Bungalov - váš názor?

Prosím vás o názor na tento projekt. Vonkajšie rozmery 14,8x11,8m. Všetky izby majú rozmery cca 4,5x3,2m. Z technickej miestnosti bude zadný východ do úžitkovej záhrady. Z obývačky bude východ na čiastočne prekrytú terasu a oddychovú časť záhrady. Ak niečo nie je jasné pýtajte sa, pridám aj ďalšie fotky ak bude treba. Vďaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sstando333 Čaro súčasných (dobrých) projektov spočíva aj v tom, že bývanie je prepojené s exteriérom. Terasa je akoby predĺženou obývačkou - a obývačka akoby vnárajúcou sa terasou (teda prírodou) priamo do domu... Sedíš v pohovke a vnímaš kvety, stromy - v lepšom prípade okolité hory... Lenže Ty si v tomto hraní sa na architekta hodil túto možnosť do koša. 8-( Funkciu obývačky si degradoval na vulgárnu televízorovňu, do ktorej si dokonca ani nesituoval okno.... Keby to bol dom niekam do Číny (prehustený priestor), alebo USA (len veľmi veľký šéf tam má okno), tak nepoviem na túto tému ani mäkké F. Ale toto je kreslené na Slovensko a preto je to veľmi veľký nedostatok Tvojej práce. Dom predsa ideš stavať (aj) kvôli tomu, aby si odlíšil svoje bývanie od paneláku a priblížil sa k prírode....(?) Ale to som asi urazil tvorcov panelákových bytov, lebo tým zadarilo viac, než Tebe. Ber to tak, že som Ťa chcel nie zotrieť, ale inšpirovať... ;-)
Odpovedať
s prispevkom vyssie suhlasim, a keby som mal takto terasu urcite by bola prekryta uplne strechou dokonca vyse metra viac, to ked zaprsi budete stat v rohu pri dverach aby ste nezmokli?. Neviem kde ten dom ma stat ale v zime by som si na snehu na terase drzku nabit nechcel. Tiez si myslim ze v tom dome bude v dennej casti tma.
Odpovedať
mne sa paci ale len zvonku :-)) z kuchyne mate na zachod straaaaaaaaaaasne daleko. aj kupelna, ked deti dojedia, stihnu zamastit celu obyvacku pokial dojdu do kupelne :-) trosku som to odlahcila, ale moj nazor ;-)
Odpovedať
Je tolko inych lepsie riesenych projektov, skus pohladat :-) ;-)
Odpovedať
chyba orientacia na svetove strany, ale aj tak sa mi zda ze celkovo bude v dome tmavo kvoli malym oknam 1. @ leonardom ma pravdu, sice je to pisane trochu drsne, nic to vsak nemeni na fakte ze ma pravdu :) 2. Komora je strasne daleko od kuchyne a k tomu s dverami orientovanymi na opacnu stranu. Velmi neprakticke. 3. Technicka miestnost len s vchodom z vonku, dalsia neprakticka vec Moj navrh: 1. Rozsiril by som dvere na terasu minimalne na dvojnasobok a vymenil jedalensku cast (stolovanie) s obyvacou castou. Posunul by som okno v obyvacej casti ktore je najblizsie k terase viac do stredu izby 2. Vymenil by som technicku miestnost s komorou (a patricne upravil velkost) 3. Namiesto komory umiestnit kupelnu, samozrejme ju aj trosku zvacsit. 4. Technicku miestnost namiesto kupelne, wc by som mozno nechal kde je, aby si nemal technicku hned vedla spalne. takto to budes mat aj zvukovo viac odizolovane Vela stastia! :)
Odpovedať
suhlasim s ostatnymi. Cele to nema hlavu ani patu, rozhadzane, neprakticke, obyvacka zastrcena, tmava, kupelna daleko, komora uprostred domu - daleko od kuchyne... videla som aj lepsie projekty.
Odpovedať
Čo Slovák, to architekt... A teraz vážne, do svojho domu vrazíš 100 tis EUR. Moja rada, investuj 2 tis do kvalitného dizajnéra, architekta a nestratíš 10-20 tis, keď budeš následne stavbu prerábať. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Alebo potom, ak sa ti to páči a si spokojný sám so sebou, nechaj si to naprojektovať tak ako si si vysníval, postav a bývaj. Dá sa aj tak.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za názor. Doplňujúce údaje: Kuchyňa s jedálňou sú orientované na západ. @Leonardom - beriem ma to niečo do seba, ale rozloženie kuchyňa/obývačka/jedáleň vyšla takto najlepšie.(inak keď som začal s začal sledovať projekty bola to jedna z vecí, ktoré som si všímal, časom som na to pozabudol). @jano2007 - Tú tmu som si neuvedomil, skúsim nad tým popremýšľať. vďaka. @adius - Tú komoru si uvedomujem. - technická miestnosť má dvere do kúpelne. - ak vymením jedáleň s obývačkou vznikne neprakticky prechod z kuchyne do jedálne cez obývačku a v obývačke tým pádom nemám veľmi kam umiestniť iný nábytok. - okno pri terase je zámerne viac k stene, pretože tam plánujem čitateľský kútik a knižničku zatiaľ to nemám domyslené takže to nie je ani nakreslené. Z toho dôvodu sú tam aj dvere len do polovice. (vzniklo by tam aj "prepojenie s prírodou") - technická je tam preto aby som mohol mať zadný vchod aby som z úžitkovej záhrady nenosil blato a bordel cez hlavný vchod. - kúpelňa v strede domu je podľa mňa nezmysel lebo chýba odvetranie (pôvodne som to tak mal ale bol som na to upozornený) - vďaka za názor :) Ak mam v niečom zlý pohľad budem rád, ak ma uvediete do obrazu. :)
Odpovedať
Zo zahrady ak je urobena nieje blato a ist z nej do kupelne? ved to ma byt to najcistejie v dome. Inak suhlas,ta obyvacka je tmava kutica.
Odpovedať
@natalka13 - pri ryľovaní je blata dosť a v zeleninovej záhrade je blato vždy keď zaprší ak, tam teda nemáš každý jeden chodníček vydláždený.
Odpovedať
Sa snad vonku vyzujes, a ak si tak zaspineny donesies to do kupelne? Zahrada snad ma chodnicky "vydlazdene" a ak okopavas zemiaky mozes ist hlavnym vchodom tych parkrat za rok. takto si spinis kupelnu, zbytocne tepelne uniky tymi dverami....... cele je to zle navrhnute.
Odpovedať
aj my riešime podobný projekt, teda podobný počtom izieb, 2 vecka priložím čo máme vyhliadnuté
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adelaidina Tie 3 veľké okná a jedno zo spálne budú na juhu,či?tým pádom jedna izba s kuchyňou na severe?
Odpovedať
v našom prípade na juhu, ano ....kuchyna na severe, ale práve dnes sme našli další vhodný projekt....musíme kalkulovať z pôdorysom, lebo pozemok je 17m široký
Odpovedať
@marta2610 ešte doplním, projekty od nami vybranej firmy sú ilustračné, všetko sa bude doladovať z architektom podla našich predstáv
Odpovedať
@sstando333 ked už nič iné, dala by som do obyvky aspon francúzke okná...na mna to pôsobí trochu stiesnujúco...ale niesom odborník, aj my sme v štádiu hladania vhodného projektu
Odpovedať
Profilova fotka
@adelaidina Ale toto je aj iné kafé.... ;-)
Odpovedať
@leonardom , ak som správne pochopila, tak dík...ku tomuto projektu sme sa vracali masiac, vždy vyhrával nad akýmkolvek iným....ne práve sme našli iný, z vchodom spredu....už som na nom tiež čosi pomenila, zrkadlovo pretočila, zrušila šatník, zvačšila kúpelku...a ešte premýšlame nad dverami na terasu z obyvky...posunuli krb....čižr máme nového favorita
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?