Bungalov na úzky pozemok - podklad pre návrh projektu

Profilova fotka
Ahojte, chcela by so Vás požiadať o názor na pôdorys bungalovu ktorý sme vytvorili s manželom. Rozmery domu - 9 x 13m plus 2m terasa z obývačky. Vchod je orientovaný - Východ - vchod z ulice Terasa z obývačky - Západ - smer záhrada Technická miestnosť, komora - Sever - vzdialenosť od suseda 1m Kúpeľňa - Juh - vzdialenosť od suseda 3m Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dana335 Môj osobný názor: Celkom dobre vymyslené, má to aj hlavu, aj pätu. :-) Ale nestálo by za to - pri takomto špecifickom pozemku - ísť radšej do užšieho domu (napr. 7 m) a spálne situovať do podstrešia....? Táto "bungalománia", čo sa tu teraz rozmohla na malých parcelách, mne osobne nekonvenuje. 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ak myslis vzdialenostou sused vzdialenost k hranici pozemku tak 1m bude velmi problematicky, vzhladom na to ze stavebny zakon urcuje ako minimum 2m. Menej sa pripusta len vo velmi specifickych pripadoch, takze v prvom rade sa treba spytat na SU. Osobne by som bud hladal iny pozemok, alebo iny dom (ale na 13m uzkom pozemku to vidim problematicky)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Ďakujem za názor. Sme manželia ktorí budú mať o chvíľu 50-tku. Preto sme riešili bungalov ako bývanie "na starosť" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Pozemok sme zdedili, takže to musíme riešiť takto. Od susedov to mám povolené. Dom bude mať vpredu parkovacie miesta, čím sa posunie viac dozadu. Z ľavej aj z pravej strany od susedov sú záhrady - domy sú vpredu. My budeme trošku vzadu. Dĺžka pozemku 80m.
Odpovedať
Profilova fotka
@dana335 povolenie od susedov nie je podstatne, pokial zakon hovori ine. Ako som pisal, v urcitych pripadoch SU povoli vynimku, ale to treba najskor zisit. Rovnako casto nemozes dom ani posuvat dozadu, ci dopredu, pretoze existuje stavebna ciara. Nechcem ta od nicoho odrazat, ale najskor treba zistit, ci vo Vasom plane nie su neprijemne prekvapenia.
Odpovedať
Profilova fotka
kebyze si staviam dolmen pre 2 ludi tak ho trosku zmensim a to tym sposobom ze by som vynechal chodby. vstup cez male zadverie do obytnej casti ktora sa tiahne celym domom a z nej vstup do izieb,,ale to je individualne, mnesa to paci ,,ale ten gauc by som dal oproti na stenu kupelne , a ten solo zachod asi zbytocny, radsej lepsie upratat kupelnu , a predlzit zadverie
Odpovedať
Celkom pekné, ale prečo radiátory? Podlahovka sa tam priamo pýta. A kúpelku by som trošku reorganizoval - umývadlo čo nablyžšie dverám a vaňu dozadu (nemusím kôli umytiu zubov prechádzať cez celú kúpelňu, ak sa napr. partner práve kúpe a pod.
Odpovedať
Okno sa ti bude odrazat v TV, wc by som prehodila s kupelnou,aby nebolo vedla obyvacky. Varna doska je daleko od drezu , tiez som za podlahove vykurovanie. Tu sirku domu ti nemusi SU povolit ako uz pise @majkoj.
Odpovedať
nieco podobne ako mate len trosku uzsie http://bf-stavby.sk/katalog/projekt-s...
Odpovedať
@atlaska My mame tiez tv oproti oknu. Ked svieti slnko, zatiahnem zavesy alebo zastriem vonkajsie zaluzie. Ziadny problem. Hlavne, nech je tam svetlo.
Odpovedať
@fuska netreba rusit okno, staci pomenit zariadenie a moze mat aj vyhlad do zahrady aj na olympiadu v TV.
Odpovedať
@atlaska No, asi mam slabu fantaziu. :-D Ak menit, urcite nie tv k oknu alebo sedacku chrbtom ku kuchyni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fuska nie rusit posunut ho k terasovym dveram a na misto okna dat TV
Odpovedať
@jblaze Ja by som nechcela mat TV vedla okna. Ale to je o prioritach. Aj teraz pozeram TV, zavesy su odtiahnute a nemam ziadny problem. :-) Toto su hovadiny. Skor by som sa zamerala na to, co tu bolo pisane o kupelni a radiatoroch. Ja osobne by som este porozmyslala nad kuchynou, zda sa mi to rozbite.
Odpovedať
@fuska a kde mas to svetlo ked mas zatiahnute zavesy?
Odpovedať
@atlaska Pri pozerani tv nepotrebujem mat slnkom zaliatu obyvacku. U nas fici tv tak hodinu a pol denne, zvysok je vypnuta a mame odtiahnute, ak zrovna nepali slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
@babulina Noooooo... Určite vhodnejšie pre @dana335 - vzhľadom na podmienky parcely. Simply clever... ;-)
Odpovedať
@leonardom Ja som bola v 6 m sirokom dome a je to malo. Keby bol projekt na 8 m,.tak ideal. Z jednej strany 2 m, z druhej 3. Pekne priestory, dostatok odkladacieho miesta, pekna technicka miestnost...
Odpovedať
Profilova fotka
@fuska Tak určite je ešte lepšie, ak má niekto 10 x 10 m. Ale tu sú nejaké špecifiká respektíve danosti. ;-) Ja som napr. bol v 5 m drevenici - skvele vymyslenej. Človek musí robiť kompromisy. Ale určite je koncept, čo sem dala @babulina , šťastnejší, než ten, čo dávala zadávateľka témy...
Odpovedať
@fuska - ja viem ze to nie je ziadna slava, ale pokial pozemok nie je sirsi tak velmo vyskakovat sa neda, najma stavat 1 m od suseda ako je uvedene v uvodonom prispevku je zlahka hazard napriek suhlasu suseda by som do toho rizika nesla, ze by ma stavebny urad s takym navrhom otocil
Odpovedať
@babulina Ja viem. My mame 7,5 ale poschodovy. A veru som mala problem so zariadenim. Kuchyna aj kupelna. Aspon tych 8 m je fajn. Jasne, ze ked sa neda, tak sa neda. Ale autorka pisala, ze ma 13 m pozemok, tak 8 m dom moze mat a ma aj pekny prechod na dvor autom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za Vaše názory, radiátory asi prehodnotíme na tú podlahovku. Tú kúpeľnu zmením, po dohode vyhodím vaňu :-). Uvidíme či SU schváli 9m. Zákon 532 §6 ods. 3. - Vzdialenosť rodinných domov od spoločných hraníc pozemkov nesmie byť menšia ako 2m. - čo som si všimla na ulici kde ideme stavať, tak sú aj menšie vzdialenosti ako 2m z každej strany. Sú tam špecifické úzke pozemky. Ale asi si vypracujeme aj variantu "B" - 8m široký projekt :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?