Bungalov Maxim - foto a skúsenosti

Dobrý deň, má niekto postavený tento domček? Podelite sa o svoje foto a skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
práve ho staviame, tak by ma to tiež zaujímalo :) momentálne sme zaliali strop a čakáme na hypotéku.. zmeny: zatiaľ nerobíme terasu, plánujeme v budúcnosti zimnú záhradu zrušili sme samostatné wc pri kúpeľni, spojili ho s kúpeľňou posunuli sme priečku medzi kúpeľňou a šatníkom na úkor kúpeľne a namiesto šatníka bude minipracovnička medzi kuchyňou a obývačkou nebude stena, ale posuvné dvere, aby sa dal priestor operatívne oddeliť a spojiť
Odpovedať
no my este len planujeme rozmyslame co a ako, ale tie vase zmeny su fayn. Strop chceme robit asi dreveny. Kupelnu tiez planujeme spojit s wc, tak ako vy. A s tou spajskou a technickou miestnostou nerobite nic? Ake ste mali zatial naklady, z coho ste stavali mury? Nemas nejake foto?? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miskapeter v nákladoch veľký prehľad nemám, to je skôr úloha môjho manžela :) a veľa závisí od oblasti, kde sa stavia, len viem, že zatiaľ všetko sme zjednali viac či menej lacnejšie oproti prvému plánu :) špajza a technická zostávajú tak, ako sú v projekte, čo vy plánujete s nimi robiť? ešte mi napadla 1 zmena, keďže predbežne plánujeme 3 deti, chceme zväčšiť 1 detskú na úkor druhej a to tak, že priečka medzi nimi nebude rovná, ale taký cikcak či ako to nazvať a vo vzniknutých výklenkoch budú z oboch strán rolldoory (či ako sa to píše). staviame z ytongu 300+zateplenie, ešte nevieme čím. fotky manžel robí, ale veľa tam toho zatiaľ nevidno, je to taký sivý kváder :)
Odpovedať
chcel som vediet len tak orientacne cenu zakladov, dosky a vlastne vsetkeho aby som bol v realite :-) bo ceny materialov este neporovnavame a nehladame.. Spajzu chceme s okienkom a technicka miestnost bude mat vchod z tej pracovne {|satnika},teda ak zmensime kupelnu a bude to mozne tak spravit.. Izby nechame tak ako su, len v strednej okno az po zem..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte ;-) my sme minuly rok urobili zaklady a teraz chceme pokracovat.zmeny sme robili rozne.. wc samostatne je pri kupelni a v kupelni je dalsie.kupelnu sme zvacsili na ukor satnika.o tej cik-cak stene sme aj my rozmyslali.spajza bude spojena s technickou,bude tam okno a jedny dvere.kuchyna bude oddelena velkymi sklenenymi posuvnymi dverami.zadne okna na terasu trochu zmensime a kuchynska linka bude do U.zaklady stali aj s terasou a platnou pred vchod +- 7000e.foto pozri v mojom fotoblogu a mam tam priatelov co tiez stavaju Maxim a su uz v inych stadiach stavby.mozno Vam to pomoze.pekny den ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@bambinecko Ahoj prosim ta rad by som nejake iformacie poprosil o tom dome.Dakujem
Odpovedať
@miskapeter ahoj stavali ste ten domcek nakoniec Maxim?Ak ano poprosil by som nejake foto.
Odpovedať
@hviezdickakate Ahoj chcem sa spytat dala by sa ta terasa aj nejako inac riesit myslim skor nejake stlpi a kamen potom?Ci ste to nejako este aj riesili inac kedze ked bude veterno je to dost otvorena.Skor myslim take zavetrie spravit ak sa da.
Odpovedať
@hviezdickakate A este poprosim mne sa to nejako nezda ze by to malo na sirku desat metrov .Ste tam rozmerovo isli podla projektu ci ste pridali na sirku?
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom aké konkrétne info?
Odpovedať
@bambinecko Poprosil by som nejake info co ste v dome menili na tom dome?Ja som si tiez vybral tento projekt chcem si ho zakupit .Ako ste napriklad riesili terasu poprosil by som aj nejake foto stavby ak je to mozne.Napriklad ako ste riesili spalnu s detskou izbou ci to vsetko nebude pocut kedze su vsetky tri izby spojene stenami.Toto vidim ako jednu nevyhodu toho domu, tie izby vedla seba inac vsetko ma plus u mna.A z coho ste stavali akej tehli a tiez by som chcel vediet orientacnu cenu toho domu ako holodom. Este moj imail ak mate nejake tie fotky z vasej stavby romis28dom@azet.sk Dakujem za info...
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom menili sme: - záchod, ktorý je pri kúpelni, sme spojili s kúpelňou (dvere sú oproti chodbe) - kúpelňu sme o kúsok zmenšili v prospech tej stredovej miestnosti, kde plánujeme urobiť pracovňu (máme prípravu pre svetlovod v pracovni) - dvere na samostatné WC sú z chodby, nie z predsiene - strednú spálňu sme zmenšili a tú vedľa kúpelne zväčšili, keďže plánujeme 3 deti (detská pre 1 a detská pre 2 deti). priečka medzi nimi je lomená a vytvorila v každej z izieb výklenok, v ktorom bude vstavaná skriňa. neviem, či rozumiete, ako to myslím... terasu - prístrešok sme zatiaľ nerobili, máme len vybetónované po celej šírke domu asi 3,5 metra. plánujeme zimnú záhradu, ale až v budúcnosti odhlučnenie izieb...zatiaľ neviem povedať, spíme všetci v jednej izbe, nakoľko deti máme malé...riešenie by som videla možno vo vstavanej skrini po celej šírke jednej izby, nemáme ale odskúšané stavali sme z Ytongu 300, plánujeme zateplenie 12cm cena holodomu - závisí vo veľkej miere od použitých materiálov, ceny práce...za orientačnú môžete považovať cenu uvedenú v projekte pri dôslednom výbere dodávateľov s ohľadom na cenu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jestli muzu poradit, dejte toho EPS 20 cm.
Odpovedať
@bambinecko mozem poprosit foto domu aspon zvonka a kuchynu obyvacku by som si rad predstavil .Ako ste riesili vy kuchynu nechali ste tam tu priecku kde mate nakoniec stol jedalensky?
Odpovedať
@bambinecko Este by som ta poprosil ze si pisala ze ste spojili WC a kupelnu ,ale ked pozeram je tam nosna stena ako ste to spravili?
Odpovedať
Profilova fotka
@rabies ďakujem za pripomienku, prečo si myslíte, že 12 nebude postačujúce?
Odpovedať
Ja nerikam, ze nebude dostacujici, ale tech 8 cm navic nebude takovy rozdil v cene materialu a prinos bude znacny. Dalsi vyhoda je, ze muzete namontovat okna zaroven s vnejsi hranou zdi a izolaci jednoduse pretahnout pres ram okna a jako bonus budou stejne velke parapety ;-). Nevidim jediny duvod, proc tech 8 cm navic nedat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, je možné prísť sa k niekomu pozrieť na tento dom? Tiež by sme si ho chceli postaviť 😁 a velmi by nám pomohlo vidieť ho už postavený... Dakujeme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?