preto sme si dali spravit vlastny projekt na dom s obytnym podkrovim (da sa povedat, ze je poschodovy) a ma sirku 9m a dlzku 15m. Takze to nie je vobec uzky dlhy sliz ale taky v pohode domcek :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 dĺžka pozemku je 37m čiže problém je len šírka sú tam predbežne schválené bungalovy nie poschodové domy ...
Odpovedať
anjelik99 Ahoj. Nas dom ma sirku 10m a dlzku 14,5. Ma 4 izby. Garz sice planujeme samostatne ale dom je super velky ( aspon pre nas ) :-) . Sirka pozemku je 17m a dlzka 44m. Myslim si ze uplne postacujuci domcek.
Odpovedať
@anjelik99 ved o sirke hovorim. 2 m odstup od hranice .. to je menej ako 15.5 :-)
Odpovedať
@anjelik99 Pri kúpe pozemku a plánovaní domu treba myslieť na viac vecí, nielen na to, čo sa ti páči. Zisti si hlavne, aká je max. zastavanosť v danej lokalite. Ten pozemok má rozlohu 647 m2, ak je zastavanosť 25%, tak tam môžeš postaviť stavbu s rozlohou max. 162 m2, čo ti na bungalov s garážou ťažko vyjde ,s dvojgarážou už vôbec nie. Takže buď sa pozrieť po väčšom pozemku, alebo zľaviť z nárokov - napr. uvažovať nad poschodovým domom, prípadne miesto garáže len prístrešok a parkovacie miesta. Potom financie - neviem, ako ste na tom, ale to, čo si sem dala, ťa vyjde tak na 160-250 tisíc, v závislosti od štandardu a ešte nejakých 20 tisíc na okolie. A ak je pozemok široký 17 metrov, tak treba plánovať dom s max. šírkou 11 metrov, aby si vedela dodržať odstupy od hraníc pozemku. Ten pozemok 118/25 ešte nie je slíž. Ľudia stavajú aj na pozemkoch širokých 12 metrov či menej - to sú slíže.
Odpovedať
17,5m je dosť nato, aby ste sa nejak extra museli obmedzovať. Predpokladám, že susedné domy tiež nie sú nalepené na plote. Už pri šírke domu 10-11m máte miesto na 3,5-4m izby na obidve strany a v strede 1,5-2m na chodbu...
Odpovedať
Promiprojekt ma projekty aj na uzke pozemky, napr. niektory z lagun, alebo linear 335, aspon na odrazenie a uz len prispôsobiť svojim požiadavkám :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?