Bungalov - vlastný nákres

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, nakreslila som si vlastný projekt, len by som chcela počuť postrehy, návrhy, nápady - čo by možno niekto iný pozmenil, resp. z praktického hľadiska nič moc a chcelo by to zmenu :) za každú jednu reakciu vopred ďakujem.
Odpovedať
1
2

Odpovedať
Celé zle. Dajte to urobiť niekomu, kto sa tým živí. Poprípade skúste rozdeliť dom na nočnú časť ( detské izby, spálňa, kúpelňa .... ) A dennú časť (obývacia izba, kuchyňa, jedáleň ......) Po ďalšie tú obývaciu izbu umiestnite k oknám a nie na stred dispozície. Potrebujete tam mať prirodzené osvetlenie a preslnenie. Na vašom mieste by som ten návrh hneď zahodil a pozrel si niečo na internete, alebo treba isť za architektom, prípade projektantom oni vám navrhnú dom podľa vašich predstáv a poradia vám.
Odpovedať
Práveže, ja nechcem mať presvetlenú obyvačku, nakoľko v terajšom dome mame okna 3 metre široké a pri pozeraní televízie to vadí :( a snažili sme sa rozdeliť dom na zóny, aby sme my nerušili deti a taktiež oni nás :) tak neviem, či je to zle :) a asi Vás prekvapím, že tento pôvodný návrh bol od architekta, a my sme ho upravili :( Ale ďakujem za názor :)
Odpovedať
no neviem....tú obývačku by som tam rozhodne nechcela, zdá sa mi aj privela tých malých miestností okolo..a taktiež chodieb vela...inak by som to rozmiestnila ...3 malé izby na úkor toho okolo....nuž, osobne nič z toho mi nesedí...aj my riešime projekt, tiež bude upravený podla nás...prezreté máme množstvo krásnych projektov, je z čoho vyberať v tejto dobe....my sme sa museli prispôsobiť pozemku...
Odpovedať
vlastny nakres? alebo od architekta? Tie vsetky vyklenky,stienky a tmavu obyvacku kreslil architekt? TV mate aj tak oproti oknu. Ci bude vedla krbu? cele je to nesumerne,rozhadzane,ziadne linie, architekt asi nemal diplom z architektury.
Odpovedať
Profilova fotka
@24silvia24 Keď som si pozeral tie dráhy, čo musí absolvovať obyvateľ tohoto príbytku, ak sa chce dostať do svojej izby... - tak som si spomenul na nedávnu návštevu loveckého zámočku na Morave. Obrovská výmera domu - a malé kamrlíky. Chodby a spojovacie trakty sú ako na študentskom internáte (kde hrozí, že sa zrazia 20-ti študenti vo vestibule). Nič v zlom, ale môj dávny kamarát (horár pod Poľanou) mal na toto skvelý výraz: Neučený lekár - hotový kat... ;-)
Odpovedať
skusim ja tak laicky priestor 1 je garaz? k tomu priliehajuci priestor tusim 5 je co? priestor 9 ma vovnutri miestnost, to je satnik? nedal by sa vyriesit bez tej "chodbicky"? no a postrehla som, ze "rodicovska kupelna" ma aj vanu aj sprch kut, aj dve umyvadla, nestacilo by vam ako rodicom len sprchac, wc a umyvadlo a radsej dat lepsie vybavenu kupelnu volne pristupnu ostatnym? no a kuchynska linka mi pride velmi dlha. nebolo by lepsie setrenie miesta vyriesit to nejakym barovym pultom? skutocne potrebujes taku linku? priestor tusim 6 je technicka miestnost? a ten prazdny priestor kusok za vchodom je tiez satnik? ak ano, tak by som zostala asi pri jednom satniku... vsetko co som napisala ber s rezervou a aj s davkou subjektivizmu, iba je mozno dobre sa zamysliet nad tym, co ti tu kto napisal, ze ci aj ty si s tym tak spokojna, ci nespokojna, tiez si riesime individi projekt, ktory je uplne iny ako je dnes zauzivane, ber to tak, ze zit tam budete vy a preto ak vam to plne vyhovuje a viete preco ste si to takto navrhli, tak smelo do toho, komentare ber iba ako dovod k zamysleniu, ci to tak naozaj chces, drzim palce, viem ake je blbe byt v dnesnej dobe iny, nez diktuje moda ;-) a komentar "cele zle" mili spolustrechaci nie je konstruktivny, snazte sa mat vecny dotaz, lebo inak si to majitelia projektu nevedia podla toho rozmysliet, ci pretvorit :-N
Odpovedať
neefektivne rieseny priestor - strasne vela priecok, vyklenkov a pritom miniaturne izby na tak velku zastavanu plochu..v tej obyvacke si cez den neprecitas ani knihu, taka tam bude tma..obrovska kuchyna s jedalnou kde budes travit najmenej casu..tvar domu energeticky neusporny, good luck s riesenim elektriky ci pripadnej rekuperacie.. silno odporucam vyhladat dobreho architekta a rychlo zabudnut na toho, co tento paskvil akoze navrhol..so sucasnou a efektivnou architekturou to nema nic spolocne vela stastia
Odpovedať
isabella_fly ďakujem pekne za reakciu, máš pravdu, asi je tu naozaj ťažké byť iný :D priestor 1 je dvojgaráž,nakoľko musí byť kvôli pozemku priechodná a musíme ju umiestniť do prednej časti pozemku s nábehovou rampou :) priestor 9, musela som riešiť chodbičkou, lebo z pohľadu kuchyne jedálne by bolo veľmi veľa dverí, a chcela som to z estetického hľadiska zjednotiť nakoľko na tú stenu by som chcela dať dlhu jednoduchú komodu na prestrieranie a príbor, taniere slávnostné a tak :) a priestor 5 priliehajúci ku garáži, je miestnosť pre môjho chlapa :) nakoľko už na pozemku nechceme nič iné stavať, na bicykle, pneumatiky, kosačku. taktiež som sa snažia dávať čo najmenej okien na stenu garáž, kuchyňa nakoľko tam celýýýýý celučičký deň pečie slniečko a viem z rodičovského domu, že to je strašné :)) a kupelka pre detských izbách je z toho titulu taká, že si osobne myslím, že deťom a prípadnej návšteve to úplne postačuje a predsa len my ,,rodičia" budeme v tom dome tráviť najdlhšiu dobu :) kuchynská linka asi to nie je dostatočne vidieť, ale medzi jedálenským stolom a linkou je ostrovček, kde samozrejme bude barové sedenie :) vysoké potravinárske skrine budú smerom od špajze k terase cca 1.80m. šatníky som zvolila z toho dôvodu toľko, lebo sa bojím úložného priestoru :) ďakujem pekne ešte raz za konštruktívnu kritiku :)
Odpovedať
@24silvia24 ten ostrovcek som si vsimla, len samotna linka mi prisla dlha, preto ten dotaz (ale ak su tam tie potravinove skrine az som dobre pochopila, tak beriem spat)... inak k tej obyvke na tu svetlost, nejaky svetlovod, ked je na to tolko pripomienok, predebatujte... ja osobne som odporca chodieb, ale az taky, ze my nechceme prakticky ziadnu, co zas mnohym ludom vstavaju vlasy na hlave, ale neva, drzim palce pri doladovani a ak to takto chcete, alebo to este doupravujete, tak hlavne nech sa vam dobre byva ;-) urcite zvaz pripomienky a potom uz len hura do toho ;-)
Odpovedať
@isabella_fly áno, áno sú tam tie potravinárske skrine cca 1,8 až 2m, úprimne aj ja chodby nemusím, ale keď som videla koľko dverí by sa mi ukázalo v obyvačke, tak som musela prirobiť chodbu :( a ešte otázočka mohla by si mi poslať Váš návrh? :D
Odpovedať
@24silvia24 ahoj, skusim niekolko praktickych pripomienok ktorymi by sa to mohlo trosku upratat a zaroven by sa nenarusila ta vasa svojska koncepcia. 1. Z hladiska energetickej uspornosti by malo byt na dome co najmenej roznych vyklenkov a rohov, takze by som zrusila to zavetrie a skusila zarovnat obyvacku so spalnou. 2. Ak posunies dvere do spalne na druhy koniec tej steny, budes mat ten svoj priestor pre komodu a zaroven satnik nebude potrebovat tu odveci chodbicku a ziskany priestor mozes vyuzit bud pri tom zarovnavani tvaru domu, alebo v bode 3 - 3. Ten vyklenok sprchoveho kutu do obyvacky by som rozhodne zrusila. Zvlast este za takou tenkou stenou by bolo v obyvacke vsetko pocut a navyse ziskas vzdusnejsi priestor aaa mozno sa niekedy budete chciet kochat praskajucim ohnikom v krbe aj pri jedeni. 4. Skusila by som sa nejako popasovat s tym satnikom pri vstupe, aby tam nebol taky nasilu napasovany. Celkom prakticke by podla mna bolo spravit priechod od zadveria (btw. zadverie treba urcite uzavriet) k detskym izbam aby nemuseli vodit navstevy cez obyvacku. 5. Kuchynsku linku by som skratila o ten zvlastny vyklenok pred spajzou - spajzu by som dala uz odtial a bud ju zvacsila alebo vyuzila ten priestor inak. Taka poznamka na zaver - z hladiska ulozneho priestoru su ovela efektivnejsie vstavane skrine ako rozne male miestnosti s mnozstvom hlucheho priestoru. Pripadne mozte vyuzit povalu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luck4 ďakujem za postrehy, s tou spálňovou časťou ani ja nie som stotožnená, ale tvoj návrh prechodného šatníka ju vyrieši :) ďakujem pekne, výklenok v kuchyni by som si chcela ponechať, nakoľko mi pekne zakryje kuchynskú linku v prípade menšieho neporiadku z pohľadu obyvačky a je tam hlavne z dôvodu, keď sa otvoria vchodové dvere, aby nebolo vidieť až do záhrady :D :D ale musím ti trošku protirečiť čo sa týka efektívnosti vstavaných skríň, nakoľko my máme doma dva šatíky a neviem si ich vynachváliť, všetko pekne prehľadné, viem tam dať omnoho viac vecí, nemusím prispôsobovať vnútorné rozloženie políc dverám a taktiež sú šatníky omnoho lacnejšie :) v prepočte na plochu úložného priestoru naproti vstavaným skriniam :) viem, že je možnosť naskladať aj lacný variant vstavanej skrine, ale celkový dizajn domu bude moderna so starým a neviem si predstaviť, že by som tam dala lacné oceľové kovanie a k tomu obyčajnú drevotriesku
Odpovedať
@24silvia24
Odpovedať
@24silvia24 skor som myslela efektivnejsie vyuzitie priestoru, nie lacnejsie riesenie. ale ked sa na to pozries stylom ze o ten priestor ktory by si usetrila by sa zmensil cely dom, bolo by to asi aj lacnejsie :)
Odpovedať
nerozumieme sa :) ja som len povedala, že nechcem robiť vstavané skrine, ktoré sa mi jednak nehodia a za druhe, dám do nich mizerne malo veci :) k porovnaniu so šatníkom.
Odpovedať
@24silvia24 trošku som aj oľutovala, že som si ten projekt pridala, lebo som v podstate nedostala, žiaden poriadny konštruktívny návrh, samé ...celé zle, zahoďte to..., horší projekt som ešte nevidel..., a podobné, ale ak si prečítam príspevky tak veeeeľmi malo odpovedí bolo, toto nie lebo...., keď sa pozriem prepáčte ja na niektoré projekty, tak si neviem predstaviť, že by som v nich ja bývala, nakoľko tam okrem 2m vstavaných skríň nemáte žiaden úložný priestor, tak sa len čudujem, a potom sa budem smiať, keď budete písať aj neskôr, že nemám kde dať všetky veci - typu vianočné ozdoby, stromček, lyže, lyžiarky, periny - letné, zimné...., že ráno mame doma stres, lebo chodíme naraz do škol a robôt a v jednej kúpeľni a jednom WCku sa striedame, ďalšie keď chodia detská domov zo žúrok (pozvú si kamošov), tak musia chodiť po špičkách, aby rodičov nepobudili. Možno ma teraz odsúdite, ale som si myslela, že je to trošku o porade a snahe pomôcť, ale mám pocit, že je to tu skôr o znechutení toho druhého :( Typická slovenská vlastnosť :( , samozrejme táto správa nepatrila všetkým a ospravedlňujem sa tým, ktorý sa naozaj snažili poradiť, či už správami, ako i mailom (ďakujem Monika prišiel :) ) lebo podľa mňa o tom by to tu malo byť :( a možno tí, ktorý len napíšete, to načo som vyššie mierila, radšej nepíšte nič, ak okrem zhovadenia snahu pomôcť nemáte :(
Odpovedať
@24silvia24 ďakujem za radu, už som to prekreslila a mali ste pravdu :) takže zatiaľ ďakujeeeeem pomaličky ideme :)
Odpovedať
skor by som povedal, ze typicka slovenska vlastnost je, ze kazdy je najlepsi architekt, dizajner, stavbar, pravnik, politolog, ekonom.. je to tvoj dom, ty tam budes zit ale su urcite objektivne kriteria bud technologicke alebo vychadzajuce z praxe a ty si sa rozhodla ich ignorovat skus sa stretnut so stavebnou firmou co stavia na kluc a ukaz im tvoj projekt, potom sem postni ich reakcie
Odpovedať
Profilova fotka
@24silvia24 Čestné slovo, že nechcem rýpať... ;-) Ale vedela by si mi, prosím Ťa, povedať, čo to tam na tej architektúre 6 rokov študujú, keď si tu každý, kto má nos medzi očami, nakreslí sám dom....? A ešte sa uráža, keď mu niekto napíše, že to nie je dobré...? ;-) Najväčšia denná miestnosť bez okna...?! ]-(
Odpovedať
@24silvia24 Velmi zle z mojho pohladu, ale zle pre mna, pre teba nemusi... Vela malych kamrlikov, same chodby. Chodba je mrtvy priestor, len tade prechadzas... Urcite si daj poradit a daj to architektovi. Ten ked ti nieco navrhne, mozes to s nim konzultovat a urcite najdete spolocnu rec. Prepac, ale horsi projekt som zatial tu na MS nevidel...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird Nooooooo.... Boli aj horšie... ;-)
Odpovedať
@lubomird píšete veľa chodieb, veď sú tam len dve :) jedna do izieb detských a jedna pri vstupe :) a tie kamerlíky ako ste to nazvali, my sme proste minimalisti a nechceme dom zapratať stavanými skriňami :) ako je to vo väčšine projektov... To je tvoj názor, ja ho neberiem nikomu, ja som tu chcela len poradiť, a nie len dookala to počúvať, že ste horšie ešte nevideli, aaaach jaj, ja veru som videla tu o mnoho horšie projekty, ale nejdem tých ľudí znechucovať, lebo oni si to vysnívali... ale tu ide dookola tá istá pesnička :)
Odpovedať
@24silvia24 Len pár postrehov, detská kúpeľňa sa mi zdá ozaj malá, ak rátate s dvojumývadlom, tak umývadlo pri sprchovacom kúte bude mať veľmi málo priestoru pred sebou, pochybujem, že sa k nemu bude dať pohodlne zohnúť. Aj detské izby mi pripadajú dosť malé, vzhľadom na rozlohu domu. Okrem oblečenia treba dosť miesta aj na hračky, knihy, veci do školy... A cesta k nim od vchodu pomerne krkolomná, ak si predstavím, ako sa u nás občas na poslednú chvíľu beží do izby po nejakú zabudnutú vec do školy.
Odpovedať
@leonardom najväšia denná časť bez okna, je xy-lon takých domov a tým ľudom sa tam býva skvele, a aj teraz som konkrétne v jednom bola, a vôôôôbec im okná nechýbali a nato, aby mi tam pálilo celý deň slnko a následne mala len pozaťahované 3/4roka žalúzie... ale ako hovoríte, u Vás musia byť a koniec, včera Vás už tu niekto zotrel. P. leonardom, prepáčte neberte to osobne, ale vy tu velice prispievate, prečo sa nepochválite aj svojimi prácami, keď máte 50 ročné skúsenosti? rada by som si ich pozrela, možno prehodnotím celý tento projekt, a poviem, že len jedine Vás. Po toľko ročných skúsenostiach, musíte mať mnoho projektov úspešne za sebou. a prepáčte ja nechcem nikoho urážať a obdivujem ľudí čo študujú 6 rokov architektúru, ale taktiež si môžem ja niečo navrhnúť niečo čo som len chcela konzultovať, nikto nepovedal, že sa bude stavať len a len podľa tejto predlohy, ale predtým ako som to chcela zobrať ľudom kompetentným, chcela som sa poradiť, ale tu čo som dostala, tak je len... už som to písala, už viac nebudem... aj vy mi len píšete, že najväčšia miestnosť bez okien, ale ani raz ste mi nenapísal, že prečo nie? ani raz sa nikto nevyjadril, že prečo by to tak nemohlo byť a za ďalšie o 4 m sú obrovské 4*2m terasové dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@24silvia24 :-D Milé nahnevané dieťa... :-D Spravidla ak niekto ide stavať dom, tak asi preto, aby svoj život odlíšil od uniformného bývania v činžiaku, kde vyjdeš na 5. poschodie výťahom, zamkneš a si medzi 4 stenami. Bývanie v dome (a ešte o to viac, ak prízemnom) Ti poskytuje možnosť zotrieť rozdiel medzi tým, čo je "dnu" a čo je "von". V zmysle súčasných trendov návratu k prírode je obývačka chápaná ako most medzi tým, čo je ešte "dnu" a čo je už "von". A na ňu naväzujúca terasa Ti poskytuje zase možnosť vytvorenia ďalšej - "exteriérovej" obývačky. A pritom aj keď si dnu, si ako keby von, pretože v interiéri môžeš emocionálne chápať takéto bývanie, ako splynutie s prírodou (ak to podporíš aj vhodnou záhradnou úpravou). Ty si "obývačku" degradovala na "televízorovňu" bez okien. Len sa skydnúť k tej bedni a len aby mi slnko nesvietilo na môj obľúbený seriál... A tie kamrlíky, paneboženanebesiach... Nie je to trošku málo od objektu, na ktorý minieš možno viac, ako 150 tisíc eur...?
Odpovedať
to ,,milé nahnevané dieťa" si odpustite!!! vy asi naozaj nemáte čo robiť :) a preto to niekedy dopadne tak, že jedáleň majú dobre, že nie v predsieni..., keď chcú nosiť raňajky na terasu, chodia cez celú obyvačku... a ps. byť na mne tak ja televízor doma ani nemám... my máme mnoho priateľov, s ktorými sa stretávame, grilujeme a trávime veľa času... Viete čo, tie moje kamerlíky paneboženanebesiach mi vyhovujú omnoho viac, ako celý dom prepchatý vstavanými skriňami :) a môžem teda vidieť niečo čo ste vytvoril vy? Lebo k tomu ste sa nevyjadril.
Odpovedať
Profilova fotka
@24silvia24 Nie je to možné, lebo ja som si netrúfol na niečo také. Mne to nakreslil architekt. Pán, čo to vyštudoval a živí sa tým. A chodil ku mne na pozemok (jeho kúpu som s ním konzultoval) a na mieru mi navrhol bývanie. Kreslili sme si dráhy slnka a celé mi to vymyslel tak, aby mi v lete nepražilo do interiéru, naopak v zime mám slnečných ziskov až-až.. Ale to mi nakreslil on. Predsa sa tu teraz nebudem chváliť cudzím perím, či...? Ale už to nechajme tak, lebo som Ťa vytočil a to som nechcel. Ak by si si pozrela moje príspevky, tak veeeľa domčekov som pochválil. Tento, žiaľ, nemôžem... Pá.
Odpovedať
ahaaaaaaa, takže vy tiež nie ste odborník v stavebníííctve :D :D :D mňa ste nevytočil vôbec... Ak si to myslíte, tak ste na omyle, len ma zarazilo, že odkiaľ ste nabral tú odvahu ma tak osloviť :) nakoľko tiež nemôžete vedieť, s kým si píšete :) a či ten dotyčný už čo to odžité tiež nemá :)
Odpovedať
Ja som za zaujímavé individuálne projekty, popravde, tie bungalovy s plne využitým každým cm2 sú nudné a všetky na jedno kopyto. Ak máte dosť financií na niečo iné, je to fajn. Mne by v tomto projekte určite nevadili chodby, ozaj ide o minimum priestoru a nemusí byť všetko využité a zapratané, ani obývačka bez priameho okna - prvé, čo robím, keď prídem domov, zatiahnem v obývke žalúzie, lebo to priame slnko ma proste ruší, aj keď nepozerám TV. Asi by som ale predsa zväčšila nejakým spôsobom detské izby a ich kúpeľňu. Aj keď máš zvlášť miestnosti na odkladanie vecí, ale keď budú deti malé, budeš im tam chcieť okrem postele dať asi aj nejaké hračky, ver tomu, že tie zaberú dosť miesta, aj šaty je pohodlnejšie mať priamo v izbe ako zvlášť v šatníku, neskôr si budú chcieť pozývať kamošky a nebudú ich tam mať ani kde usadiť. A asi by mne osobne vadili dvere do spálne z kuchyňo-jedálne. Tam vzniká najväčší hluk a mohlo by to niekedy rušiť. A ak sa ti teda páči minimalizmus, zväčšila by som komoru na úkor dlhej kuchynskej linky, oceníš to aj pri upratovaní.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?