Bungalov 974

Ahojte, kupili sme pozemok 17m do sirky a 41 do dlzky. Momentalne sme v stadiu vyberania projektu. Zapacilo sa nam ich viac , ale len jeden nam vyhovuje. Budem rada ak mi poviete svoj nazor na tento bungalov a taktiez co by ste na nom menili, ako by ste riesili strop a ako kurenie. Podlahovka alebo radiatory? :-) dakujem za rady a postrehy
Odpovedať
nakresli pozemok,sv.strany ?
Odpovedať

Odpovedať
Az na to, ze navstevy ti pojdu do obyvacky cez kuchynu je to OK.
Odpovedať
Pozor na odstupne vzdialenosti, neviem ci sa Vam ten projekt zmesí na šírku 17m, pretože závisí od okolitej zástavby. Zároven je podstatný aj výber materiálu, aby požiarne odstupy od stavby nezasahovali do susedných pozemkov, pretože stavebné úrady to nechcú povoliť bez zriadeného vecného bremena na susednom pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@anka2016 Tak ak pôdorys vyhovuje vám načo sa pýtaš aké zmeny by robily iný ? Za mňa jediná kúpeľňa síce má bidet ale nemá normálny sprchový kút, jediné samostatné WC v zádverý, zádverie je samozrejme maličké o technickej miestnosti ani nehovorím, pochybujem že vám tam zmestí všetka potrebná technológia nie to ešte aby tam zostal úložný priestor. Potom také drobnosti v dnešných domoch okno do špajze by so nedával, dva východy na terasu z obývačky to tam chcete robiť deťom nejaké okruhové preteky a posledná vec čo som si tak všimol na prvý pohľad dvere zo spálne na terasu je to často vidieť lebo to dobre vyzerá na vizualizáciách ale nenapadá ma načo by sa to reálne využívalo podľa mňa zbytočnosť čo skočí permanentne zatiahnutá závesom, dal by som tam normálne okno. Čo sa týka stropov a kúrenia toto je katalógový projekt takže tam je to už nejak vyriešené a každá zmena v takomto projekte je dosť drahá, pozor aby ste nakoniec nedosiahli cenu individuálneho projektu.
Odpovedať
Ahoj, staviate si dom pre seba nie pre návštevy. Ak Vám vyhovuje vstup cez kuchyňu, tak je to Vaša vec a návšteva tak môže maximálne okomentovať, to je všetko. (i keď vchodové dvere sú situované inde) Ja by som nedávala dvere na terasu z obývačky vôbec, pretože všetko čo sa nachádza na zemi na terase, na dvore budete mať aj v obývačke, práve spomínané deti sa o to radi postarajú. Možno by som zmenila dispozíciu kuchyne, posunula ju k terase, resp. vymenila s kúpeľňou a dvere na terasu by som si dala z kuchyne. Predsa v kuchyni sa viac pracuje viac neporiadku, častejšie zametá, umýva zem. Je to praktickejšie aj pri vynášaní jedál a občerstvenia na terasu, nebudeš musieť chodiť cez obývačku. My sme mali východ na terasu z obývačky a stále sa tam prášilo. Aj my si budeme riešiť projekt tak, že dvere na terasu budú iba z kuchyne. Ale to je len môj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
Vôbec by som sa neriadila názormi druhých. Ako je dobré si ich vypočuť a ak v nich nájdeš pozitíva tak ich aj použiť ale ak raz chceš mať niečo tak, tak to tak mať aj budeš. Je jedno, či sa to bude návštevám páčiť alebo nie.Ty budeš bývať v tom dome, nie oni. sprav si to podľa seba lebo potom by si to mohla po čase aj ľutovať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak vam to takto vyhovuje tak si to tak urobte. ste na zaciatku. Mozno casom este nieco pozmenite. ja by som si nedala dvere zo spalne na terasu ale len obycajne okno. :-)
Odpovedať
nečítam príspevky nad... my tento dom máme s pristavanou garážou... bývame v ňom 2 dospelé osoby.. cez víkend + 1 osoba... je plne vyhovujúci, aj keď, ako na všetkých takýchto projektoch, urobili sme aj my, ale len minimálne zmeny.... v skratke: obývačka dostatočne veľká, kuchyńa tiež.... izby - dnešný štandart, menšie, ale dá sa v nich s kľudom prežiť... veď nikto sa v izbách zbytočne nezdržuje.... a puberťákom na zašitie stačia... kúpelňa je dostatočne veľká na sprcháč, vaňu, wc a aj 2 zrkadlá s 2 umývadlami... predné wc pri vchode - ideálne.... kotoľňa, vojde tam kotol s práčkou a sušičkou nad sebou, k vysoká úložná skrinka a je miesto aj na koš na prádlo, vešať opraté prádlo sa v nej nedá... a to je podľa mňa jediná vec, čo mi v tom dome chýba... že, ak nemám sušičku, tak by som musela vešať prádlo v niektorej z izieb...... nie je možné v dome urobiť vstavaný šatník, ale vstavané skrine sú možné vo všetkých 3 izbách... na chodbe sa dá tiež umiestniť skriňa na topánky a kabáty, dosť veľká aj hlboká, my tam máme vstavanú a nemáme pociť stiesnenia.... dom máme troška pootočený, vchod cca Juho-západ, dom je dostatočne svetlý ( 1 okno máme zväčšené v obývačke, nemáme krb, ja krby nemusím, nám to úplne stačí, ak by si sa ešte niečo chcela spýtať, tak sa pýtaj...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?