Bungalov vo svahu na veľkom pozemku ??? :-)

Prosim o radu. Máme veľký pozemok vo svahu, kedže chceme využiť priestor chceme postaviť rozlohou väčší bungalov o rozmeroch 12x16 m cca. Svah by sme chceli vyuzit ako garaz pod dom, ktorá by bola teda pod zadnou časťou domu nad ktorou by bola terasa. Neriešili ste prosim niekto podobny projekt ? Za každu radu budem vďačná dakujem :-) :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
My sme riešili, keď sme si spočítali náklady, rozhodli sme sa zmeniť garáže na obytný priestor. Zbytočne drahá garáž, keď máš veľký pozemok. Samozrejme, záleží na orientácie svahu a cesty. My máme cestu nad svahom. Určite si pri návrhu daj urobiť odhad ceny. Ten ti určite napovie.
Odpovedať
nemas prosim nakres podorysu aby som videla ako ste rozlozili ten dom prosim ?
Odpovedať
mame mame tiez cestu nad svahom
Odpovedať
@asley ahoj, nieco podobne riesim, akurat nejdem robit garaz, ale len vysunut prednu cast domu na piliere s tym, ze sa pod tym bude dat parkovat..co konkretne ta zaujima?
Odpovedať
Profilova fotka
fuuu nie som si ista ci to nebude teda riadne cenovo narocne. Urcite by bolo fajn si to dat najprv dokopy co sa ceny tyka a to by ti pomohlo sa rozhodnut ci to ma vobec zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem prečo polemizujete o cene veď keď chce niekto stavať dom skoro 250 m2 na dvoch podlažiach a ešte vo svahu snáď už od začiatku musí rátať s tým že to bude drahé môj typ dosť cez hranicu 150-tisíc. @asley Čo sa týka tvojej otázky určite osloviť architekta ktorý spolupracuje s dobrým statikom
Odpovedať
@martosko praveze sme nechceli dve podlazia chceli sme to skor riesit nejak takto, vlastne len ten zadok predlzit, garaz by nebola pod cely domom . nechceme mat okna zarovno cesty preto sa ten dom bude musiet riesit nejak, ze sa dvyhne
Odpovedať
Profilova fotka
@asley Ahá to som nepochopil takže vy ste si zvolili takúto variantu no nebude to o nič lacnejšie aj tak lebo s tej strany garáží bude ten dom ako keby dvoj poschodový akurát to vnútro nevyužijete na parkovanie ale ho zavozíte zeminou a pristavíte pred dom ďalšiu plochu preto som myslel že to bude čiastočne podpivničený dom mne to tak prišlo logickejšie ale bongalovom by som to aj tak nenazýval keď do dumu budete mať asi 18 schodov aj keď budú z vonku
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto budem myslim ze pekne draha zalezitost, ale tak s tym treba ratat ked nieco taketo chcete :)
Odpovedať
viete mi poradit ako inak by ste riesili stavbu bungalovu vo svahu tak aby nebol ten domcek utopeny :-) ?
Odpovedať
@asley ale ved je to dobre, preco to chces riesit inak?
Odpovedať
@benco ty si to riesil takto nejak podobne ?? môžem sa ťa spýtat na odhadovanu cenu ?? my sme si to preratavali zbežne ale nevyšlo to až na 150 000 :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@asley ano, velmi podobne, ak sa teda bavime o sposobe zalozenia..cena nie je podstatna, staviam svojpomocne, cize je to len cena materialu a to nemusi byt az tak strasne vela, netreba sa predcasne lakat len pre to ze to nie je zalozene na rovine a na klasickych zakladovych pasoch..ako daleko mate od miesta stavby betonarku? viete si niekde lacno pozicat debnenie? riesili ste to uz so statikom? u mna je to 16 zelezobetonovych pilierov v 2 radoch po 8 ks, prepojenych priecnymi tramami a na tom ze polozena ZB doska..cele je to polozene na 4 pozdlznych ZB zakladovych pasoch s tym, ze polovica domu lezi na terene, zvysna polovica je na tych pilieroch. nie je to nic extra zlozite, aj ked to na prvy pohlad moze tak vyzerat. kluc je mat blizko betonarku a zohnat lacno zelezo a debnenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame tiez dom do svaju a dolu garaz
Odpovedať
Náš domček, len bez garaze, ale.moze pomoct
Odpovedať
Profilova fotka
@asley zadaj do prehliadaca adresu: www.google.sk do okienka napis: garaz vo svahu stlac enter a potom klikni na obrazky
Odpovedať
@clen chcela som vlastne skusenosti nie google obrazky. ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Neviete niekto kde by som zakupil kompletnu projektovu dokumentaciu tohto domu ? Dakujem
Odpovedať
@tominko248 http://www.modrastrecha.sk/forum/rozp... tu sa spytaj
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@asley mohla by som Vas poprosit, ci neviete kde by som nasla blizsie informacie k tomu projektu co ste rozmyslali nad nim. Rozmyslame s manzelom o stavbe rodinneho domu vo svahu, a tento projekt by sa nam pozdaval.Dakujem.
Odpovedať
ako na pohlad pekne, len je to podla mna prilis drahe riesenie samotnej garaze. nemas niekde fotku pozemku, ze by sa dalo na to lepsie kuk?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahojte my máme už domček postavený môžem poskytnúť projekt.. Bola síce garáž drahšia keďže tam ide viac železa na spevnenie ale keď sme to preratali tak ci tak by sme minuli kopec za zasypávanie pozemku ak by sme teda nechceli mat dom v jame
Odpovedať
Profilova fotka
@asley Ahoj vidím že sa mi oplatilo zapnúť si upozornenia na túto tému, môžem vedieť či ste nakoniec stavali ten projekt čo bol ukázaný vyššie a o koľko som sa pomýlil s tým mojim odhadom nákladov 150 tisíc.
Odpovedať
@martosko prikladám foto ako vyzerá dom zo zadnej časti a pomýlil si sa cca o 20tisic 😄 svojpomocne sme ale robili kopec veci, niečo celé to vyšlo do 130 vrátane zateplenia a na komplet vnútra.
Odpovedať
@martosko z predu je to klasicky bungalov
Odpovedať
Profilova fotka
@asley Čiže keby sa staval ten pôvodný projekt tak by ten rozpočet čo som odhadol bol ešte aj málo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@asley Zdravim, vedeli by ste prilozit na inspiraciu podorys domu?. Mam pozemok, od cesty mi ide svah smerom dole a uvazujem nad podobnou stavbou. Co som nasiel tak zatial asi takto.
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrej_brlik a krtkov dom ste neskúšali dať naceniť?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?