Bungalov - navrh

Profilova fotka
Ahoje priatelia, rozhodol som sa postavit rodinny dom typ bungalov. Moj rozpocet je 70 000€, chcel by som Vas poprosit o radu, na co si dat pozor a ci je dispozicne riesenie OK Dik moc za akukolvek radu / nazor ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Skús napísať názov miestností, alebo dokresliť nábytok. To vpravo dole je schodisko?
Odpovedať
Profilova fotka
Pridavam popis do fotky ... Su to schody do pivnice, ktora bude mat plochu garaze. Chcem tam technicku miestnost s tepelnym cepradlom + ulozny priestor pre technicky bordel.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre to máš. Môžem si to obkresliť? Predpokladám že technik abude v pivnici. V akom programe si to kreslil? @mato666222
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nacrtol len dispoziciu. To ako vyzera z vonku + vnutorne rozmery a upravy je praca nasho architekta Vladimira Gensiniaka - www.archno.sk Myslite, ze by som sa do 70k € zmestil ? Ano technika bude v pivnici.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri svojpomocnej výstavbe sa zmestíte, ak si sami pozháňate robotníkov, tiež, na kľúč asi nie, ale treba sa spýtať na ponuky. @mato666222
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 na tento dom zabudnite, dodavateľsky 150-200, svojpomoc 100-150, nájdite si niečo do 120m2, bez pivnice,
Odpovedať
Profilova fotka
Veď nemusí kupovať v najdrahších stavebninách a platiť najdrahších robotníkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 Ja si myslím že postaviť také niečo na rovnom pozemku za váš rozpočet úplnou svojpomocou by bol problém a vo svahu a ešte aj s pivnicou to mi nepríde moc reálne.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozmyslam ako rozmyslam, ale preco 100-150 svojpomocne ? Vsak sam architek mi povedal, ze hruba stavba pod strechu do 30tisic. Kazdopadne, skusim dat nacenit, ked budem mat komplet projekt. Ale naozaj sa mi 100-150 zda strasne vela za par metrov.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 Spýtaj sa ľudí tu na fóre s podobným pôdorysom koľko ich reálne stály základy a platňa keď ti niekto povie že tak cca 10tisíc prirátaj si cenu celého suterénu izolácii pivnice, schodov a podobných vecí a skús koľko s tých 30 tisíc ti zostane ale na druhej strane ak si zoberieš že hrubá stavba je tak cca 1/3 ceny domu tak do 100tisíc ti moc chýbať nebude
Odpovedať
Profilova fotka
Dokončovačky nemusia byť drahé ak si ich robí človek sám. Napríklad tenká omietka na na pórobetón, elektrinu a voda, obstavba krbu, podlahy... Alebo si zoženie ľudí čo to spravia za rozumnú cenu, lebo niektorí nevedia čo pýtať (okrem toho fušerina) a potom sa čudujeme že dokončovačky stoja 2x toľko ako hrubá stavba.
Odpovedať
Za mňa sú tam zle navrhnute okna. Ono celkovo si neviem poriadne predstaviť rozloženie nabytku. Na každej stene sú buď dvere alebo okna. Pri tej rozlohe skiel predpokladam už trojskla co samozrejme rozpoctu nepomoze. Myslím že svojpomocne sa do 100 mozes dat ale je otázka toho terenu. Ako už bolo povedané nie je to zrovna najlacnejsie :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martosko Ono ta pivnica je cito len pod garazou. Cize nic velke. Uvidim ako mi to naceni znamy co stavia domy. Samozrejme hodne prace bude svojpomocne a strecha - drevo to uz mam z vlastneho lesa. Cize tam sa hodne usetri. Kazdopadne budem infromovat, ked dokoncim. Ako to nakoniec vyslo. Nechcel by som prekrocit 70-80k takze sa skor pri niektorych veciach uskromnim.
Odpovedať
Profilova fotka
3-sklá dnes stoja ako 2-sklá. Novinkou sú 4-sklá. @17juraj17 Pivnica je dobrá vec a nie je drahá. Navyše je len jej betónová podlaha, debnenie stropu/deky, a trochu drašie steny = základy. @mato666222
Odpovedať
Profilova fotka
Nezabudni si spraviť odtok vody z pivnice smerom do nižšej polohy, podobne ako je odtok vo vani. Aby ti tam nestála voda, a aby si nemusel komplikovane drenážovať a izolovať proti vode. @mato666222
Odpovedať
@mato666222 Pivnica len pod garážou - aj tak ťa vyjde na cca 10 tisíc. To už je potom jedno, či má 30 alebo 50 metrov. Steny musíš postaviť tak či tak, izolácia, deka a schody sú de facto fixné náklady. Ja som tiež chcel pivnicu, ale v lokalite je vysoká spodná voda, musel by som dať tlakovú izoláciu, čo by nehorázne predražilo pivicu. Rátal si aj so spodnou vodou? Vieš, aká je vysoká hladina? My máme zhruba rovnakú plochu aj s garážou a odhad podľa projektanta aj firmy, čo to bude stavať je cca 130 tisíc a viac (bez pivnice). Takže si myslím, že jan45 nie je ďaleko so svojím odhadom.
Odpovedať
@mudrastrecha Ešte že vidím, že to písal múdry. Lebo takú hlúposť napísať... Pivnica potrebuje tiež svoje základy. A práve tá podlaha, debnenie stropu a vyššie steny (a zabudol si terénne práce, schody, izoláciu a pod.) vyjdu o tých 10 a viac tisíc navyše. Podľa mňa za 70 to s tou pivnicou nepostaví ani svojpomocne. A že dvojsklo stojí toľko, ako trojsklo... Daj mi tip na firmu, kde to tak platí. Zháňam okná na dom, aspoň ušetrím. Leda, že by som dal naceniť rámy určené pre trojsklo a dal by som do nich dvojsklo. Tak ma to možno vyjde rovnako.
Odpovedať
@mato666222 chceš ušetriť, ale chceš garáž. Určite do 30 tis. sa za hrubú stavbu nezmestíš. Ale pokial ti to postaví radopp (mudrastrecha) tak to sa zmestíš aj do 30tis. za komplet výstavbu. Pretože tento pán len múti mozgy luĎom na tomto fóre. Ešte nech nebodaj dá tie jeho výpočty čo si prispôsobí čísla svojej realite a nakoniec ti povie že ti to postaví za 25 tis na komplet. Počúvni @jan45 má skúsenosti a nie takých ako mudrastrecha čo má potrebu len aby písal aj keď bez zmyslu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ty si čí klon @chrobak7 ? Registrovaný: september 2015. Je fakt že som výpočet ceny pivnice nerobil, skús to rozpísať ty.
Odpovedať
Profilova fotka
30 000 eur povedal architekt, poriadne čítaj @jozeffff alias chrobak7. Never mne ani jozefovi, skús si to spočítať sám, alebo požaduj výpočet. @mato666222
Odpovedať
@mato666222 má pravdu @jan45. Ten chlepec čo tu píše že múdrastrecha - to už len jeho meno niečo svedčí. Určite takéto niečo nie do 70 tis. nepostavíš do obývateľného stavu. Možno bez garáže by si to s obmedzeniami v podobe lacnejších materiálov aj zvládol. To by si ale musel takmer všetko robiť svojpomocne. Ja som momentálne na 55 tis a konečnú sumu máme zatial naplánovanú na 95 tis. Môj dom som koncipoval veľmi jednoducho, navyše je na rovine a takmer všetko máme svojpomocou.
Odpovedať
Profilova fotka
Neverím že si všetko robil sám. Koľko si zaplatil za prácu ľudí a strojov? Takže nezavádzaj. @jaro113
Odpovedať
@mato666222 aj tomu arch by som zagratuloval. Nech ti to postaví za 30 tis. Len základy nebudú lacnejšie než 10 - 12 tis.
Odpovedať
Profilova fotka
Nechcem sa hádať, neviem koľko bude stáť pri bežných cenách materiálu a práce. Dajte sem nejaký výpočet, nejaké čísla, svoje náklady...
Odpovedať
Profilova fotka
Základy asi fakt budú stáť 12 000, ale prečo by dom mal stáť 100 - 150 tisíc?
Odpovedať
@mudrastrecha na teba ja nikdy reagovať nebudem. Nemá to zmysel, aj tak si napíšeš čo ti vyhovuje, alebo keď ti niekto argumentuje už mu nikdy neodpovieš. Nehnevaj sa ale naozaj na teba ja nikdy reagovať nebudem. Som vyštudovaný stavbár a videl som už nejeden tvoj príspevok. Staviam dom viem o čom píšem, 9 rokov stavebnej školy a k tomu prax. @mato666222 skutočne daj si poradiť radšej od @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
Pozemné stavby sú 4-ročný odbor. Žiaden tvoj argument som nevidel. @jaro113
Odpovedať
Pozor si daj na rozpocet ak chces dodrzat tych 70.000 /nerealne/ Budem sa opakovat ako skoro pri kazdom dome, ludia kam date kabaty, topanky, dazdniky, rozne satky, saly,rukavice,helmy,prilby, kluce, kapesniky, papuce,sportove tasky, nakup ked pridete domov? Preco sa z rodicovskej spalne nejde do kupelne?
Odpovedať
Profilova fotka
Pozerám tvoj projekt, máš tam chyby, radšej nepíšem aké aby si sa neurazil zas. @jaro113
Odpovedať
@mato666222 Kvôli TČ bude pivnica? Čo znamená techn. bordel?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?