Bungalov Suona od Aphaus

Ma niekto skusenosti s tymto bungalovom? Kolko by vysiel svojpomocne podla vas? http://www.aphaus.sk/projekty-domov/d...
Odpovedať
Velmi pekny domcek, priestranný a tie satniky su zaujimave pri kazdej izbe, paci sa mi. ;
Odpovedať
Profilova fotka
@trock idem stavať niečo podobné, svojpomoc odhadujem na 90000. Všetko záleží od materiálov, ktoré použiješ, ako chceš zateplovať, či chceš rekuperáciu, klimatizáciu, tepelné čerpadlo, solárne panely, studňu a pod.
Odpovedať
@trock na tuto otazku sa tazko odpoveda. Je dolezite si prejst s realizatorom realne ake materaly budu pouzite. Je rozdiel len napr si vybrat dlazbu v baumaxe za 10 eur m2 alebo napr agrobuchtal dlazbu za 60 eur m2. A takto to moze byt pri skoro kazdom materialy. Spolupracujeme s touto firmou a vedeli by sme sa o tom porozpravat. ;-)
Odpovedať
@trock Projekt jako takový není špatný, ale: pokud budeš mít vchod ze severu (jak mimo jiné doporučují) tak budou DP na východ - nic moc, svítí tam slunko jen dopoledne (kdy jsou děti ve škole) . Šatny jsou fajn, ale zabírají část té nejcennější jižní strany, tyto pomocné prostory by měly být naopak na sever. Pokud by zůstala ložnice jak je, volila bych raději okno na jih než na západ - takto se v létě bude hodně přeřívat.
Odpovedať
@trock A ještě bych prohodila u vstupu WC s šatnou. Takhle se bude na toaletu chodil přes"špinavou zónu". Sice bude WC bez okna, ale odvětrání snad už není žádný problém.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@aneri53 Toaleta je predsa aj pri spálňach vo veľkej kúpelni, takže nie je dôvod chodiť do špinavej zony na WC. A práveže táto toaleta je určená pre tých kt.prídu zo záhrady na WC a nepotrebujú vstupovať do domu...
Odpovedať
@topvideo Tých 90000 tis Eur je cena za holodom alebo na komplet so zariadením?
Odpovedať
@tobitedy To se mi právě moc nezdá - ti, kteří jsou na terase, zahradě by museli oběhnout celý dům, navíc jít hlavním vchodem, který, pokud je člověk na zahradě, bývá zavřený. To už by bylo lépe dát WC do TM, která je dobře přístupná z terasy a zahrady.
Odpovedať
Profilova fotka
@tobitedy počítam nakomplet, bez pozemku, prípojok, poplatkov za prípojky, projekt a ostatných súvisiacich poplatkov, teraz už staviam a vidím, že vonkajšie úpravy sa do toho zmestia ťažko.
Odpovedať
Ale teda vrátane sanity, podláh, dverí, kuchyne atď? Čiže nie ako holodom?
Odpovedať
Ahoj, ja by som možno vymenila vstup so špajzou a wc, aby bola špajza bližšie pri kuchyni (ak to je teda myslené ako špajza) a dvere v hale by som trošku poposúvala tak, aby sa dal umiestniť niekde botní resp. len vešiaková stena. A z vlastnej skúsenosti viem povedať, že izba na juho-západ je peklo, v lete sa v nej nedá existovať ani spať, takže si myslím, že tie detské izby na východ sú ok...ak je to uvažované tak ako tu písala aneri53 a síce že vchod je zo severu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?